03 Haziran 2024 Pazartesi

SİBERVATAN Uygulamalı Web Güvenliği Eğitimleri Tamamlandı

SİBERVATAN Uygulamalı Web Güvenliği Eğitimleri Tamamlandı

Isparta

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı iş birliğinde yürütülen ve Isparta’da Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin iştirakiyle sürdürülen SİBERVATAN Programı’nın Isparta’daki “Uygulamalı Web Güvenliği Eğitimleri” tamamlandı.

Program kapsamında siber güvenlik alanında donanımlı gençlerin yetiştirilmesi amacıyla toplamda 39 üniversite öğrencisine eğitim verildi. Eğitimlere bölge üniversitelerimizden olan Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin öğrencileri katıldı. Siber güvenlik alanında nitelikli insan kaynağının yetiştirilerek genç istihdamının artırılması amacıyla gerçekleştirilen programda öğrenciler web güvenliğine yönelik teorik ve uygulamalı eğitimler aldı.

SİBERVATAN Programı öğrencilerinden Hasan Egemen Erbaş eğitime dair; “Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bilişim Güvenliği Bölümünde okuyorum. Sibervatan Programını kamuoyundan takip ediyordum Isparta’da gerçekleştirildiğini öğrenince başvuruda bulundum. Burada daha önceden katıldığımız eğitimlerin de üzerine yeni bilgiler ekleyerek daha çok uygulamaya yönelik eğitimler yaptık. Web alanında SQL Injection Lab Çözümü noktasında uygulamalı olarak ilerledik. Zararlı yazılım alanında ise çoğu yerde öğrenemeyeceğimiz bilgileri bu program sayesinde öğrenmiş olduk. Buradan başlayarak kendimizi daha da geliştirerek mezuniyette siber güvenlik sektörüne hazır olmayı hedefliyorum.” ifadelerini kullandı.

Bir hafta boyunca süren web uygulama güvenliği ve sızma testleri eğitimleri sonucunda öğrenciler temel web güvenlik açıklıklarına yönelik yetkinliklerini artırdı.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR