27 Nisan 2024 Cumartesi

ŞEHİTLER PARKI'NDAKİ 9 TÜRK BÜYÜĞÜNÜN BÜSTÜ ÇALINDI

ŞEHİTLER PARKI'NDAKİ 9 TÜRK BÜYÜĞÜNÜN BÜSTÜ ÇALINDI

Isparta

ISPARTA Belediyesi tarafından 2013 yılında yapılan '26 Şubat Hocalı ve Şehitler Parkı'na konulan 10 Türk büyüğünden 9'unun büstü, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı.

Isparta Belediyesi tarafından, Birinci Dünya Savaşı'ndaki Çanakkale, Kafkas, Filistin ve Irak cepheleri ile Kıbrıs Barış Harekatı ve terörle mücadele sırasında şehit düşen Ispartalı 1250 şehit için 2013 yılında Demirköprü mevkiinde '26 Şubat Hocalı ve Şehitler Parkı' yapıldı. İçinde Şehitler Anıtı'nın da bulunduğu parka, 'Isparta'nın Yetiştirdiği Büyüklerimiz' adıyla da yine Isparta'da doğup büyüyen 10 siyaset, sanat ve bilim insanının büstleri konuldu.

10 bronz büstten 9'u, geçen çarşamba günü gece saatlerinde kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce çalındı. Aynı alandaki Halil Ethem Eldem büstü ile parkın farklı bir noktasında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in büstlerine ise dokunulmadı.

EMNİYETE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ümit Kaçar, büstlerin geçen çarşamba günü 01.00- 05.00 saatleri arasında çalındığını tespit ettiklerini kaydetti. 'Isparta'nın Yetiştirdiği Büyüklerimiz' köşesinde bulunan 'Mehmet Efe', 'Süleyman Acar', 'Muhsin Ertuğrul', 'Hasan Hilmi Dilmen', 'Hafız İbrahim Demiralay', 'Hacı Hüseyin Hüsnü Özdamar', 'Ağlarcızade Mustafa Hakkı Ağlarcı', 'Böcüzade Süleyman Sami Bey' ve 'Osman Hamdi' büstlerinin çalındığını kaydeden Kaçar, "Emniyete giderek suç duyurusunda bulunduk. Büstler bulunursa tahrip edilmemiş ise yerlerine montajı yapılacak. Eğer bulunmazsa yenilerini yapacağız" dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Aslan

17 Kasım 2018 Cumartesi 15:03

Isparta da da kanı bozuklar arttı... tecavüz hırsızlik adam öldüren...Ama yine de Isparta güvenli şehir 8il de yaşayan biri olarak söylüyorum.... Çocuklarınıza vicdan verin herkes çocuğuna sahip çıksın yoksa ileride adım atamazsiniz suclular artar..herşeyi başkalarından beklemeyin...

regedit

17 Kasım 2018 Cumartesi 12:03

Ne kadar karaktersiz varsa Isparta'ya toplanmış. Kendi yetiştirdiği siyaset adamını meydanlarda yuhalayan bir milletten ne beklersin ki??

Cansın

16 Kasım 2018 Cuma 22:11

Ötv indirimiyle parası olana indirimli araba sağlayacağınıza, toki moki bi ev yapında fakir fukaranın başını sokacak bi yeri olsun. Araba falan zaten hayal. Bizim belediyede heykel peşinde. Aman en büyük eksiğimiz hemen yenisini yapın.

Hidayet balci

16 Kasım 2018 Cuma 21:13

Polisler fetocu aramaktan hirsizlara bakmiyolar ki. Arabadan mazot ****urduler gelip bakmadilar kamera goruntusu verdik ****i olan yok. Ayrica hirsizi gidip hurdacida arayacaksin zira hepsi ya hirsiz ya hirsizlik mali dolu.alirken hepside biliyolar ama islerine geliyor...

Acı hayat

16 Kasım 2018 Cuma 19:52

Bunlar hep cehaletten egitimsizlikten. Eğitimsiz derken aileden başlayıp okul sıralarına kadar ilerleyen eğitim.kultur zaten yok ıspartada.

Polis nerede.

16 Kasım 2018 Cuma 19:43

Bu şerefsizliği yapmak kaç kişi olursa olsun en az 15 -20 dakika .15-20 dakika da demirköprü civarında 1 polis arabası devriye yapmamış mı . aydınlık ,şehrin en görünür yerlerin den birinde kıyı köşe değil.Isparta Emniyet müdürlüğü nü 2-3 yıldır bu kadar yetersiz, aciz görmedim.

Hasan

16 Kasım 2018 Cuma 17:53

Yazıklar olsun. Böyle bir şey 3. dünya ülkelerinde bile olmaz. Kameralarla yakalanırlar illaki. O zaman teşir edin bu itleri....

Sıddıka Eryılmaz

16 Kasım 2018 Cuma 16:34

Ispartalı olarak bu haberden çok utandım. TBMM acilen yasa çıkarmalı, çalıntı malı satın alanlara ağır cezalar verilmeli ki; o zaman hırsızlık büyük oranda düşer.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR