19 Nisan 2024 Cuma

ŞEHİDİMİZE SON VEDA

ŞEHİDİMİZE SON VEDA

Isparta

Bitlis merkez Kelaşebir Tepe Bölgesi'nde bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek için yapılan operasyonda, bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hasan Hüseyin Gül son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı.

Saat 18.15 sıralarında Süleyman Demirel Havalimanına getirilen şehit askerin Türk Bayrağına sarılı tabutu daha sonra karayolu ile Isparta merkeze bağlı Gelincik köyüne getirildi.

Gelincik’teki cenaze törenine Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

KÖY MEYDANINDAN UĞURLANDI

Şehit asker Hasan Hüseyin Gül’ün cenaze namazı Gelincik Köyü köy meydanında kılındı. Şehidin tabutu köy meydanındaki musalla taşına bırakıldığında köylü bir vatandaş şehidin bahçesinden getirdiği gülleri tabutun üzerine serpti. Şehidin annesi Zehra babası Erdoğan Gül çifti oğullarının Türk Bayrağına sarılı tabutuna sarılıp gözyaşı döktüler. İl Müftüsü Galip Akın’ın kıldırdığı namazda anne ve baba birlikte saf tuttular. Cenaze töreninde şehidin kardeşi Tayfun Gül’de güçlükle ayakta durdu.

‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganlarının atıldığı cenaze namazının ardından şehit Piyade Uzman Çavuş Hasan Hüseyin Gül, Gelincik Köy Mezarlığında toprağa verildi.

ACILI ANNE AYAKTA DURAMADI

KUCAKTA TAŞIDILAR

Cenaze namazı sonrası mezarlığa gitmek isteyen anne Zehra Gül ayakta duramadı. Adım atamaz hale gelen anneyi yakınları kucaklarına alarak mezarlığa götürdüler. Şehidin Türk Bayrağına sarılı tabutu bir süre askerler tarafından taşındı ardından da törene katılan vatandaşların omzunda mezarlığa taşındı. Şehidin babası da tabutu omuzladı.


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

gülay

28 Haziran 2016 Salı 13:28

sözlerin bittiği yer.

Ya Kahhar

28 Haziran 2016 Salı 09:26

Allah geride kalanlara sabır ve metanet versin.Ya Rab, şu mübarek günler hürmetine, Kahhar ismin hürmetine, bunları yapanları, sebep olanları, çanak tutanları, sevinenleri kahreyle...

Öğretmen

28 Haziran 2016 Salı 04:09

Allah rahmet eylesin. Çok iyi insandı. Ailesine Allah sabır versin. Başımız sağolsun.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR