29 Mart 2024 Cuma

SGK, YİNE ONLARIN PEŞİNDE

SGK, YİNE ONLARIN PEŞİNDE

Isparta

Isparta Sosyal Güvenlik Kurumu, anlaşmalı boşanan çiftlerin peşine düştü. Kurum, ölen anne ve babasının maaşını alabilmek için Isparta200'ye yakın çiftin, eşinden anlaşmalı olarak boşandığını tespit etti.

 

Sosyal Güvenlik Kurumu, Isparta’da ölen anne veya babasından kalan aylığını almak için boşanan ancak fiilen birlikte yaşayan çiftleri mercek altında aldı. SGK denetmenleri, Isparta’da 200'ye yakın anlaşmalı boşanma tespit ederek, işlem başlattı. ,

 

Bu çiftler, devletin tanıdığı bu hakkı suiistimal ederek,anlaşmalı boşanıyor ve yetim aylığı alıyor. SGK denetmenleri, bu çiftlerin peşine düşerken, hileli boşanma ihbarlan ise genelde komşu ve 170 hattına geliyor. SGK İl Müdürü Mustafa Durgut, kötü niyetli kişilerden dolayı ortaya çıkan suiistimal hakkında önemli açıklamada bulundu.

 

Durgut," Muvazaalı boşanma dediğimiz vatandaşlarımızın dul ve yetim aylığı için müracaat ettiklerini görüyoruz. Yani eşinden boşanıyor, tabi ki biz bunları kanunu hakkı diyoruz ve aylıkları bağlıyoruz.Ancak alo 170, yakın ve komşusundan aldığımız ihbarlar üzerine boşanmanın Muvazaalı olduğunu yani hileli olduğunu bunun takip edilmesi ve sonuçlarının taraflara bildirilmesini istiyorlar, vatandaşa dilekçe gönderiliyor. Bizde haklı olarak kanun gereği bize vermiş olduğu yetkilere dayanarak diyoruz ki Muvazaalı boşanma olduğuna karar verelim. Doğru mu, değil mi? diye. Tabi bu konuda denetim elemanlarımızı gönderiyoruz. Komşusundan kendisini davet ediyoruz,aldığımız bilgilerle durum değerlendirmesi yapıyoruz" diye konuştu.

 

Bu tür boşanmalar sonucunda hak eden çiftlerinde sıkıntılar yaşadığını söyleyen SGK İl Müdürü Mustafa Durgut, net ve doğru bilgi için yoğunçaba sarf ettiklerini aktardı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR