20 Nisan 2024 Cumartesi

ŞEHİDİMİZİN İSMİ YAŞAYACAK!

ŞEHİDİMİZİN İSMİ YAŞAYACAK!

Isparta

Şırnak Uludere ilçesinde eli kanlı terör örgütü tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Hilmi Yiğit’in ismi Mehmet Tönge Mahallesindeki bir sokakta yaşatılacak.

2016 yılında Şırnak Uludere’de PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşmüştü 24yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Hilmi Yiğit. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında binlerce Ispartalı tarafındanson yolculuğuna uğurlanan Şehit Er Ahmet Hilmi Yiğit’in isminin bir sokakta yaşatılması gündeme geldi. Bu yönde harekete geçen Isparta Belediye Meclisi de, Şehit Er Yiğit’in isminin bir cadde ve ya da sokağa verilmesi tekliğini değerlendirdi.

Belediye Meclisi’nin İsim Komisyonu tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda Şehit Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Hilmi Yiğit’in isminin evinin bulunduğu Mehmet TÖnge Mahallesi 4841 sokağa verilmesi uygun bulundu.

İsim Komisyonu tarafından hazırlanan bu rapor oy birliğiyle kabul edildi.

Öte yandan 2014 yılında Çünür’de üniversite öğrencisi Hatice Kübra Kürşap’ın hayatı kaybettiği trafik kazasının ardından o bölgeye üst geçityapılmıştı. Aynı kazada yaralanan Asiye Savaşçı, Kanal 32 Haber aracılığıyla yapılan üst geçide kazada ölen arkadaşı Hatice Kübra Kürşap’ın isminin verilmesini istemişti.

Süleyman Demirel Üniversitesi Siyasal Bilimler ve Kamu Yönetimi Bölümü 3.sınıf öğrencisi olan Asiye Savaşçı bu teklifini bu kez Belediye Meclisine taşıdı. Ancak meclis yolun karayolları ağında bulunması nedeniyle yapılacak görüşmelerden sonra konunun değerlendirilmesini uygun buldu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hasan kaya

12 Şubat 2017 Pazar 17:13

Daha rakkaya girecek ordu. Daha çok tabut gelecek. Ne diyor yemen türküsünde, zenginimiz bedel verir, askerimiz fakirdendir. Anadolu nun fakir çocukları ölüyor adı şehit.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR