20 Nisan 2024 Cumartesi

SDÜ ASKIDA YEMEK

SDÜ ASKIDA YEMEK

Isparta

SDÜ düzenlediği Askıda Yemek sosyal sorumluluk projesi ile dikkatleri üzerine çekti.

SDÜ Askıda Yemek Sosyal Projesi, oluşturulan bilgisayar uygulaması ile gönüllü katılımcıların sadece internet üzerinden alınacak olan maddi katkıları bir havuzda toplanacak ve sadece yardıma ihtiyaç duyan öğrencilerimize 'askıda yemek' olarak takdim edilecek.

Proje ile ilgili SDÜ'den yapılan açıklamada; "Üniversitemiz "SDÜ Askıda Yemek" sloganı ile bir sosyal sorumluluk projesi başlatmış bulunmaktadır. Bu çerçevede oluşturulan bilgisayar uygulaması ile gönüllü katılımcılarımızın (sadece online alınacak olan) maddi katkıları bir havuzda toplanacak ve sadece yardıma ihtiyaç duyan öğrencilerimize 'askıda yemek' olarak takdim edilecektir.

Bilgisayar uygulamamız sayesinde sadece Üniversitemiz personeli ya da mali durumu yeterli öğrencileri değil tüm hayırsever kişi ve kurumlar projeye –güçleri oranında- bağışları ile destek verebilecektir. Üniversitemiz, yapılacak olan gönüllü katkıların sadece ihtiyaç sahibi olduğunu beyan eden öğrencilerimize yemek sunulması yönünde kullanılmasını taahhüt etmektedir.

Ayrıca toplanmış olan bağışların günlük olarak kaç askıda yemeğe dönüştüğü ve anlık kaç askıda yemek kaldığı online olarak kiosk ve bilgisayar uygulaması üzerinden şeffaflık çerçevesinde paylaşılacaktır.

Burada temel amacımız toplumsal iyilik bilincinin gelişmesidir. Aynı zamanda bir yandan israfa dur demek, diğer yandan ihtiyaç sahiplerinin gönlünü kırmadan koruyup gözetebilmek hedefimizdir.

Hiçbir şekilde bağışta bulunanlar ile bundan yararlananların (mevzuatın emredici hükümleri dışında) kimlik bilgilerinin paylaşılmayacağı, böylece kültürümüzde var olan ‘sağ elin verdiğini sol elin bilmemesi’ ilkesine uygun bir bilgisayar uygulaması oluşturulmuştur. Böylece yapılacak iyiliklerin insan onuruna yaraşır bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşması sağlanmaya çalışılmıştır.

İhtiyaç sahibi öğrencilerin herhangi bir sorgulama ya da mülakata tabi tutulması ilk etapta gerekli görülmemiştir. Gerçekten ihtiyaç sahibi olanların çekinmeden bu uygulamadan yararlanmasını sağlamanın yeterli olacağı değerlendirilmiştir.

İstismar edilebilir düşüncesi, bu iyilik uygulamasını oluşturmamıza ve uygulamamıza engel olmamalıdır. Bu yüzden ihtiyaç sahibi olduğunu düşünen öğrencilerimizin vicdanına ve ahlakına kesinlikle itibar ediyoruz. Öğrencilerimizin Üniversitemizi ve daha önemlisi hayır sahiplerini yanıltmayacaklarını ve aldatmayacağını düşünüyoruz. Sahip olduğumuz güven duygusunun istismar edilmeyeceğine inanıyoruz. Bilgisayar uygulamamızın ve sistemin iyi çalışıp çalışmadığının kontrol edilmesi her zaman mümkün olacak ve başarı oranı değerlendirilmek suretiyle ihtiyaç duyulması halinde gerekli tedbirler alınacaktır.

SDÜ Askıda Yemek adını verdiğimiz iyilik projesi ile sahip olduğumuz maddi ve manevi güzellik ve iyiliklerin kıymetini yeniden değerlendirme şansı bulabileceğimizi düşünüyoruz.

SDÜ Askıda Yemek’ten yararlanmak isteyen öğrencilerimiz, projenin uygulamasından kesinlikle çekinmemelidir. Bu bir lütuf değildir. İyilikte bulunmak isteyenlerin yarışıdır. Ve Üniversitemiz sadece burada bilgisayar uygulaması ile aracı bir rol üstlenmeye çalışmaktadır.

 

Siz değerli öğrencilerimizin tümünden tek ricamız: Gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşılması ve projeye bağışları ile katkı verenler sayesinde mağdur hiçbir arkadaşımızın kalmamasıdır. Bu bağlamda tüm öğrencilerimizden destek ve uyarı bekliyoruz.

Bu vesile ile imkanlarımız ölçüsünde bu iyilik ve güzelliğe katkı verilmesini, yardımlaşma bilincinin yerleşmesi için dostlarımıza konunun iletilmesini ve mümkün olabildiğince sosyal ortamlarda paylaşılarak yaygınlaştırılmasını bütün içtenliğimiz ile rica ediyoruz.

İyilik yolunda gücümüz yettiği oranda var olduğumuzu gösterme fırsatı veren dostlarımıza gönülden teşekkürlerimizi sunuyoruz" denildi.

PROJEYE KATILARAK ASKIYA YEMEK BIRAKMAK İÇİN TIKLAYIN

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

haklı

22 Şubat 2020 Cumartesi 09:11

sen askıda yemekle uğraşma. bilimle uğraş diyeceğim de anlamazsın. bilim insanı yetiştirmekten aciz bir üniversite var karşımızda. ve torpille kendi adamlarına hayal edemeyeceği hayat sunan on gömlek bol gelen bir fırsat veren vefakar dostsun. ama bu işler böyle olmuyor. Bilimle alakasız salla başı al maaşı zihniyeti ile dolu insanlar olduğu sürece geçen zamanlar koca bir sıfır malesef. sende kabahat yok aslında seni oraya geçireni sorgulamak lazım.

Uygulamalı bilimler üniversitesi

22 Şubat 2020 Cumartesi 00:46

Rektör dilerede burdan yemek düşer mi hep aç adam tabi özel kaleminide boş geçmeyin.

.... Úrür kervan yürür.

21 Şubat 2020 Cuma 21:06

Hocam seni seviyoruz yaptiklarinida biliyoruz sen rahat ol. Seni çekemeyen seni karalamaya çalışanların kim olduklarinida çok iyi biliyoruz.

Haydarberk

21 Şubat 2020 Cuma 20:27

Sabah saatlerinde petek sanayi sitesi girişi yaninda öğrenciler sürekli otostop çekiyor.Askida ulaşımda yaparmisiniz.

Sedat yúcel

21 Şubat 2020 Cuma 18:21

Hocaya kurban olun siz adını bile yazamayan menfaatci ezikler.

...

21 Şubat 2020 Cuma 16:55

Değerli hocam sen işini elinden geldiğince iyi yapmaya çalışan dürüst, ahlaklı, empatik ve temiz bir rektörsün...sadece etrafındaki insaların bir kısmına dikkat et, onların seni manipüle etmesine izin verme..özellikle GSF de sözüne itimat ettiklerine dikkat et...kraldan çok kralcı bir abimiz var orda işi gücü dedikodu, yalan, çamur, iftira..GSF fiziki mekan yetersizliğinden kıvranırken çift odalı olan bu abi rektörün yakın arkadaşıyım edasıyla ortalığı birbirine katıyor..

15

21 Şubat 2020 Cuma 16:54

Askıda yemek yapacağınıza;alın malzemeyi pişirin yemeği. Öğrencilere maliyeti asın askıya .Öğrenci de maliyetin üstünde bir fiat verir o kadar anlayışsız değildir öğrencilerimiz.Hiç olmazsa öğle yemeklerini bu gibi yapın.

...

21 Şubat 2020 Cuma 16:28

Askıda yemekten; ücretsiz yemek yiyen Rektör- Rektör Yardımcıları- Genel Sekreter ve Özel Kalemleri de yararlanmaya devam edecekler mi?

vatandaş

21 Şubat 2020 Cuma 16:27

işallah fakir fukara öğrencilere ulaşır.Benim dikkatimi çeken yorumlara bakınca maalesef yıllardır gönül bağladığımız sayın cumhurbaşkanı ve akp bu bürokratlar ve bürokrasileri freni patlak kamyon uçuruma yuvarlayacaklar.o zaman işte üzüleceğiz.Önce adalet hak hukuk Allah rızası olması lazım bu bürokraside olanlarda ama mamafih adam kayırma hak hukuk sadece ağızlarında........

Acı gerçekler

21 Şubat 2020 Cuma 16:08

Sen bırak askıda yemeği falanda odandan çık bi bak fakültelerinde ne dolaplar dönüyor personelin durumu ne bi sıkıntıları varmı sor hiç bişey yapamıyorsan hal hatır sor be adam

Gülkent Lee

21 Şubat 2020 Cuma 14:26

Bu kadar süre rektörlük yaptınız ne kadar SDÜ ve Isparta ya verimli olduğunuzu oturup sorgulamanız lazım herşey koltuk değil o koltuk gittikten sonrası var

Başkasının üstünden kurban kesen

21 Şubat 2020 Cuma 13:04

mediko sosyal diye bir birim vardı bizim zamanımız da bu birim ihtiyaç sahibi öğrencilere sahip çıkar öğle yemeği fişi sağlık hizmeti v.b. uygulamaları vardı. Ne oldu anlamadım. Rektör duygusal yapmış askı ya vicdanımızı asmış. askı ya birde otobüs biletini eklesek otostop çekenler hiç hoş bir görüntü sergilemiyor. Biraz çalışıp öğrenciye hizmetkar olalım. Öğrenciye yapılan her hizmet dinimizce de değerli görülmüş.

Tarkan Ç

21 Şubat 2020 Cuma 12:43

Askıda yemek yerine "ASKIDA ihRAÇ KADROSU" uygulamasını yapsaydınız. hangi gerekçeyle ihraç ettiğinizi ispatlayamadığınız hukuk kararıyla dönüncw bilgimiz dışında olmuş deyip safa yattıpınız insanların hakkı ne olacak. Kripto FETÖ cüleri korumak için mi? uydurma şikayetlerler insanları ihraç ettiniz.

Hasan Basri

21 Şubat 2020 Cuma 12:41

Bir kez de isinle gündeme gel arkadas

SDÜ'LÜ

21 Şubat 2020 Cuma 12:16

Konu ile ilgisi yok ama Sdü ile var. Sayın Çarıkçı arada bir de olsa odanızdan çıkıp fakülteleri dolaşsanız öğrencilerle bir araya gelip sorunları olup olmadığını dinleseniz, personel arasında öğrencileri aratmayan gruplaşmaların olduğunu görseniz, alakasız isimlerin verdikleri derslerde öğrencinin alamadığı verimden haberdar olsanız nasıl olur ?

SDÜ'LÜ

21 Şubat 2020 Cuma 12:11

Sayın Rektör proje düşünce açısından güzel. Fakat Sdü öğrenci yemekhanesinde bulaşık konusunda hijyen problemi de öncelikleriniz arasında olmalıdır. Kazan benzeri tencerenin içinde binlerce tabak öğrenci arkadaşlarımız tarafından yıkanıyor, bir çok tabak ve çatal kaşıkta yemek artığı kalıyor. Bu konu ivedilikle çözülmeli diye düşünüyorum. Yeni yemekhane inşaatında ise aylardır bir ilerleme kaydedilememesi de ayrı bir muamma.

vatandaş kazım

21 Şubat 2020 Cuma 11:05

Çok güzel bir uygulama, helal olsun. Yorumlara bakınca "tok açın halinden anlamaz" atasözü aklıma geldi. Akledenlerden Allah razı olsun.

Kobi

21 Şubat 2020 Cuma 10:36

Sayın Çarıkçı Allahın Aşkına boş işlerle uğraşma yeter yaa Tıp Fakültesine geliyoruz ilğilenen yok git gel, git gel yaptırıyorlar onkoloji bölümü en önemli bölüm tehsis konacak tedaviye başlanacak git gel yapa yapa 6 ay geçiyor hastalık 4. aşamaya geliyor. diş fakültesine geldik k**** tedavisi için 3 ay sonraya sıra veriyorlar bi akrabanı gönder bakalım nelerle karşılaştıgını görsün hemde denetlemiş olursun sekreterler ayrı bi dert asistan öyle doktorlara bir kelime bir şey soramıyorsun

Murat Çarıkçı

21 Şubat 2020 Cuma 10:35

Hep mi tribüne oynanır bu dünyada. Yapman gereken öğrenci yemek ücreti düşürmek. Hangi ihtiyacı olan öğrenci, özellikle öğrenci kendini diğer arkadaşlarının yanında bu duruma düşürür. Gerçekten bu ünivesite ve öğrencilerimiz için , geleceğimiz için bi şey yapacak isek sadece DÖNER SERMAYEDEN aldığınız parayı hibe edelim. Tribüne oynama işi tutmuyor artık. Ezik edebiyatı dünyada kabul görmüyor

Ispartalı

21 Şubat 2020 Cuma 08:56

Sayın Hocalar, bu askıda yemek kampanyasına kendileri ne oranda katılacak merak ettim doğrusu.

VATANDAŞIN BİRİ

21 Şubat 2020 Cuma 00:44

kimi ejder suyu içer kimide askıda ekmek ADALET DEDİNMİ YOLUNA....................................... DÖKERLER

Isubu

21 Şubat 2020 Cuma 00:36

Çıkarcı iyi mi böyle?

Üniversiteli

20 Şubat 2020 Perşembe 23:47

İhtiyaç sahibi öğrenci olmaz, öğrenci öğrencidir gelecektir, umuttur bu yemekten yemek isteyen tüm öğrencilere bu kapı açık olsun.

Reklam yapma iş yap

20 Şubat 2020 Perşembe 23:44

Boşversene sen askıyı yemeği rektör sen fakülteleri tıpı denetle neler dönüyor neler yapılıyor ona bak birilerine yaranmak için reklam yapma

Atabeyli

20 Şubat 2020 Perşembe 23:40

Tribünler artık yemiyor bu mavalları

Isparta Isparta

20 Şubat 2020 Perşembe 23:31

Arabaları, beşbinlik telefonları, ayda altıyüzlük sigaraları olan cafelere sınıftan daha çok uğrayan öğrençi arkadaşları da bekliyoruz.

Vatandaş

20 Şubat 2020 Perşembe 22:24

Lütfen sizler de bırakın bu israfı, gösterişleri, ziyaretleri, ziyafetleri, Bu vatana olan borcunuzu liyakatlı hocalar ve öğrenciler yetiştirerek ve bilim üreterek ödeyin. Yoksa haram olsun.

Kul

20 Şubat 2020 Perşembe 22:14

KARDEŞ (ISUBÜ) ABİSİNİ (SDÜ) örnek alır mı bu projede?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR