19 Nisan 2024 Cuma

SEVGİ SAYGI DOSTLUK

SEVGİ SAYGI DOSTLUK

Isparta

Sevgi, saygı, dostluk var

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, hafta sonunda Yakaören, Aliköy ve Tunceliler Sosyal Kültürel Yardımlaşma Derneği tarafından Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen aşure günü ve yemeklerine katıldı.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, pazar günü ilk olarak Yakaören Köyü İsmail Dede Türbesinde düzenlenen aşure gününe katıldı. Köye gelişinde Yakaören Köyü İsmail Dede Türbesi Dedesi Turhan Oduncu ve vatandaşlar tarafından karşılanan Başkan Günaydın, burada İsmail Dede Türbesini ziyaret ederek dua etti.

Türbe çıkışında vatandaşlarla sohbet eden Başkan Günaydın, ardından Tunceliler Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlene aşure günü ve yemeğine katıldı.

Başkan Günaydın son olarak Ali Köyüne geçti. Ali Köyü Alevi Bektaşi Ehlibeyt Kültür Derneği ve Muhtar Heyetince düzenlenen aşure günü ve yemeğine geçti. Burada da vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan Başkan Günaydın, Şeyh Mehmet Türbesini ziyaret etti. Türbe Dedesi Ali Aydemir ile bir süre sohbet eden Başkan Günaydın, güzel bir gün yaşadıklarını söyledi. Günaydın, “Bugün ananemiz olan hem Muharrem ayının anısını yaşatacak bir inanç olayını hep birlikte yaşıyoruz. İnsanlarımızda sevgi, saygı, dostluk ortamı var. Bu bizim için çok önemli. Bunun hayrını ve güzelliğini bilmeliyiz. Muharrem ayının ne kadar önemli olduğunu bilmeliyiz. Bu büyük bir inancın vermiş olduğu bir neticedir. Bu ayımıza Türk Milleti olarak saygı göstermeliyiz. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kerim

25 Eylül 2018 Salı 09:23

Fatiha biliyorsanız fatiha okuyunuz.Biliyormusunuz.;:?

veli

25 Eylül 2018 Salı 09:22

Alevi sünni farketmez,bir tane alevi dergahı kurulmaz ama

talat

25 Eylül 2018 Salı 08:38

insan dostluğunu randevü verdiğin kişileri iki üç saat beklettikten sonra kaçarak ,o insanlara ellin cebinde tepelerden bakarak yapma .

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR