24 Nisan 2024 Çarşamba

Şehrimizin Daha Modern Olmasını İstiyoruz

Şehrimizin Daha Modern Olmasını İstiyoruz

Isparta

Cumhuriyet Caddesi esnafı ile bir araya gelen Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, caddenin ikinci etabında begonit taş döşeme çalışmasının başlayacağını bildirdi. Esnafın talebi üzerine caddenin çift yönlü olarak ışıklı begonit taşlarla süsleneceğini ifade eden Başkan Başdeğirmen, “Bu şehrin tamamı bizi ilgilendiriyor, her yerin en güzel şekilde olmasını istiyoruz” dedi.

Isparta Belediyesi, kaldırımlarla meydanları Fen İşleri Müdürlüğü Doğaltaş ve Beton Elemanları Tesislerinde seri üretime geçilen begonit taşlarla donatmaya devam ediyor. Son olarak Cumhuriyet Caddesi’nde ITKM olarak bilinen Meydan AVM’nin karşısındaki kaldırımlar esnafın talebi üzerine begonit taşlarla kaplanmıştı. Bu çalışmanın tamamlanmasının ardından caddenin diğer bölümündeki esnaflar, Tevfik Yaşar Pasajı’nın önünden eski kültür sinemasına giden yoldaki kaldırımlara da begonit taş döşenmesi için talepte bulundu. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i kahvaltıya davet ederek, begonit taş talebini ileten esnaflar ayrıca pasajın alt kısmındaki camii tuvaletlerinin de bakımdan geçirilmesini istediklerini belirttiler. Başkan Başdeğirmen, kaldırım çalışmasının yarın itibariyle başlayacağını ifade ederek, ilgili birime camii tuvaletlerinin bakımlarının da yapılması talimatını verdi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, belediye başkan yardımcılarıyla birlikte Cumhuriyet Caddesi’ndeki ikinci etap begonit taş döşeme çalışması için esnafı bilgilendirdi, istek, öneri ve sorunlarını dinledi.

Esnaflar adına ilk söz alan Fikret Baykal, sabah kahvaltısı davetine katıldığı için Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti. Pasajın alt kısmında camii bulunduğunu belirten Baykal, karlı ve yağmurlu havalarda kaldırım kısmından aşağıya su girdiğini söyledi. Baykal, “Burada telefon kulübesi vardı onu kaldırttık. Kısmen de olsa su akması oradan kesildi. Ama halen kaldırım bölümünden kar ve yağmur suyu giriyor. Tamiratını yaparsanız camii cemaati ve esnaf adına çok teşekkür ederiz” dedi.

Başkan Başdeğirmen, ilgili başkan yardımcısına camii tuvaletleri ve rutubetli alanların bakımının yapılması talimatını verdi. Başdeğirmen, “Fikret beyin söylediği gibi kaldırım tarafından camii tarafına su giriyor. Buranın yalıtımlarının yapılması lazım. İleriye doğru gittiğimizde belki binalarla alakalı karşımıza farklı durumlar çıkacak. Binalarla alakalı bina sahiplerinin kendileri yapmaları gereken şeyleri kendilerinden bekleyerek, ortak alanları da bizler yaparak burayı en kısa zamanda begonit taşlarla ışıklı şekilde yapacağız” dedi.

Esnaflardan Osman Karaca da, esnaf olarak kaldırımın düzenli ve ışıklı bir şekilde yapılmasını istediklerini söyledi. Karaca, “Ayrıca kaldırımda motosiklet ve bisikletler oluyor. Motosiklet ve bisiklet parkı istiyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kahvaltı daveti için esnafa teşekkür etti. Esnafabereketli, bol kazançlar dileyerek sözlerine başlayan Başkan Başdeğirmen, esnafla buluşarak, bölgedeki ihtiyaçları yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Daha önce Cumhuriyet Caddesi’nin birinci etabındaki esnaflarla buluştuklarına değinen Başdeğirmen, “Bu şehrin tamamı bizi ilgilendiriyor. Sadece bu cadde ve arka sokağımız değil, her yerin en güzel şekilde yapmak amacındayız. Sizlerin de düşüncesi mutlaka budur. Bizler de aynı düşüncede hizmet etmeye devam ediyoruz. Bu tür toplantılara daire müdürlerimiz ve başkan yardımcılarımızla katılıyoruz.  Hangi konunun hangi birimimizle alakası varsa o arkadaşımız o konuyu en kısa zamanda çözerek hizmete sunuyor. Bir önceki hafta Kunduracılar Sitesi’ndeydik, Cuma Namazını orada kıldık. Buranın altında bir cami ve tuvaletleri var. Mescitler, camiler ve tuvaletler vatandaşlarımız ve bizler için önemli. Daha önce bu konulardaki talepleri çözdük, çözüyoruz. Sıra bu bölgeye geldi. Esnafımızın bizden kaldırım taşlarının değiştirilmesi yönünde bir istekleri var. Bu kaldırım taşları yaklaşık 30 yıl önce yapılmış” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Caddesi’nin ikinci etabındaki esnafların kaldırımların değişmesiyle ilgili imza toplayarak, kendilerine başvurduğunu kaydeden Başkan Başdeğirmen, “Biz de bu kadar talep varsa çaresini bulalım, 10-15 gün çalışma sırasındaki sıkıntıya katlanalım ve burayı bitirelim düşüncesiyle geldik. Önceki hafta bir alt caddedeki kaldırımlara başlamıştık. Orada verdiğimiz süre içerisinde çalışmamızı bitirdik. Esnafımızın oradaki çalışmadan memnun olduğunu gördük. Aynı güzelliği devam ettirmemiz gerekiyor.Davetiniz için teşekkür ederiz” dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bir esnafın kaldırımlardaki oturma banklarının değiştirilmesi talebine ise “Kaldırım döşemeleri yaparken bankları kaldıracağız. Onların yerine yeni banklar koyacağız” diyerek yanıt verdi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatandaş

01 Aralık 2021 Çarşamba 18:03

hizmete bak , kaldırım, ay arkadaş evladiyelik, yıllara sari projelerden bahset sen ki yok, kaldırım maldırım ne bu ya, ne beceriksiz ve vizyonsuzsunuz çapsızsınız ya, kaldırım söküp takma dışında başka bir haberle çıkamadın mı?

Kerim BENZAMA

01 Aralık 2021 Çarşamba 11:02

Isparta nın belediye başkanı esnaf ile buluşmuş vay be Sanki cumhuriyet caddesi mars ta zahmet etm,ş

Hasan Ali

01 Aralık 2021 Çarşamba 10:30

Her Salı aynı rezillik trafik felç şu pazara çare bul gezecegine yol kapatıp pazar kurmak hangi çağda yaşıyoruz.Salı günü şehir trafiği felç geçiriyor.Kaldirım yapıldı gölcük yoluna üstüne kumu attı gitti belediye kaç hafta geçti kumu süpüren yok güya yeni taş döşendi çamurpislik içinde kaldırımlar git o caddeyi gez belediyenin yarım bıraktığı yeri temizlet...

Japon

01 Aralık 2021 Çarşamba 09:18

Kaldırım yapmayı modernlik sanıyo önemli bi iş yaptığını sanıyo yazık …. Aday etmezlerde ederlerse fena gömülecek bu şükrü

uslu

01 Aralık 2021 Çarşamba 08:48

Sayın Başkan birde istiklal mah.1120 sk. ile ilgilenebilirmisiniz defalarca muhtarla görüşüldü kilit taşı döşenecekti ne oldu?????

Emekli

01 Aralık 2021 Çarşamba 01:20

Benim evin ününe de döşeyver beğonik mi neyse harita metot defteri gibi mahallelerde kilit taşları.50 yıllık asvatlarıda gördü bu memleket vay anasına meğer yanlış anlamışız 50 günlük sanırım döşenen kilit taşları da asvalta o kadar dedik Atma ziyaaa ufak at ziyaa diye.

Adam

01 Aralık 2021 Çarşamba 01:15

Yaa bırak birçok zengin var orda.Hiçmi hayır sever yok.sanki memleketin zenginlerine hitap edip durma .Hem yaptırır hem konuşur onlar.Tuzları Kuru.hepsinin Bi soraydın Başkan Gönüllü işbirliğine varmısınız diye.Yazık Yazık

ısparta demeye şahit lazım

01 Aralık 2021 Çarşamba 00:52

her gelen bunu yaar taş döşer asvalt kaymakkapı ne hale geldi ne kadar sıkbogaz bir hale geldi ne meydanlığı kaldı nede birşeyi ne güzeldi hlk sineması ve hükümete kadar devam eden o çarşılar süldür petrolun olduğu yerden o çarşı noldu o binayı diktinizde ya sizde hiçmi zevk gözizan yok ya o bina ne işe yarıyor parti tabela binası bumu eski hali ne güzeldi girne pastanesi tatlıcılar çerezciler kabak alinin dükkanı herşeyi bozuyorsunuz ya o üzüm heykeli kaldırın ordan nefes alsın meydan

BOŞA KÜREK ÇEKMEYİN

30 Kasım 2021 Salı 22:03

ISPARTA,nın her tarafını altın kaplama yaptırsalar nafile ISPARTA,lıda bu zihniyet oldukça nafile...

özge

30 Kasım 2021 Salı 21:33

yedişehitler yeşilırmak hamamı önü 3 metre lütfen taş döşeyin buraya uyduruk yarım asvalt döküp gitmek ne demek yagmur suları doluyor buraya lütfen

vatandaş

30 Kasım 2021 Salı 21:25

medeni şehir olmak kaldırım yenilemekle olmuyor. köpek kaynıyor her yer barınağa falan koyun şu hayvanları kasabalarda falan çete gibi geziyor geceleri köpekler bir gün çocuklara saldıracak açlıktan ya itlaf edin ya da barınaklara koyun

Vatandaş

30 Kasım 2021 Salı 20:34

Kaldırım önemli ıspartanın 2 yılda gelişimi göz kamaştırıyor 2 tuvalet ve kaldırım taşı vay be nerden nereye

Mete

30 Kasım 2021 Salı 20:20

Bu şehrin en büyük mahallesi FATİH mah.ama yolları en kötü mahalle.yağmurlarda yollarda göletler oluşuyor. Merkrzde kaldırımlar sökülüp yenisi yapılıyor. Daha acil konuları öne çıkarmakl lazım..sağlıklı günler.

Boşdeğirmen

30 Kasım 2021 Salı 19:47

Biriniz ilyen tutuyor biriniz kan kusturuyor özel hastanenin Bi tanesine kat müsadesini nasıl verdin malzemeleri senin iş yerinden mi alıyor Allah seni bildiği gibi yapacak sen hiç merak etme seni Allah'a havale ediyorum

Burkiş

30 Kasım 2021 Salı 19:32

Trafiğe kapat bu caddeyi de görelim. Yürüyüş yolu yap yaya yolu yap

Sengetli

30 Kasım 2021 Salı 19:29

Kaldırım yaparak modern olunmaz başkan. Modernlik belediye hizmetlerini kaliteli yapmaktır, yolsuzluk yapmamaktır, birilerine rant sağlamamaktır, belediye bütçesini sözde eğitimlere harcamamaktır, yaşlılara hizmettir, öğrencilere sahip çıkmaktır, ucuz ekmek gıda üretip satmaktır. Ankara belediyesini örnek alabilirsin mesela.İstersen Mansur Başkandan bi randevu al görüş. Ufkun açılsın.

Sengetli

30 Kasım 2021 Salı 19:22

Her gelen kaldırımları yeniliyor. Avrupa da Amerika da 50 yılda bir yapılan bu kaldırım yenileme bizde 5 sene de bir yapılıyor. Artık paraları taşa gömmeyi bırakın. Millete iş aş sağlayacak adımlar atın. Hiçbir şey yapamıyorsanız tasarruf yapın tasarruf. 120 trilyona belediye personeline eğitim verdirmeyi bırakın. Devletin milletin parasını kendi paranızmış gibi harcayın. Vicdan vicdan vicdan...

Vatandaş

30 Kasım 2021 Salı 19:07

Nüfus Müdürlüğü yapıldı çok mu yerinde kaç kişi memnun.Yapılırken kaç kişiye soruldu.Yaşatan bilmez Yaşayan bilir.

Ramo

30 Kasım 2021 Salı 19:05

Merkezdeki Kamu binaları İsparta Kalkınmasında hareketlilik Sahaları gerekiyor.Ne oto parki var nede vatandaşa hiç bir hizmeti Artık Kaldırılması gerekiyor.Bak Halkda Ne fikirler var.Dinleyici ve İcraatcı olmanızı bekkiyoruz.

Buralı

30 Kasım 2021 Salı 18:58

PTT altındaki ve şehir içindeki Lojmanlarıda Kaldır üç beş şahısa hizmet eden yerler.kalkmazsa ilerde Tarihi eser olacak artık Topluma hitap edecek yerler değerlendirilmeli.Yakışmayan Yapılar Kaldırın artık.

Halkın Sesi

30 Kasım 2021 Salı 18:40

Kapılı Kapılar Ardında Başkanlıktan Fayda Gelmez.Halk Ne derse Doğruyu Söyler. Arabada el sallayanlarıda görmüştük.Sonunda bizde Güle Güle Diyerek El salladık.Bilmem anlatabildim mi

Gabakcı

30 Kasım 2021 Salı 18:10

Mahalleri..B....K.. Götürüyor temizlik sıfır millet şikayetçi sen Bi daha ki dönemi rüyanda görürsün ancak pişmanım sana oy verdiğim için

aslı

30 Kasım 2021 Salı 17:12

kasaba belediyesi gibi olduk kaldırımdan başka bişey yaptığı yok çok şükür sular akıyor çöp toplanıyor onu becerebildi

Ispartali sakinler

30 Kasım 2021 Salı 17:04

Başkan bey gündüz 08.00 ile 18.00 arasında mimar sinan caddesi ve kaymakkapi kavsagi trafige kapatilmali.Ya da uzun bir ust gecit yahut alt gecit yapin arabalara..Caddede alisverise gidiyorsunuz,yuruyemiyorsunuz tasitlardan.Fotografla reklamla olmuyor bu işler.Trafik sorununa çözüm uretmek gerekiyor.

Hacı Bekir

30 Kasım 2021 Salı 16:42

Başkan oralarda ve aralarda dükkan önüne duba ve benzeri eşya bırakanlarada bir söz edin.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR