23 Mayıs 2024 Perşembe

Atık malzemeler hanımların ellerinde yeniden hayat buldu

Atık malzemeler hanımların ellerinde yeniden hayat buldu

Isparta

Isparta Halk Eğitim Merkezi ile EL ELE Derneği arasında açılan geri dönüşüm temalı kursta ikinci el kıyafetten, hediyelik ürün ve çeşitli eşyalara kadar yüzlerce atık malzeme değerlendirildi. Kursiyer bayanların aylarca emek vererek değerlendirdiği ürünler sergide görücüye çıktı.

Isparta Halk Eğitim Merkezi ile El Ele Derneği arasında düzenlenen işbirliği ile açılan ve geri dönüşüm temalı kurs sonunda ortaya çıkan ürünlerin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.

Geri dönüşüm temalı sergide atılmaya yüz tutmuş ikinci el giysiler, kıyafetler, hediyelik ürünler, oyuncaklar, mutfak ve ev eşyaları gibi birçok ürün kursiyer bayanların becerileri ile yeniden hayat buldu. Geri dönüşüm temalı sergi El Ele Derneğinin Damgacı sokaktaki Gül Köşkünde açıldı. Serginin açılışına Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Çatalkaya, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celal Özan, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcıları Gülnur Işık ve İbrahim Şimşek ile çok sayıda davetli ve kursiyer katıldı.

Serginin açılışında konuşan Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celal Özan, kursun El Ele Derneği işbirliği ile açıldığını, 14 usta öğreticinin görev yaptığı kursa 140 bayan kursiyerin katıldığını belirtti. Kursta atılmaya yüz tutmuş kıyafet, giysi, hediyelik eşyalar, mutfak ve benzeri ev eşyaları gibi çok sayıda ürünün yeniden işlenerek şekil verilerek güzel bir görünüme kavuşturulduğunu belirterek tüm emeği geçen usta öğretici ve kursiyerlere teşekkür etti. El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın’da, Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açtıkları kursun son derece verimli ve yararlı geçtiğini belirterek, “Bu kursta evlerimizde kullanılmadığı için atılmaya yüz tutan eşya ve benzeri ürünlerin yanı sıra kıyafetler, giysiler, hediyelik eşyalar hocalarımızın önderliğinde kursiyer hanımlarımızın becerileri ile yeniden hayat buldu. Derneğimize getirilen başta giysi olmak üzere çok sayıda ikinci el ürün ve eşya bu kursta emek verilerek yeniden değerlendirildi  ve bu ürünler 3 gün devam edecek olan sergimizde sergilenecek ve daha sonra Derneğimize gelir amaçlı olarak satılacak. Elde ettiğimiz gelirle hem ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım yapıyoruz hem de 99 öğrencimize burs veriyoruz bu geliri oralarda kullanacağız. Ben bu vesile bu kursumuza emek veren başta değerli Halk Eğitim Müdürümüze ve değerli usta öğreticilerine ve ayrıca kursumuza katılan kursiyerlerimize de emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra serginin açılış kurdelesi kesilerek Gül Köşkündeki sergi davetliler tarafından gezildi. Sergideki ürünler büyük ilgi görürken sergiyi gezenler sergilenen ürünleri çok  beğendiklerini ifade ederek emeği geçenleri kutladılar. Sergi 16 Mayıs Perşembe gününe kadar açık kalacak.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

aylin

13 Mayıs 2024 Pazartesi 14:28

yıllar önce devlet hastanesinde dişime dolgu yaparken basit bir dolgu anestezi yapıp uyuşturmaya ne gerek var diyen şimdilerde ise çok hümanist bir diş hekimi

NURHAYAT

13 Mayıs 2024 Pazartesi 14:00

Canan Hanım ve ekibini tebrik ediyorum.Harika şeyler yapmışlar sergi mük****l ellerine sağlık

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR