19 Mart 2024 Salı

ŞEHİDİMİZİN AİLESİNDEN YÜREK YAKAN FERYAT

ŞEHİDİMİZİN AİLESİNDEN YÜREK YAKAN FERYAT

Isparta

FIRAT Kalkanı harekatında şehit olan piyade uzman çavuş 26 yaşındaki Ahmet Şahin'in acı haberi memleketi Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi'nde oturan ailesine ulaştı. Şehidin 15 Temmuz günü Yalvaç’ın Yarıkkaya köyünden Önder Ünlü’nün kızı Şeyma ile dünya evine girdiği öğrenildi. Acı haber Yalvaç İlçe Jandarma Komutanı da şehidin eşinin dedesi Mustafa Ünlü’yü evinde ziyaret ederek başsağlığı diledi.

 şehit olan piyade uzman çavuş 26 yaşındaki Ahmet Şahin, memleketi Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde toprağa verildi. Cenazeye katılan şehidin kardeşi astsubay Mahmut Şahin,"Keşke senin yerine ben olsaydım, orada ben yataydım ağabey" diyerek göz yaşı döktü.

"OĞLUMA SON BİR KEZ SARILAYIM"

Suriye'nin El- Bab Bölgesi'nde bombalı araçla yapılan saldırıda şehit olan piyade uzman çavuş Ahmet Şahin'in cenazesi, Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından memleketi Afyonkarahisar'a gönderildi. Şehidin cenazesi uçakla Afyonkarahisar Askeri Havalimanı'na, ardından karayoluyla Çay merkez Vakıf Mahallesi Emekliler Sokak'taki baba evine getirildi. Baba evinde kalabalıktan dolayı güçlükle ambulanstan indirilen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, burada hazırlanan masaya konuldu. Helallik alınması sırasında şehidin babası İsmail Şahin, annesi Emine Şahin, kardeşi Mahmut Şahin ve eşi Şeyma Şahin tabuta kapanarak ağladı. Kardeşi ve eşi sık sık şehidin tabutunu öperken, baba İsmail Şahin ise "Oğluma son bir kez sarılayım" diyerek tabuta kapandı.

'KEŞKE SENİN YERİNE BEN OLSAYDIM'

Şehidin cenazesi helallik alınmasının ardından gözyaşları arasında ambulansa konularak, tekbirler eşliğinde Çay İlçe Meydanı'na getirildi. Meydanda yakınlarının tabuta sarılarak gözyaşı döktüğü cenazede töreninde görevliler şehidin ailesini güçlükle tabutun yanından ayrılmaya ikna etti.

Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından cenaze namazı için saf tutuldu. Bu sırada ağlayan baba İsmail Şahin'i törene katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu sarılarak teselli etmeye çalıştı. Şehidin kardeşi astsubay Mahmut Şahin ise bu sırada, "Keşke senin yerine ben olsaydım,orada ben yataydım ağabey" diye ağladı.

SON 1 YILDA 20'NCİ ŞEHİT

Afyonkarahisar Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun kıldırdığı cenaze namazına Bakan Eroğlu'nun yanı sıra, Afyonkarahisar milletvekilleri Ak Partili Ali Özkaya ve Hatice Özkal, Vali Aziz Yıldırım, Afyonkarahisar ve Çay protokoluyla yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Namazın ardından omuzlara alınan şehidin cenazesi, İlçe Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

Piyade uzman çavuş Ahmet Şahin son 1 yıl içinde Afyonkarahisar'ın 20'nci, Çay'ın 5'inci şehidi oldu

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Serdar

09 Aralık 2016 Cuma 18:38

Allah gani gani rahmet eylesin,mekanın cennet olsun

CİHAT AKPINARLI

09 Aralık 2016 Cuma 16:18

Kurşun Oruç Bozmadı Ahmet Şehidim.Sen Allah'a İftara Çağrıldın.Allah Rahmet Eylesin.Mekanın Cennet Olsun..Daha önceki yıllarda terör çatışmasında yaralanan Gazimiz, Ahmet AKPINARLI'ya da Allah Sağlık ve Uzun Ömürler versin..ALLAH'a EMANET OLUNUZ...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR