29 Mart 2024 Cuma

SDÜ ÖĞRENCİLERİNE ANLAMLI KONFERANS

SDÜ ÖĞRENCİLERİNE ANLAMLI KONFERANS

Isparta

SDÜ Öğrencilerine Turkiye’de Engelli Yaşamı Konferansi Suleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Maliye Bölümü öğrencileri ile Prof Dr. Serpil Ağcakaya’nın bitirme tezi projesi kapsamında organize edilen ve geniş katılımlı konferansta, Turkiye’de ki engelli yaşamı anlatıldı.

Konferansta, engellilerin günlük yaşantılarında karşılaştığı zorluklar ve bunlar için çözüm önerilerinin yanı sıra engellilerin haklarından da bahsedildi.

İİBF Maliye bölümü öğrencileri tarafından organize edilen konferansta konuşan Isparta Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Ramazan Erdoğan insanlarımızın bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Bunun yanı sıra Türkiye’de yaşayan engellilerin nüfusa oranından ve Isparta’da yaşayan engellilerin il nüfusuna ve genel nüfusuna oranlarından bahsetti.

Daha önce yaptığı röportajlarda anlattıklarını konferansta da paylaşan Ramazan Erdoğan, “Şimdi görüyoruz sokaklarda modern dilencilik başlamış. Ellerine aldıkları makbuzlarla derneklere bağış topladıklarını söyleyip yüksek meblağlarda para topluyorlar. Derneklerimizin hiç birisi bu şekilde bağış toplamamaktadır ve lütfen böyle kişilere itibar etmeyiniz.” diyerek sözlerini sonlandırdı. Konferans, anadan doğma görme engelli ressam Eşref Armağan’ın canlı bağlantılı katılımıyla sona erdi. Konferans öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

BİR DOST

22 Mart 2019 Cuma 12:38

RAMAZAN AĞBİ ADAM GİBİ ADAMSIN.SENİ TEBRİK EDERİM.YOLUN AÇIK OLSUN

.....

22 Mart 2019 Cuma 11:58

Cahit Berkay adında sanatçı kimliği olmayan, akademik müzik eğitimi bile almamış bir adama verilen fahri doktora unvanının yaşattığı şoktan sonra gerçekten güzel bir haber...tebrik ederim....Sıradaki fahri doktora Serdar Ortaç'a mı bu arada?

tolga çiçek

22 Mart 2019 Cuma 00:28

sdü bu kadar sıkıntılı bir dönemde olunmasına rağmen güzel projelere imza atmaya devam ediyor. emek veren yönetimden memuruna kadar herkese tesekkur etmek lazım. ısparta nın gururudur ilham veren bir sdü

Berrin

21 Mart 2019 Perşembe 19:17

Okçu hocam İİBF yi uçuruyor

Berrin

21 Mart 2019 Perşembe 19:05

Okçu hocam İİBF yi uçuruyor

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR