29 Mart 2024 Cuma

Senirkentliler İftarda Buluştu

Senirkent Yükseliş Vakfı’nın geleneksel iftar yemeği önceki gün Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Isparta

Yükseliş Vakfı’nın geleneksel iftar yemeğine yaklaşık 1000 kişi katılırken, Vakıf Başkanı R.Ziya Örmeci, “Çünür’e yapmayı planladığımız yurt projesi ile Isparta’da bir yurdumuz olacak. En kısa sürede temelini atmayı arzuladığımız yurt binası için sizlerden katkı ve destek bekliyoruz” dedi.

 

Senirkent Yükseliş Vakfı’nın geleneksel iftar yemeği önceki gün Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. İftar yemeğine Senirkent Kaymakamı Mehmet Saim, Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu, B.Kabaca Belediye Başkanı Ali İhsan Temurçin, Antalya Senirkentliler Derneği Başkanı Av. Bahattin İzgi, İl Genel ve Belediye Meclisüyeleri, Türkocakları Şube Başkanı Dr. Levent Başyiğit, Emekliler Derneği Başkanı Kadir Ersal, ile Ankara ve Denizli Senirkentliler Derneği yöneticileri Konya Ispartalılar Derneği Başkanı Ramazan Alan, ve yaklaşık 1000 dolayında Senirkentli katıldı. Davetlilere Senirkent usulü çorba, banak, bamya, pirinçpilavı ve helva ikram edilirken iftar yemeği öncesi Kur’anı Kerim okundu vedualar edildi.

 

ÖĞRENCİ YURDU İÇİN

SİZLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ

İftar yemeği sonrası konuşan Senirkent Yükseliş Vafı Başkanı Eczacı R.Ziya Örmeci, özellikle Çünür’deki yapmayı planladıkları öğrenci yurdu konusunda hemşehrilerinden destek istedi. Örmeci şöyle konuştu:

“Sayın kaymakamım, belediye başkanlarım, il genel meclisi üyelerim, sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri, Ankara, Antalya,Konya ve Kütahya’da bulunan Senirkent ve Isparta derneklerinin başkan ve yöneticileri, çok değerli misafirlerimiz; Senirkent yükseliş eğitim kültür ve dayanışma vakfının geleneksek iftar yemeğine hoş geldiniz. Yükseliş vakfımız yıllardır sizlerle birlikte çok önemli projelere imza atmıştır. En önemli çalışmaları da eğitime verdiği katkıdır. Bu amaçla Senirkent meslek yüksek okulunun yapımı olduğu kadar üniversite de okuyan öğrencilere burs vererekte bu hizmetini devam ettirmektedir. Bugün itibariyle 70’in üzerinde üniversite öğrencisine burs vermekteyiz.

 

Bundan sonra da destekleriniz ile burslarımız artarak devam edecektir. Önümüzdeki süreçte bizleri teşvik eden ve heyecanlandıran uzun zamandır üzerinde titizlikle çalıştığımız yurt projesi gündemimizdedir. Bu konuda iyi bir aşamaya gelmiş durumdayız mevcutta 650 m2 olan yerimizin yanındaki belediyeye ait bulunan 200 m2 yeri de belediyeden talep etmiş ve talebimiz kabul görmüştür. Böylece yerimiz 850 m2’ye çıkmıştır. Bu süreçte ilave olan yerin tarafımızdan alımı yapılmak sureti ile bu arsamıza yapacağımız yurt projesinin gerçekleşmesi aşamasına geçmiş bulunmaktayız.

 

KISA SÜREDE TEMEL ATACAĞIZ

En kısa süre içerisinde sizlere bu hayırlı müjdemizi iletilerek, sizlere temel atılma gününü duyuracağız. Çok değerli vakıf gönüllüleri burada ki amacımız yeni bir bina yapmak değil vakfımıza sürekli birakar elde etmektir. Biliyoruz ki; vakıflar ancak ve ancak düzenli ve sürekli akarı var ise uzun yıllar kalıcı olur ve yaşar. Bizlerde böylece vakfın uzun yıllar hizmet vererek kalıcı olmasını sağlayacağımızı düşünüyoruz.

 

Biz vakıf yöneticileri olarak sizlerin varlığı ve maddi destekleri ile gençlerimize burs vererek eğitime katkı sağladığımız gibi vakfımızın kurulduğu 1992 yılından beri yayın hayatına devam eden yükseliş gazetemiz ile 23 yıldır her ay düzenli olarak hemşehrilerimize aralıksız olarak ulaştırmaktayız. Aynı zamanda doğum, düğün, ölüm ve farklı etkinlikleri sizler adına mesaj sistemimiz ile tüm hemşehrilerimize duyurmaktayız. Bayan üyelerimiz ile yaptığımız toplantıda, hemşehrilerimizi bir araya getirmek, genç nesillerin kaynaşmasını sağlamak düşüncesi ile bazı kararlar alınmış olup önümüzde ki süreçte kahvaltı programı ile başlayarak yakın zamanda sosyal kültürel geziler düzenlemek eylül ekim ayı içerisinde ise gündemimizde ki yurt projesine katkı sağlamak amaçlı kermes yapılması kararı uygulamaya geçecektir.

 

Biz vakıf yönetimi olarak sizlerden aldığımız güç ve destekle önümüze konulan proje ve hedeflere daha hızlı, şevk ve heyecanla koşmaktayız. Bugünde vakıf iftarımıza 1000 civarında ki siz değerli hemşehrilerimizin katılımı bizleri mutlu etmiştir. Bundan sonraki etkinliklerimizde de sizleri bugünkü gibi bir arada görmekten mutlu olacağımızı belirtip, sizlere katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederiz. Sağlıcakla ve hoşçakalın.”

 

Bu arada iftar yemeği sonrası Senirkentliler uzun uzun sohbet etme imkanı buldular.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR