26 Nisan 2024 Cuma

SDÜ ile Oxford büyük bir işbirliğine imza attı

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, beraberindeki heyetle İngiltere’deki Oxford Üniversitesi’ne ziyarette bulundu.

Isparta

2014 Webotmerics’e göre uluslararası sıralamada 1004’üncü,ülke sıralamasında 13’üncü (190 üniversite arasından) sırada bulunan SDÜ’nünuluslararası tanınırlığını artırmak amacıyla gerçekleştirilen ziyarette pek çokikili anlaşmaya imza atıldı. SDÜ Yabancı Diller Yüksekokulu (YDYO) , OxfordUniversity Press (Oxford Yayın Evi) ile “Oxford Quality School” (Oxford KaliteOkulları) arasında imzalanan anlaşmaya göre artık SDÜ’de yabancı dil öğretiminiteliğinin Avrupa standartlarında olması hedefleniyor. Anlaşma, Yabancı DilÖğrenimi ve Öğretimi konusunda uzmanlaşmış öğretim görevlileri her yıl belliaralıklar içinde SDÜ öğretim elemanlarına kurslar verecek. Bu kurslar çağdaşeğitim uygulamalarına uygun etkileşimli atölye çalışması şeklindegerçekleştirilecek. Katılımcılara tartışma ve kendi deneyimlerini yargılamaolanağı sunan bu kurslarda başarılılara uluslararası geçerliliği sahip birsertifika verilecektir. SDÜ, kamu üniversiteleri arasında bu antlaşmayıgerçekleştiren tek kurum olma özelliğine de sahip oldu. Böylelikle SDÜ,  TOEFL, IELTS, PTE gibi uluslararası geçerliğiolan ve Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen “Oxford Test of English” inTürkiye’deki ilk sınav merkezi olacak. Ayrıca yetişkin eğitimi hedefleyen veOxford Üniversitesi tarafından geliştirilen “Online Adult Learning” (OnlineYetişkin Eğitimi)’nin de kurumsal uygulayıcısı olacaktır. Bu anlaşmalarıgerçekleştiren SDÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Avrupa Konseyi’ne üye ülkelerde,yabancı dil eğitiminin temelini oluşturan akredite olmuş ölçme sistemi “AvrupaDil Portfolyosu” nu da kullanmaktadır.

 

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, ziyaret boyuncakendilerine ev sahipliği yapan Oxford Üniversitesi heyetine Üniversitemizdeüretilen deri çanta ve gül ürünlerinden oluşan hediyeler takdim etti. OxfordÜniversitesi heyeti özellikle gül ürünlerini çok beğendiklerini ifade ettiler.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ak teşkilatlı

13 Şubat 2015 Cuma 10:52

GİDERAYAK sayın rektörümüz YURTDIŞI GEZİSİ PLANLAMIŞ. BENCE ARTIK YENİ REKTÖR GELECEĞİ İÇİN BU TÜR GEZİLERE GİTMEK BEN CE ÇOK ETİK DEĞİL. DEVLETİN PARASI sonuçta.

karaagacli

12 Şubat 2015 Perşembe 16:59

Ne bekliyordunuzki! paralelci ibicioglundan paralel operasyonu diye aldigi paralelci hocalara 10 binliradan asagi doner almayan yerlere atayan kamufle olmak icin bi tarafini yirtan adam bile olamayandan ordanda paralelcilere himmet aktaracaktir baska derdi olmaz onun doneminde aldigi egitim gorevlilerinin 100 de ****eni feto usagi

?

12 Şubat 2015 Perşembe 19:37

AĞZINA SAĞLIK

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR