28 Mart 2024 Perşembe

SDÜ'LÜ ÖĞRENCİLER HOCALARI İÇİN KLİP ÇEKTİ

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü 2. sınıf öğrencileri, gelecek dönemde derslere giremeyecek hocaları Yrd. Doç. Dr. Ömer Lütfi Antalyalı için Yıldız Tilbe ve Ragga Oktay’ın seslendirdiği “Gitme Kal” şarkısını sanatçıların taklidini yaparak seslendirdiler.

Magazin

ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) bir grup öğrenci, üniversite yönetiminin kararıyla seneye derslerine girmeyeceğini söyleyen öğretmenlerini döndürebilmek amacıyla klip hazırladı. Yıldız Tilbe ve Ragga Oktay'ın birlikte seslendirdiği 'Gitme Kal' şarkısına, ünlü şarkıların taklidini yaparak klip çeken öğrenciler, üniversite yönetimini ikna etmeyi başardı.

SDÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü'nde 2'ncisınıf öğrencilerinin Algı Yönetimi dersine giren Yrd. Doç. Dr. Ömer Lütfi Antalyalı, sene başında üniversite yönetiminin kararıyla sonraki sene derslere giremeyeceğini söyledi. Bu kararın üzerine öğrenciler çok sevdikleri akademisyen Yrd. Doç. Dr. Ömer Lütfi Antalyalı'nın tekrar derslerine girmesini sağlamak için harekete geçti. Bu amaçla klip hazırlamaya karar veren öğrenciler, Yıldız Tilbe ve Ragga Oktay'ın birlikte seslendirdiği 'Gitme Kal'şarkısını klip için seçti.

İlk başta Ragga Oktay ve Yıldız Tilbe ile iletişime geçen öğrenciler, klip için izin ve destek istedi. Yıldız Tilbe'den telif istemeyeceği sözünü alan öğrenciler, klibin altyapısı konusunda da Ragga Oktay'dan destek aldı. Sonrasında öğretmenlerinin haberi olmadan klibi hazırlamaya başlayan öğrenciler, Ragga Oktay ve Yıldız Tilbe'yi taklit ederek çekimleri yaptı. Yaklaşık 8 ay süren çekimlerde Ragga Oktay'ı Hakan Erol,Yıldız Tilbe'yi ise Ayça Yıldırım canlandırdı.

Tamamlanan klip yıl sonu için verilen veda töreninde Yrd.Doç. Dr. Ömer Lütfi Antalyalı'nın da bulunduğu akademisyen ve öğrencilereizlettirildi. Yrd. Doç. Dr. Ömer Lütfi Antalyalı sürpriz karşısında şaşırırken,üniversite yönetimi ise çaresiz kaldı. Üniversite yönetimi, Yrd. Doç. Dr. ÖmerLütfi Antalyalı'nın seneye de müfredat değişikliği ile öğrencilerin derslerinegirebilmesi için çalışma başlattı.

Öğrenciler çektikleri klibi sosyal medyadan da paylaştı.Klip kısa sürede yüzlerce beğeni aldı.

'BÖYLE BİR HAZIRLIK YAPTIKLARINI BİLMİYORDUM'

Yrd. Doç. Dr. Antalyalı, klibin kendisi için büyük sürpriz olduğunu belirterek, "Yaklaşık 8 aydır çalışıyorlarmış. 8 aylık süreçte fark etmemem çok ilginçti. Senenin başında müfredat gereği 4 yıllık programların ilk 2 sene derslerine giriyorum. Ben de gelecek yıl derse giremeyeceğim için son seneyi verimli geçireyim diye son senemiz olduğunu söyledim. Dönem sonunda beni veda töreni programına çağırdılar. Gittik, baktık ve çok duygulandım. Ağladık da güldük de çok keyifliydi. Konuşamadım bile hattao derece duygulandım. Burada çok daha değerli bir şey gördüm" dedi.

'BU KADAR BEKLEMİYORDUK'

Klipte Ragga Oktay'ı canlandıran üniversite öğrencisi Hakan Erol, "Fakültemiz adına mutluyuz. Çekimler çok zor şartlar altında gerçekleşti. Koşturmalar ve 32 derece sıcaklıkta paltoyla çekimler bizi biraz zorladı. Daha sonra sosyal paylaşım sitesine koyduk klibi ve rekor beğeni aldı.Uyandırdığı yankı bizi mutlu etti" diye konuştu.

Yıldız Tilbe'yi canlandıran Ayça Yıldırım da "Çekimler sırasında çok heyecanlıydım. Yıldız Tilbe çocukluğumdan beri hayran aldığım bir sanatçıdır. Hocamız için yaptığımız bir projeydi. Çekimler de eğlenceliydi" dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ıspartalı

27 Mayıs 2016 Cuma 16:14

Şuna bile olumsuz yorum yapanlar var adamlar bir şeyler yapmış emek harcamış fesatlık yapmayın

emek

27 Mayıs 2016 Cuma 09:27

arkadaşlar emek verip yapmış gençler aynı fikirde olursunuz ya da olmazsınız en azından emeğe saygı tebrikler arkadaşlar taklit maklit hoş olmuş.:))

x

27 Mayıs 2016 Cuma 08:12

seslerde tiplerde berbat ötesi............

İnşaat işçisi

27 Mayıs 2016 Cuma 01:09

Gardaşım okulunuzu bilmem, hocanızı bilmem, müzik bilmem , söz bilmem.. Hele sanattan hiç anlamam AMMA VEFAYI BİLİRİM.. Ve bu çocuklara sevgisini veripte karşılığını alabilen bi eğitimciyide ayakta alkışlarım.. Eyy yorumları gereksiz toplum.. Herşey ders değil herşey dil değil!! Evlatlarınıza sevgiyi verin vefayı verin.. Dersmiş, dilmiş, profmuş, yrd doç muş hepsi olup olup gidecek zaten .. BÜTÜN ÇOCUKLARI TEBRİK EDİYORUM

vatandaş

27 Mayıs 2016 Cuma 00:24

Ona klip çekeceğinize niye bizm fakülteyi işletme mezunları yönetyor diye sorun. Nedne iletişim fakültesind eiletişim fakültesi hoca yok diye sorun. İletişim fakültesini bitirince ne iş bulacağız diye bir sorun. Hocalarınız kaç dil biliyor?İngilizceyi bırak kaç dil konuşabiliyo ya da konuşabiliyo mu? Yoksa daha 70 geçemeyenlerle mi dolu ortalık?

sdülü

27 Mayıs 2016 Cuma 08:43

Fesatttttttt

çiçek abbas

26 Mayıs 2016 Perşembe 21:05

Şu sdü dükkana da yakından bakiverin. Esas film orada dönüyor.

Kim Bilir

26 Mayıs 2016 Perşembe 20:12

Daha önceki yıllar dersleri kesilen doc ve Prof lar için kimse film felan çekmedi. Ne kadar önemli bir hoca ki (hala yrd doc) ona ders vermek için herkes takla atıyor. Anlamak zor. Allah vicdanları temizlesin mübarek cuma.

Adem Ademoğlu

26 Mayıs 2016 Perşembe 19:26

kötü bir taklit olmuş... Sevinçten mi yapmışlar :)

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR