29 Mart 2024 Cuma

SDÜ'NÜN GURURU OLDU...

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gürdal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, üst düzey devlet yetkilileri, yerli ve yabancı bilim adamları ile çok sayıda davetlinin katıldığı “2015 Yılı Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Ödülleri Töreni”nde büyük bir gurur yaşadı.

Isparta

Matematik alanında yaptığı başarılı çalışmalar sonucunda “Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü”ne layık görülen Prof. Gürdal, ödülünü Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ ın elinden aldı.

cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın yanı sıra TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı da yer aldı.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödül alan isimleri tebrik ederek gayretleri, emekleri, birikimleri ve eserleriyle bilim dünyasına, Türkiye’ye ve tüm insanlığa katkı sağlayan bilim adamlarına teşekkür etti. ‘Marifet iltifata tabidir’ sözüne atıfta bulunarak TÜBA ödüllerinin, bilim insanlarının emeklerini takdir etmeye yönelik bir iltifat olarak gördüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜBA Ödüllerini yine bu anlayışla himaye ettiklerini belirtti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

İbrahim TOPÇU

17 Aralık 2015 Perşembe 00:36

Başarılarının devamını dilerim yegenim Allah yolunu açık etsin

S.Altınsoy

16 Aralık 2015 Çarşamba 13:19

Ispartamızın gururusun sayın hocam tbrlr. Ünivetsitemizin ve sayın mehmet gürdal hocamızın başarılarının devamı da gelir inşallah

korkmaz

16 Aralık 2015 Çarşamba 09:25

tebrikler hocam

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR