20 Nisan 2024 Cumartesi

ŞEHİT ALİ YILMAZ KÜTÜPHANESİ AÇILDI

ŞEHİT ALİ YILMAZ KÜTÜPHANESİ AÇILDI

Isparta

Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi’nde kurulan ve Şehit Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz’ın adı verilen kütüphanenin açılışında konuşan Vali Ömer Seymenoğlu, gençlere seslenerek “bayraktan ve milletten asla vazgeçmeyin” dedi.

Isparta Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi örnek bir projeye imza atarak okulda şehit kütüphanesi oluşturdu. Şehadet şerbetini Afrin’de içen Şehit Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz’ın adının verildiği kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, askeri erkan ve şehidimizin ailesi açılış töreninde hazır bulundu.

Duygusal anların yaşandığı açılış töreni Şehit Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz’ın özgeçmişinin okunmasıyla başladı. Törende konuşan Vali Seymenoğlu, “Böylesine güzel bir çalışmanın içerisinde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğümüzü, okul yönetimini  ve şehidimizin ailesini yürekten kutluyorum. Şehidimizin ruhu şad olsun. O’na ne mutlu ki Peygamber efendimize komşu oldu. Bizler vatanımız, milletimiz var olduğu sürece özgürüz. Kuşkusuz bu özgürlükte şehitlerimizin büyük payı var. Siz gençlerden en büyük isteğimiz al rengini şehitlerimizin kanından alan bayrağımızdan ve onun gölgesinde yaşayan milletimizden asla ve asla vazgeçmeyin. Bu kütüphaneyi en verimli şekilde kullanarak memleketimizin kalkınmasına ve büyümesine en yüce katkıları sağlayın” dedi.

Vali Seymenoğlu, Şehit yakınları ve Gazilerin her zaman emrinde olduklarını belirterek, “Biz Isparta’da yaşayan şehit yakınlarımız ve gazilerimizin her zaman emrindeyiz ve emrinde olmaya devam edeceğiz. Onlar bize şehitlerimizin ve vatanın kutsal emanetleridir. Bu görev ayrıca sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere verdiği bir emirdir” ifadelerini kullandı.

Vali Seymenoğlu’nun konuşmasının ardından Şehit Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz’ın nişanlısı Ayşegül Köse, “Bugün içimde buruk bir sevinç var. Evet Ali’yi kaybettik ama binlerce Ali’nin yetişmesi için ve bu vatana hizmet etmesi için benim de mezun olduğum bu okulun öğrencilerini bilimle ve kitapla buluşturmanın mutluluğu içerisindeyim. Uzun zamandır Ali için ve onun anısının yaşaması için bir şey yapmak istiyordum. Bu şehit kütüphanesi Ali’nin nezdinde bütün şehitlerimize armağan olsun” dedi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz’ın aynı ismi taşıyan dedesi Ali Yılmaz, tüm şehitler için dua okudu. Okunan duanın ardından Vali Seymenoğlu şehidimizin ailesi çiçek ve plaket takdim etti. Daha sonra Şehit Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz kütüphanesinin kurdelesi törene katılan protokol ve ailesi tarafından kesildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR