19 Mart 2024 Salı

ŞEHİDİMİZİ GÖZYAŞLARIYLA KARŞILADIK

ŞEHİDİMİZİ GÖZYAŞLARIYLA KARŞILADIK

Isparta

Ispartalı Şehit Sercan Kara'nın naaşı bugün Türk Hava Kuvvetleri'ne ait kargo tipi uçakla Süleyman Demirel Havalimanı'na getirildi. Şehidin naaşını teslim almak üzere ailesi, protokol mensupları ve çok sayıda vatandaş gelirken, düzenlenen tören geçişi sırasında bir kadın yakını fenalık geçirdi, babasının sözleri ise yürekleri dağladı. Anne Dilek Kara'ya, bölgede hazır bulunan sağlık ekipleri müdahale etti.Hakkari Şemdinli'de PKK'lı teröristlerle girdiği çatışma sonucunda şehit düşen Ispartalı Sözleşmeli Piyade Er Sercan Kara'nın naaşı Türk Hava Kuvvetleri'ne ait kargo tipi uçak ile saat 01.00 sıralarından Süleyman Demirel Havalimanı'na getirildi.

Şehidin naaşını teslim almak için ailesi başta olmak üzere, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Garnizon Komutanı Albay Cüneyt Arıkan, İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, AK Parti Gelendost İlçe Başkanı Kazım Şenyurtaskeri erkan ve çok sayıda vatandaş havalimanına geldi.Şehidin naaşının bulunduğu Türk Bayrağına sarılı tabutun tören geçişini sırasında, baba Menderes Kara 'Nasıl kıydılar sana' diyerek feryat ederken, bir yakını ise fenalaştı. Fenalaşan kişiye, bölgede hazır bulunan sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehidin naaşının cenaze aracına sevki sırasında Vali Şehmus Günaydın baba Menderes Kara'nın koluna girerek onu teskin etmeye çalıştı.Bu sırada gözyaşlarına hakim olmayan baba Menderes Kara, "Aslan babam benim. Ak oğlum benim. Nasıl kıydılar çocuğum sana? Allah belanızı versin. 20 gün oldu yavrumu daha göndereli, 20 gün. Aslan parçası. Mekanın cennet olsun babam. Allah mekanını cennet etsin.

Vatan savunması yaptın sen. Gurur duyuyorum oğlum seninle, gurur. Ciğerlerimi söktün babam. Allah belanızı versin" diye haykırdı.Şehidin cenazesi daha sonra, Isparta Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Gelendost Devlet Hastanesi Morgu'na götürülmek üzere yola çıktı.Şehit cenazesinin konvoyuna protokol mensupları ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Şehidin cenazesi konvoyla toprağa verileceği Gelendost ilçesine götürüldü. Cenaze Cuma namazının ardından ilçede bulunan yenice köyü mezarlığında toprağa verilecek 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

RAMAZAN SARIPINAR

03 Kasım 2017 Cuma 10:11

VATANIN EN ONURLU VE BİR O KADAR ŞEREFLİ GÖREVİNİ VATANINI __EN ÇOK SEVENİNE__ YAPTIRTIRSIN, VATAN TOPRAK MİLLET BAYRAK AŞKI OLAN CANINI DEĞİL BU UNSURLAR UĞRUNA YARINLARINI DÜŞÜNMEKSİZİN EN BÜYÜK RÜTBELERDEN BİRİ OLAN ŞEHİTLİK MAKAMINA KOŞARAK GİDER, KİM İÇİN BİZLER VE GELECEK NESİLLERİMİZ VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ İÇİN, ESAS SEN HAKKINI BİZLERE HELAL EYLE CENNETLİK AZİZ ŞEHİDİMİZ ŞEHİT SERCAN KARA.

Haziran KAPLAN

03 Kasım 2017 Cuma 09:56

Gerçek bir vatan evladıymış Allah'ımıza Hamdolsun Böylelerini Doğuran Analardan Babalardan Allah sonsuz razı olsun. Böyle kahramanlarımız çok varki biz akşam evimize girip günümüzü gün edip rahatça uyuyabiliyoruz. Hal böyleyken bu kahramanlarımızı aklına getirmeyen, onlara dua etmeyen,meleyani işler peşinde koşan varsa, ki vardır, işte onlara yazıklar olsunnn. Çünkü onların bizim üzerimizde çok hakları var ödeyemeyiz asla. Kahramanlarımıza, namusumuzu koruyanlara duayı esirgemeyelim,limtm bitti.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR