29 Mart 2024 Cuma

SDÜ'DE KAYIT ZAMANI

SDÜ'DE KAYIT ZAMANI

Isparta

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sonuçlarına görebir programa kayıt hakkı kazananlar, yarından itibaren 7 Ağustos Cuma gününekadar üniversitelere kayıt yaptırabilecek.

2015-ÖSYS sonuçlarıyla bir yükseköğretim programına kayıthakkı  kazanan adaylar, bu yıl devleteait üniversitelere isterlerse e-devlet kapısı üzerinden de 5 Ağustos Çarşamba'ya kadar kayıt yaptırabilecek. Kayıtiçin  e-Devlet kapısı şifresiyle"https://www.turkiye.gov.tr" adresine ya da e-Devlet  mobil uygulamasına giriş yapmak vee-hizmetler sekmesindeki YÖK-"Üniversite e-kayıt" hizmetini tıklamak yeterli olacak. Elektronik kayıt yapanadaylar,  üniversiteleri tarafındanduyurulan belgelere ve tarihe göre işlemlerini tamamlayacak.

 

Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerleelektronik  kaydı yapılamayan öğrencilerise yarından itibaren 7 Ağustos'a kadar yerleştiği  yükseköğretim kurumuna bizzat başvurarakkayıt olabilecek. Posta ile kayıt yapılmayacak. Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veyafotokopisi kabul  edilmeyecek ve belgelereksik ise kayıt alınmayacak.

 

Süresi içinde şahsen kayıt veya e-kayıt yaptırmayan veişlemlerini  tamamlamayan adaylar kayıthaklarını kaybedecek.

 

Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan sağlıkkurulu  raporu isteyebilecek.Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt  yaptıran adaylar hakkında gerekli yasalişlemleri yapabilecek.

 

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

  

- Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığıdiplomanın aslı ya  da yeni tarihlimezuniyet belgesi,

 

- Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişleyerleştirilmiş  ancak alanı diplomasındaveya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve  alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge(METEM programlarından mezun  olanlarındiplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı  yazılmaktadır),

 

- 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf,

 

- Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesiyle ilgili belge,

 

- Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilanedilecek diğer  belgelerin aslı veyaüniversite onaylı suretleri.

 

ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerinaskerlik  durumları, üniversiteler tarafından"http://kamu.turkiye.gov.tr" internet adresinde görülebilecek.

 

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlikşubelerine, kredi  konusunda ayrıntılıbilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yüksek Öğrenim  Kredi ve Yurtlar Kurumuna (YURTKUR)başvurmaları gerekiyor.

 

Kazanan adayların bilgileri, yerleştirildikleriyükseköğretim  programlarının bağlıolduğu üniversite rektörlüklerine ve Yükseköğretim Kurulu  Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronikortamda iletilecek.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Umut

03 Ağustos 2015 Pazartesi 21:53

Öğrencileri siyasi partilerin gençlik kollarının karşılaması doğru mu? Otogarda. ..

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR