26 Nisan 2024 Cuma

SENEYE AÇILIYOR

Metro ve Büyük Başarı Eğitim Kurumları güçlerini birleştirdi: Bahçeşehir Koleji Kampusu inşa edilecek. Metro- Başarı Eğitim Kurumları Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Mustafa Özaydın, 20 Milyon TL finansmanla kurulacak Bahçeşehir Koleji Kampusu’nun 2016- 2017 Eğitim- Öğretim Dönemi’nde kapılarını açacağını söyledi.

Isparta

Büyük Başarı Eğitim Kurumları’ndan İsmail Akçil ile birlikte güzel bir yapı kurduklarını anlatan Özaydın, “Bir Dünya Okulu’nu Isparta’ya kazandırdığımız için kıvançlıyız. Bahçeşehir ile çocuklarımıza, gençlerimize evrensel fırsatlar sunacağız. Zira Bahçeşehir Üniversitesi’nden faydalanacaklar. Zira Washington’daki (ABD), Berlin’deki (Almanya)üniversitelerden faydalanacaklar. Dil eğitimi için Kanada’da okuma imkânı yakalayacaklar" dedi.

Metro- Başarı Eğitim Kurumları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Mustafa Özaydın, Bahçeşehir Koleji Kampusu yatırımını anlattı:“8 yıl önce Özel Eğitim- Öğretim Dünyası’na yatırım yaptım. Isparta’nın prestij ve itibar kaybettiği dönemlerdi. En iyi ve donanımlı bir ekip kurduk. Gururla söylüyorum; Isparta’da 2015- 2016 Akademik Yıl’da 95 öğrenci Tıp Fakültesi’ni kazandı. Bunun 51’ini üniversite sınavlarına biz hazırladık. 2016- 2017 Eğitim-Öğretim Dönemi’nden itibaren de “Bir dünya okulu” olan Bahçeşehir Koleji Kampusu’nu açacağız. Kıvançlıyız.”

BİR DÜNYA OKULU: BURSLU ÖĞRENCİ OLACAK

Metro ve Büyük Başarı Eğitim Kurumları güçlerinibirleştirdi. Metro’dan Mustafa Özaydın; Büyük Başarı’dan İsmail Akçil koordinasyonunda 20 Milyon TL yatırımla projeyi hayata geçireceğiz. Zamanın gerektirdiği bütün bilgi, yetenek ve becerilerle donanmış, yaratıcı, girişimci,araştırmacı bireyler yetiştiren, çağdaş, evrensel, kaliteli eğitimi Isparta’ya sunacağız. Başarılı ancak gelir düzeyi düşük çocukları da kontenjan dâhilinde burslu okutacağız.

10 ÖĞRENCİYE 1 ÖĞRETMEN

Bahçeşehir Koleji Kampusu 1296 öğrenci kapasiteli. Sınıflar51- 52 M2 yüzölçümlü. Derslikler 24’er kişilik. Ancak biz, sınıfları 20’şer öğrenci şeklinde tasarlayacağız. Ayrıca sadece 700 öğrenci kaydı alacağız. 65 Öğretmen görev yapacak. Böylelikle her 10 öğrenciye 1 Öğretmen düşecek.Müfredat için Bahçeşehir Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Harriet Fulbright College’den de faydalanacağız. Yine ABD ve Almanya’daki İnternational University’den de faydalanacağız.

ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ İLK, ORTAOKUL VE LİSE

Bahçeşehir Koleji Kampusu şu seviyelerden oluşacak: Erken Çocukluk Eğitimi- İlkokul-Ortaokul-Lise… Yatırım maliyeti 20 Milyon TL olacak.Kampus’u herkesin bilgisi olduğu üzere ihale ile Süleyman Demirel Üniversitesi’nden (SDÜ) 29 yıllığına kiralamıştık. SDÜ’ye 29 yıl boyunca 105Bin + KDV şeklinde kira ödeyeceğiz. Yine SDÜ, Metro- Başarı Eğitim Kurumları A.Ş.’nin yıllık cirosuna yüzde 1 oranında ortaktır. Eğitim- Öğretim 2016- 2017 Dönemi’nde başlayacak.

VE ÖZAYDIN O ESERİ ANLATTI

“Özünde Özel Eğitim- Öğretim Endüstrisi’ni girişim zaruretten kaynaklandı. 8 yıl önce, mecbur kaldığım için adım attım. 2009-2010’da Metro Dershaneleri’ni kurdum. O yıllarda çok acı bir fotoğraf gördüm:Isparta’da eğitim irtifa kaybediyor. İtibarını yitiriyor.

Onun için çok iyi düşündüm. Sağlam adım attım. Üstünstandartlarda donanımlı ve çok iyi bir ekip kurdum. Ve kısa zamanda Metro Dershanesi, Isparta’nın en iyi, itibarlı eğitim kurumu haline geldi. Bunu ben söylemiyorum, rakamlar anlatıyor:        Şöyle ki, 2015- 2016 Akademik Yıl için Isparta’da 95 öğrenci Tıp Fakültesi’ni kazandı. Bunun 51’ini Metro Dershanesi sınavlara hazırladı. Bubaşarı hikâyesini Hukuk, Sağlık Bilimleri, İktisat vd… şeklinde çoğaltmak mümkün.Millî Eğitim Bakanlığı bir Kanun çıkardı. Yeniden yapılanmak kaçınılmaz oldu.Isparta’nın köklü bir eğitim kurumu daha var: Büyük Başarı Dershaneleri

Büyük Başarı Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçil ile güçlerimizi birleştirdik. Metro- Başarı Eğitim Kurumları A.Ş.şeklinde bir yapı inşa ettik. Yönetim Kurulu Başkanlığı nosyonunu benüstlendim. Bu yapılanma ile Bahçeşehir Koleji ile anlaştık. Isparta’da Bahçeşehir Koleji Kampusu kurmaya karar verdik. Yatırıma başladık. Yatırım maliyeti 20 Milyon TL. Eğitim- Öğretim 2016- 2017 Dönemi’nde başlayacak.»

65 ÖĞRETMEN GÖREV ALACAK

Metro- Başarı Eğitim Kurumları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Mustafa Özaydın, 65 Bahçeşehir Koleji Kampusu’nda 65 Öğretmen’in görev alacağını söyledi. Kampus’ta 54 derslik bulunacağını kaydeden Özaydın, şöyle konuştu:

Öğrenci kapasitemiz 1296. Her sınıf 51- 52 M2 yüzölçümlüolarak tasarlandı. Sınıflar 24’er kişilik. Ancak biz sınıf mevcutlarını 20’de sabitleyeceğiz. Dolayısıyla kontenjanımız 1080’e düşecek. Ama biz sadece 700 öğrenci kaydı alacağız. Tüm bu bilgiler ışığında da her 10 öğrenciye 1 Öğretmen düşecek.

WASHINGTON İLE ISPARTA AYNI

Bahçeşehir’in 3 Kıta’da yüzlerce erken çocukluk eğitimi,ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteye sahip olduğunu kaydeden İnşaat Mühendisi Mustafa Özaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Washington’daki,Berlin’deki, İstanbul’daki, Ankara’daki, İzmir’deki, Antalya’daki kurumlarda hangi fiziki norm ve standart, eğitim modeli, insan kaynakları kalitesi var iseaynısı Isparta’da olacak. Bu bir anlamda eğitimde global fırsat eşitliğidir

Bahçeşehir Üniversitesi’nden faydalanacağız. Isparta’dakiçocuklarımız BAU International University’dan (Washington D.C.)faydalanacak.  BAU International University’den (Berlin) faydalanacak.  Yine Harriet Fulbright College’den (Washington- ABD) faydalanacak. Lise öğrencileri, şartları taşıdıkları ve istedikleri takdirde Kanada’da dil eğitimi alabilecekler. Bahçeşehir Yayınları’ndan faydalanacaklar.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR