20 Nisan 2024 Cumartesi

ŞEHİT POLİS MEHMET KARACATİLKİ BİLİM VE SANAT MERKEZİ'NDE NELER OLUYOR?

HALK Eğitim Merkezi kursları için Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezinin teras katında sınıf oluşturulmuştu. Ancak, Bilim ve Sanat Merkezi’nde öğrenim gören öğrencilerin velileri bu duruma tepki gösterdi. Ortaya ise çeşitli iddialar atıldı.

Eğitim

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nun kurs merkezleri okul yapılmak için alınmıştı. Kurslar nerede verilecek sorunu için yer aranmaya başlamıştı. Geçtiğimiz günlerde Bomba 32’nin gündeme getirdiği haberde yer sorununa çözüm olarak Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezinin teras katında sınıfların oluşturulduğu yazılmıştı.

Kursiyerler, kurs görmeye başladı ancak Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezi’nde öğrenim gören öğrencilerin velileri bu duruma tepki gösterdi.  Çok sayıda öğrenci velisi bu taşınma işlemi devam ederken kendilerinin hiçbir şekilde bilgilendirilmediğini ve öğrencilerin laboratuarın kaldırılarak HEM’e verildiği iddialarını ortaya attılar.

Veliler, sadece teras katın değilde bir alt katında da HEM’e tahsis edildiğini ve yeniden tadilattan geçilerek kursiyerler için özel olarak hazırlandığını iddia ettiler. Öğrencilerinin kursiyerlerle aynı ortamda eğitim almamalarını isteyen veliler, bu duruma bir çözüm bulunmasını istiyorlar.

Laboratuar bölümünün kaldırılmasına da tepki gösteren veliler “Çocuklarımız aldığı eğitimi uygulamalı olarak nerede yapacak? Kursiyerler ile aynı ortamda nasıl sağlıklı bir eğitim olacak.  Mahrem yeri dediğimiz tuvaletleri aynı anda mı kullanacaklar?” diyerek tepki gösterdiler.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

HEm ci

23 Ekim 2017 Pazartesi 22:04

X. Vatandaşa bu yazım. Bina boş mantığıyla düşünülmüyor. Bahsettiğiniz okullarda Eğitim sabah 08:00 öğleden sonra 15:30 arası. Saat 17:00 den sonra kalorifer, elektrik, vs. Çalışmaz ! Bu binada sabahtan akşama kadar elektrik,su,doğalgaz boşa yanıyor. Sınıflarda boş......Yazık değilmi. Şimdi en azından halk faydalanıyor . İnanmayan gelsin, görsün.

X

22 Ekim 2017 Pazar 23:30

Bina boş mantığıyla düşünürsek bütün ilk okullarda 15 00 dan sonra boş ozaman bütün ilköğretim okullarını 15 00 dan sora degişik amac larlada kullana biliriz ozaman hatta sevgili halk egitim egitimcileri aksam saatlerinde okullarda kurs acsında calisan vatandaslarda bu hizmetlerden yararlana bilsinler. Üstün yetenekli çocukların kaliteli egitim alması için destek olunması gerekirken egitim alanlarının kısıtlanması akıl alır gibi degil bu yanlıştan inşallah en kısa zamanda dönülür

Burcu

22 Ekim 2017 Pazar 23:23

Bilsem binası; fizik, kimya, biyoloji, tarih, edebiyat, akıl oyunları, resim atölyeleri, müzik atölyeleri, İngilizce ve daha birçok branş için ayrı ayrı dersliği, atölyesi olan/ olması gereken bir bina. Bu branşların her hangi biri bile kapatılsa eğitim sekteye uğramış olur. Bu binada yapılan eğitim Türkiye'nin geleceğini oluştuyor. Bu özel eğitimi korumalıyız. Bilsem binası sadece Bilsem'lilerin olmalı.

Burcu

22 Ekim 2017 Pazar 23:22

Bilsem binası; fizik, kimya, biyoloji, tarih, edebiyat, akıl oyunları, resim atölyeleri, müzik atölyeleri, İngilizce ve daha birçok branş için ayrı ayrı dersliği, atölyesi olan/ olması gereken bir bina. Bu branşların her hangi biri bile kapatılsa eğitim sekteye uğramış olur. Bu binada yapılan eğitim Türkiye'nin geleceğini oluştuyor. Bu özel eğitimi korumalıyız. Bilsem binası sadece Bilsem'lilerin olmalı.

Burcu

22 Ekim 2017 Pazar 23:08

Bilsem 400'ü aşkın öğrencisi olan bir kurum. 15.30'dan sonra bina aktif şekilde kullanılmaktadır. Bu saatten önce kullanılmıyor diye iki katının Halk Eğitim'e verilmesi, laboratuvar ve dersliklerin kapatılması, 15.30'da gelecek öğrencileri olumsuz şekilde etkileyecektir. Orada verilen nitelikli eğitimin kalitesi düşecektir. Sayın Valinin bu karardan vazgeçilmesini, Bilsem binasının sadece Bilsem'li öğrencilerin kullanması yönünde karar verilmesini rica ederim.

Burcu

22 Ekim 2017 Pazar 23:00

Bilsem 400'ü aşkın öğrencisi olan bir kurum. 15.30'dan sonra bina aktif şekilde kullanılmaktadır. Bu saatten önce kullanılmıyor diye iki katının Halk Eğitim'e verilmesi, laboratuvar ve dersliklerin kapatılması, 15.30'da gelecek öğrencileri olumsuz şekilde etkileyecektir. Orada verilen nitelikli eğitimin kalitesi düşecektir. Sayın Validen, bu karardan vazgeçilmesini, Bilsem binasının sadece Bilsem'li öğrenciler tarafından kullanılmasına karar vermesini rica ediyorum.

Endişeli veli

22 Ekim 2017 Pazar 21:52

Saat kaçta başlıyor kaçta bitiyor halk eğitimin dersleri bilmiyoruz.bununla ilgili bir açıklama yapılmadı.hoş çocuklarimizdan önce de çıksalar neler geliyor insanın aklına...inanın bir çok veli bu durumdan rahatsız.umarım çözüm bulunur..

Vatandaş

21 Ekim 2017 Cumartesi 08:43

Saatler konusunda bilgim yok ama bizim cocuklarinmiz 19.40 a kadar oradalar aynı anda eğitim goruluyorsa bu yanlışi engellemek lazim fakat ders saatleri denk gelmiyorsa olabilir.milli egitimden aciklama bekliyoruz

Mantıklı Vatandaş

21 Ekim 2017 Cumartesi 01:27

Bu bina çok büyük dolayısıyla iki kurumada yeter. Bilim Sanat öğrencileri saat:15:30dan sonra buraya geliyorlar.Bu bina saat:15:30a kadar boş duruyor. Yazık değilmi boşa yanan elektrik,yakıt ve en önemlisi boş duran dersliklere.Boşa duracağına birilerinin işine yarasın.Ancak çocuklarıda düşünmek lazım. Her ne kadar HEM in kurslarının 15:30 da bittiği söylensede pratikte böyle olmayacaktır.Binaya giren çıkan belli değil...Sonuçta çocukların güvenliği sağlanmalı.Buna dikkat edilirse sıkıntı olmaz.

Anlayana

20 Ekim 2017 Cuma 21:54

Bence ikisini de kapatın sorun kökten çözülür.böylece siz ispartalılar da memnun olursunuz.

Veli

20 Ekim 2017 Cuma 20:57

Bildigim kadari ile Ihsan Arici ve ekibinin bu binayi ele gecirme taarruzunun 3.su.Anlasiliyorki suanda kismende olsa basarili olunmuş.inaniyorum ki binanin tamamınınele gecirilmesi an meselesidir guvenimiz tamdir.isin ilginc yani okul mudurunun ve milli egitim mudurunun hic sesinin çıkmaması

Erkan

20 Ekim 2017 Cuma 18:33

Bilim sanat'in ogrencileri bildigim kadariyla saat 15.00 ten sonra geliyor. E zaten halk egitimin kurslari da 15.00 'e kadar bitmis olur. Velileri kiskirtmaya gerek yok. Dogru yonlendirmek lazim insanlari.

Ali

20 Ekim 2017 Cuma 16:39

Velileri yönlendiren kim acaba önceki okullarda yerleri daralınca da aynı yöntem kullanılmıştı

kadir aktaş

20 Ekim 2017 Cuma 16:09

Halk eğitimin dikiş nakış ,aşçılık gibi kurslarının ülkeye katkısı. Bilsem in önemi yanın da boş işlerdir...Boş işlerle uğraşmayalım.. Bilsem ülkenin geleceğidir...

yorumcu

20 Ekim 2017 Cuma 14:50

Bir kere HEM'in oraya görevlendirdiği öğretmenler,4 yıllık kendi alanında Fakülte bitirmiş donanımlı,tecrübeli(15-20-25-30)yıllık branş öğrtmenleridir .Hepsi elit insanlardır.Onlarında okuyan ya da yetiştirdiği Türkiye'de gerek SBS'de gerekse ÖSS'de derece yapmış,mezun olmuş,doktor,savcı,hakim,mühendis v.s.evlatları vardır.Bu insanlara haksızlık etmeyin.Onlar en iyi mekanlarda görev yapmaya layik ÖĞRETMENLERİMİZDİR.

Metin

20 Ekim 2017 Cuma 14:10

Sayın valime sesleniyorum ve bu konuda yardım talep ediyorum. Birazda okulun önündeki park yerinden konuşsak. Okul idaresi komple o alanı okul hocaları için çevirmiş. Çocukları okulun önüne bırakmak imkansız. özel otoparka araçlarımızı 1-2 dakikalığına bırakıp okulun önüne kadar çocuklarımız yürüterek ****ürüyoruz ve alıyoruz. Hadi havalar şimdi iyi kışın ne olacak yağmurda çamurda... LÜTFEN SAYIN VALİM OKUL İDARESİ İLE GÖRÜŞÜP BU KEYFİYETE BİR SON VERDİRİNİZ.

Baki

20 Ekim 2017 Cuma 13:33

Kasitli olarak halk egitim yipratilma cabasinda. Bilim sanatin ogrencileri halk egitim ogrencilerini gormuyor bile. Tamamen farkli saatlerde kurs alıyorlar. Bilim sanat idaresi velileri kiskirtip ,halk egitime ve sayin valimize haksiz tepki gostertiyorlar.

Fevzi Özdemir

20 Ekim 2017 Cuma 11:16

Hangi veli tepki gösteriyorki,yapılan işlem istişareler neticesinde uygulandı.Her iki kurum burada toplantı yaptılar ve olumlu bir şekilde okeylediler.Öğrencilerin sanayi çarşısına gitmeleri daha iyimi olacaktı.Kullanılmayan bir çatı katı ve altındaki boş derslikler değerlendirildi. Labaratuar aynı şekilde yapıldı.Yanlış yorumlar ve haberler buraya zarar verecektir.Her iki kurumun o binayı kullanma saatleri tamamen ayrı saatlerdir.Belkide daha uygun bir yer bulununca halk eğitim oraya gidecekti

saadet

20 Ekim 2017 Cuma 10:09

duygularımıza tercüman oldunuz. inşallah yetkililer de en kısa zamanda bu sıkıntıları görüp çözüm bulabilirler. tekrar teşekkürler...

Veli

20 Ekim 2017 Cuma 10:05

Egitime verdigimiz deger bukadar iste daha bilim sanatin ne oldugunu bilmeyenler asip kesiyor. Inaniyorum ki Sayin valim bu yanlistan donecektir. Kendine ait koskoca bir yer yapacagina Halk egitim orya buraya siginti gibi gidip okullarin huzuru ve guvenliginide tehlikeye atmamali. Yarin bugun bir olay oldugunda vebalini kimse veremez. Devlet bu cocuklari sinavla belirlemis ve egitimini teke tek ayri siniflarda almali demis bir yere sikistirin dememis.

öğretmen

20 Ekim 2017 Cuma 10:00

düzeltmeniz için tebrik ediyorum.Hiç kimse ben yaptım sizde yutacaksınız şeklinde davranmamalı.Beklentimiz halk eğitimin derhal o binadan daha uygun bir binaya taşınması.

Ali

20 Ekim 2017 Cuma 09:56

Dün gittim okulu gezdim üst tarafta sözde sınıflar oluşturulmuş 5-6 kişinin sığamayacağı göstermelik sınıflar , heryerde matkap sesleri , öğretmenlerin m****leri sıfır ve çocuklar bir şeyler öğrenmeye çalışıyor resmen nezih bir ortamın içine ...... kargaşanın hakim olduğu bir ortam yaratılmış. bu sene 135 öğrencinin kaydolğu toplamda 370 civarı öğrencinin olduğu bu dahi ( zeka seviyesi 140 ıQ üstü olan) cocuklar el üstünde tutulması gerekirken kıyma gibi ince ince kesiliyorlar.

Salih TONAY

20 Ekim 2017 Cuma 09:45

Yıllar sonra sığınmacılıktan kurtulup müstakil, temiz,ferah bir okula kavuşan bu özel öğrencileri nasıl huzursuz ederiz diye çok mu uğraştınız sayın milli eğitim yetkilileri!!!. Bu okul ve öğrenciler zaten gereksiz değil mi?

hasan

20 Ekim 2017 Cuma 08:53

neden itiraz ediyorsunuz ki, ihsan abi geçeceğim dedi mi geçer..

Ali

20 Ekim 2017 Cuma 03:20

Bilim sanat saat 15 fen sonra eğitim verir onda da öğrenci gelirse okul kameralarından gelen öğrenci takip edildin 10öğrenciyi bulmaz koca bina sadece okul idaresine hizmet ediyor çok komik bence ben bu değişimi destekliyorum

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR