26 Nisan 2024 Cuma

SDÜ'DE PARALEL SINAVA İPTAL

Süleyman Demirel Üniversitesi, YÖS'ün yurt dışı ayağını, soruların Paralel Devlet Yapılanması'ndaki kişilere verildiği iddiaları üzerine iptal etti.

Isparta

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı'nın Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS)Koordinatörü olarak görevlendirdiği Haluk Songur, YÖS sorularının Paralel Devlet Yapılanması'ndaki (PDY) belirli kişilere verildiği iddiaları üzerine yurt dışında yapılacak sınavların iptal edildiğini bildirdi.

Songur, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaşayan,yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelerde öğrenim görmek isteyen yabancı uyrukluların YÖS'e girmek zorunda olduklarını belirtti.

Göreve başladıktan sonra YÖS'ün sağlıklı şekilde yapılamadığı yönünde ihbarlar aldıklarını belirten Songur, iddiaların başında yurt dışındaki sınavların çoğunluğunun PDY'nin okullarında gerçekleştirildiğinin geldiğini kaydetti.

Bu durumun kendilerinde sorularının daha önce söz konusu okullarda öğrenim gören öğrencilere verilmiş olabileceği şüphesini uyandırdığını vurgulayan Songur, geçmiş yıllara dönük incelemelerde, ilk defa 2013 yılında yapılan SDÜ YÖS'ün yurt dışında nerede ya da hangi merkezlerde yapıldığı konusunda kayıtlara giren resmi bir evrak bulunmadığının anlaşıldığını anlattı.

Önceki yıllarda YÖS'e başvuran kişilerin büyük bölümünün ikametgah olarak aynı yeri, bazılarının ise PDY'nin ev ve yurtları olduğu öne sürülen yerleri gösterdiklerini dile getiren Songur, bunun üzerine ilk aşamada önümüzdeki dönemde yapılacak sınavların yurt dışı ayaklarının üniversite yönetimince iptal edildiğini söyledi.

Bu yıl hazırlık süreci yetişmeyeceği için yurt dışındaki sınavların meydana gelebilecek güvenlik zafiyeti nedeniyle yapılmayacağına işaret eden Songur, öğrencilerden alınan sınav ücretlerinin iade edileceğini bildirdi.

Songur, yurt içindeki sınavların ise soruların değiştirilerek yapıldığının altını çizerek, "Sınav esnasında bazı öğrencilerin önlerine gelen kitapçıklara şaşırdığı, bazılarının 'Bana yanlış kitapçık verildi' şeklinde tepki gösterdikleri gözetmenler tarafından bize iletildi" dedi.

Tüm sınavların geriye dönük incelendiğine dikkati çeken Songur, "İddialarının kanıtlanması halinde ilgililer hakkında soruşturma başlatacağız. Şu anda Afganistan, Azerbaycan, Cezayir, Fildişi Sahili, Fas,Gana, Irak, Kamerun, Kazakistan Kenya, Moritanya ve Nijer'in aralarında bulunduğu 26 ülkede sınavları iptal ettik" diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

spartansss

07 Haziran 2015 Pazar 13:49

saçma sapan yorum yapan arkadaşlar bunların gerçekliğinin farkında değiller sanırım yada kendileride paralel sayesinde biryerlere gelmişler...tüm sınavları hakkıyla geçmiş hak eden arkadaşlar yerine taklacı yalamalar ayıklanacak tabii ki.hak yerini bulacak...

Bojuware 201

07 Haziran 2015 Pazar 13:19

Tabiii paralelin karşı paraleli

Nani

07 Haziran 2015 Pazar 10:07

Haluk saraç senin aklın ermez aklın ermedigi şeylere karışma emi koçum..

mehmet karaceylan

07 Haziran 2015 Pazar 09:07

HALUK HOCAM SİZİ CANI GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM.HAK GASP EDENİN KARŞISINDA ÇELİK BİR DUVAR GİBİ DURUN.HAKKI OLANIN HAKKINIDA SAHİBİNE İADE EDİN.HAK TANIMAZ BU HADSİZLEREDE HADDİNİ BİLDİRİN.ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.

cafer

07 Haziran 2015 Pazar 01:34

bunlar paralelle kafayı bozmuş. icraat yapmak için değil de paralel avcılığı için gelmişler. iyi de ola ki yukarda rüzgarlar yön değiştiriverirse siz ne edeceksiniz?

spartansss

07 Haziran 2015 Pazar 13:52

çok sıkıntı değil rüzgarın yönü belli artık...paralel sayesinde cahil insanlar haksızlıklarla para kazananlar avlanacak ve ayıklanacak yerine hakedenler gelecek.icraat budur.

haluk saraç

06 Haziran 2015 Cumartesi 15:01

siz herşeyi iptal etmek için geldiniz galiba hasan ibici daha iyiydi yurt yapacaktı hiç olmassa :)

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR