20 Nisan 2024 Cumartesi

ŞEHİR HASTANESİ'NDE DOĞUMA HAZIRLIK

ISPARTA Şehir Hastanesi'nde hamilelere uzman eşliğinde eğitim verilmesi amacıyla Gebe Okulu açıldı.

Isparta

Isparta Şehir Hastanesi Kadın Doğum Ünitesi'nde açılan Gebe Okulu'nda hamilelere eğitim veriliyor. Hamileliğin 16'ncı haftasından itibaren eğitime alınan kadınlar istedikleri takdirde doğuma kadar bu eğitimden yararlanabiliyor. Kursiyerler aynı zamanda hastanenin Kadın Doğum Ünitesi'nde sağlık kontrollerini de düzenli olarak yaptırma fırsatı buluyor. Hastane yönetimi önümüzdeki süreçte baba adaylarının da katılacağı bir program yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Hastanede ebe olarak görev yapan ve hamilelere eğitim veren Eda Ege, hamilelik sürecinin en kolay ve sağlıklı şekilde atlatılması için bir eğitim programı uyguladıklarını belirterek, "Nisan 2017'de faaliyete geçen okulumuzda şu ana kadar 50 hamile kadına eğitim verdik. Eğitim sonunda kursa katılanlara sertifika ve çam sakızı çoban armağanı küçük hediyelerimiz de oluyor. Kursumuza genellikle ilk gebeliğini yaşayan anne adaylarımız katılıyor. Nefes egzersizi, fiziksel etkinliklerin yanı sıra bebek bakımına varıncaya kadar geniş bir eğitim veriyoruz" dedi.

Gebe Okulu'nda eğitim alan kursiyerlerden Duygu Güllü, ilk gebeliğini yaşadığını ve 19 haftalık hamile olduğunu anlatırken, "Böyle bir çalışma olduğu için çok mutluyum. İlk gebeliğim olduğu için hiçbir şey bilmiyordum. Buraya gelince bir aile ortamı buldum, hiç sıkıcı da değil. Eda hanım da çok yardımcı oluyor. Egzersizler sayesinde ayaklarımda oluşan ağrılarım geçti" diye konuştu.

Diğer anne aday Gülsüm Albayrak, "Hamileliğimin 20'nci haftasındayım ve buradan öğrendiklerimi evde de tekrar ederek sağlıklı bir gebelik süreci geçiriyorum. Aynı zamanda buraya gelemeyen gebe arkadaşlarıma da öğrendiklerimi göstererek yardımcı oluyorum" dedi.

Gebe Okulu'nun çok eğlenceli ve yararlı olduğunu belirten Arzu Erkmen de tüm hamile kadınlara "Herkese tavsiye ediyorum gerçekten çok yararlı oluyor" çağrısında bulundu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR