29 Mart 2024 Cuma

Şehit Sözleşmeli Er Yıldız, evlilik planları yapıyordu

Şehit Sözleşmeli Er Yıldız, evlilik planları yapıyordu

Isparta

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’ne bağlı Dağlıca kesiminde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit 16 askerden biri olan Piyade Sözleşmeli Er 28 yaşındaki Uğur Yıldız’ın şahadet haberi Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde oturan ailesine verildi. Şehidin geçen yıl nişanlandığı ve bu ay için de evlilik planları yaptığı belirtildi.

 

ANNE VE BABA FENALAŞTI

 

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne bağlı Dağlıca kesiminde PKK'lı bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcıların patlatılması sonucu şehit olan 16 askerden, Piyade Sözleşmeli ErUğur Yıldız’ın şahadet haberi Manavgat’a bağlı Çağlayan Mahallesi’nde oturan amcası Mustafa Yıldız’ın evine ulaştı. Haberi evinde alan baba Sadık Yıldız ise fenalaştı. Ambulansta müdahale edilen Sadık Yıldız da Çağlayan Mahallesi’ndeki kardeşinin evine getirildi. Anne Gülbahar Çevikel’in ise Isparta merkezde oturduğu ve haberi aldıktan sonra Isparta’da hastaneye götürüldüğü belirtildi.

 

Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Enver Sungur, Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ufuk Aruk, İlçe Emniyet Müdürü Ercan İlhan ve İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar taziye evine gelerek şehidin ailesiyle görüştü.

 

BİNAYA TÜRK BAYRAĞI ASILDI

 

Bu sırada iki ambulans evin önünde bekletildi. Şehit haberini duyan yaklaşık 500 kişilik grubun toplandığı evin önündeki cadde trafiğe kapatıldı. 3 katlı binaya büyük Türk Bayrağı asılırken, Manavgat Belediyesi de taziye çadırı kurmak için çalışma başlattı.

 

KARDEŞİNİ KAYBETTİ

 

Babanın bir otelde bulaşıkçı olarak çalıştığı ve eşinden ayrı yaşadığı belirtilirken, şehit Uğur Yıldız’ın kardeşi Yılmaz Yıldız’ı 2007 yılında kalbindeki rahatsızlığı nedeniyle geçirdiği ameliyat sonrası yaşamını yitirdiği, kız kardeşinin ise evli olduğu kaydedildi.

 

DÜĞÜN PLANLARI YAPIYORDU

 

Daha önce Manavgat’ta otogarda çalışan Uğur Yıldız’ın 2011 yılında sözleşmeli er olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bünyesine katıldığı aktarıldı. 4 yıldır Dağlıca’da görev yapan Uğur Yıldız’ın geçen yıl Eylül ayında nişan için Manavgat’a geldiği belirtildi. Bu ay da düğün yapmayı planlayan Uğur Yıldız’ın terör olayları nedeniyle izin alamadığı kaydedildi.Şehidin yakınlarının, cenazenin Manavgat’ta toprağa verilmesini istediği belirtildi.

YÜREKLERİ DAĞLAYAN ASKER ARKADAŞINA SON SÖZÜ 

Türkiyenin bu acı gününde 16 şehit arasında bir Erbaalı hemşehrimizin bulunması acımızı bir kat daha arttırıyor. Hatta Şehit P. Söz. Er Uğur YILDIZ'ın Ankaralı silah arkadaşı adaş'ı Uğur'a söylediği son sözler Şehit olmak için adeta koşarak gittiğini belgeler nitelikte. Öyle ki Şehit P. Söz. Er Uğur YILDIZ'ın silah arkadaşı Selçuk ÇINAR paylaştığı bir fotoğrafa şu notu düştü "Sen evlisin, sen dur, ben gideceğim." dediğini yazdı.


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR