20 Nisan 2024 Cumartesi

SDÜ'YE ÖNEMLİ GÖREV!

Başbakanlık ve Yüksek Öğretim Kurulu Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’ne önemli bir misyon yükledi. Başta Suriyeli mülteciler olmak üzere yurt dışından gelen tüm akademisyenlerin oluşturacağı havuz sistemini değerlendirme yetkisi SDÜ’ye verildi.

Isparta

SDÜ bu doğrultuda ilk somut adımı 4 Nisan 2016 pazartesi günü Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde düzenlenecek “Ülkemiz ve Bölgemiz perspektifinden Mülteciler, Sosyal, Kültürel Ekonomik ve Akademik Boyut” adlı panelle atıyor.

Uluslararası düzeyde akademik, bilimsel ve kültürel alanda işbirliğinin geliştirilmesi, küresel düzeyde bilgi paylaşımının artırılması amacıyla pek çok anlaşmaya imza atan Süleyman Demirel Üniversitesi, içinde yaşadığımız coğrafyanın çok sayıda değerli akademisyenlerini bu panale bir araya getiriyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü, İlahiyat Fakültesi ile Dış İlişkiler Koordinatörlüğünce yabancı uyruklu akademisyen ve öğrencilere yönelik hazırlanan “Ülkemiz ve Bölgemiz Perspektifinden Mülteciler: Sosyal, Kültürel Ekonomik ve Akademik Boyut” konulu panelde, Yükseköğretim sistemi içerisinde ihtiyaç duyulan alanlarda yabancı uyruklu akademisyen faaliyetlerinin arttırılması adına, eğitim sistemi hakkında genel bilgiler verilecek. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemizin kapılarını insani açıdan yakın ülkelere açma ve gönül bağı oluşturma vizyonu kapsamında SDÜ ev sahipliğinde ikincisi düzenlenen programda,  Suriye’den ülkemize gelen konukların ülkemizi daha yakından tanımalarını ve uyum sürecinin hızlandırılması ile eğitim sistemi hakkında bilgiler verilerek işbirliği zeminin oluşturulması hedefleniyor.

 

“SDÜ YABANCI UYRUKLU AKADEMİSYENLERİN

DEĞERLENDİRME MERKEZİ OLACAK”

 

Süleyman Demirel Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Songür, panel öncesi yaptığı açıklamada

“Mülteci sorunu sadece Türkiye’nin değil dünyanın sorunu haline gelmiştir. Ve bugün Avrupa’nın da gündemine girdi. Özellikle Suriyeli mültecilerin neredeyse nüfusun yarıdan fazlası göçmen haline gelmiştir. Burada en büyük sorumluluğu Türkiye almıştır. Tabii bu İslami ve insani anlamda devlet kurumlarımızın görevini yaptığı anlamına geliyor. Türkiye’deki mülteci kampları dünyanın diğer yerlerinde yok. Bu nedenle yeterli değil. Suriye’deki problem savaş başlar başlamaz AB ülkeleri de çalışmalar yapmaya başladılar. Bu noktada bizde SDÜ olarak üzerimize düşen görev nedir diye düşündük ve bir proje hazırladık. Suriyeli akademisyenleri özellikle kamplarda olanlar ve şehirde yaşayanlardan kimin elinde envanter varsa hepsi ile iletişime geçerek bir liste belirledik. 600’e yakın cv ye ulaştık. 30 akademisyeni buraya davet ettik. Burada 1 haftaya yakın oryantasyon programı düzenledik. Bu doğrultuda Başbakanlık Göç ve İnsani Yardımlaşma Başmüşavirliği kendi geliştirdiği projeyi YÖK’e verdi. YÖK’te oluşturduğu mülteci akademisyenler havuzunun değerlendirilmesi misyonunu alt yapımız hazır olması nedeniyle üniversitemize yükledi. Üniversitemiz mülteci akademisyenlerin alanları ve yeterlilikleriyle ilgili değerlendirme yetkisini almış oldu. Oryantasyon eğitimleri üniversitemizde periyodik olarak devam edecektir. Ve havuzdaki akademisyenlerin yeterlilik değerlendirmesi yapıldıktan sonra YÖK tarafından ilgili üniversitelere dağıtımı sağlanacaktır” görüşlerine yer verdi.

 

PANELE ÜST DÜZEY KATILIM

YÖK Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu moderatörlüğünde gerçekleşecek etkinliğin ilk oturumunda Antalya Milletvekili Atay Uslu, MEB Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, Kalkınma Bakanlığı Temsilcisi Hacı Mahmut Arslan, SETA Genel Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Muhittin Ataman, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertuğrul Boynukalın yer alacak.

Etkinliğin ikinci oturumunda ise Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Haluk Songur moderatörlüğünde Başbakanlık Göç ve İnsani Yardımlar Başmüşavirliği Temsilcisi Ali Güneş, Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Metin Mutanoğlu, TİKA Ürdün Temsilcisi Mehmet Sıddık Yıldırım, İHH Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Emin Dağ, İslam İşbirliği Teşkilatı Dr. İbrahim Altan, Gazeteci Nasuhi Güngör, Yenişafak Gazetesi Yazarı Merve Şebnem Oruç konuşmacı olarak katılacak.

 

Kendi alanlarında saygın ve değerli çok sayıda araştırmacı ve bilim adamının konuşmacı olarak katılacağı panel, 4 Nisan Pazartesi günü saat 9.30’da, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

bekliyorum

31 Mart 2016 Perşembe 15:28

zamanı gelince Allahın izni ile gerekeni yapmak için bekliyorum, kalbim rahat vicdanım rahat, çünkü sizler gibi yemedim, hainlik yapmadım, peşkeş çekmedim, şantaj montaj yapmadım, iftira hele hiç atmadım, sınavlarda sahtekarlık yapmadım, ALLAHIMA HAMDOLSUN

..

31 Mart 2016 Perşembe 14:02

Şimdi soruyorum size vicdansızlar,şimdi soruyorum size sürekli iftira atan vicdansızlar sizde hiç vicdan yokmu madem bu hoca bazılarına göre paralel bu sdü yönetmi şöyle böyle...İyide bu devlet bu yökün hiç birşeydende haberi yokta bu kritik görevi sdü ye veriyor...Bütün sıkıntınız rant bütün sıkıntınız çıkar menfaat sizin için sdü büyük bir pastaydı ve bu pastayı elinizden aldılar dimi bütün derdiniz bu.Hiçmi sizde Allah korkusu yok...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR