19 Mart 2024 Salı

SDÜ'DE GÜZEL ŞEYLER OLMAYA DEVAM EDİYOR YOĞUN İLGİ

SDÜ'DE GÜZEL ŞEYLER OLMAYA DEVAM EDİYOR YOĞUN İLGİ

Isparta

Süleyman Demirel Üniversitesi ailesi, farklı bir organizasyonda bir araya geldi. Eğitim- öğretimin yanı sıra sağlıktan sanata,spordan bilime kadar çeşitli alanlarda düzenlenen platformlar ile öğrencilerine kültürel ve sosyal imkanlar sunan SDÜ, bu kez "Balık Ekmek Şenliği"neev sahipliği yaptı.

Üniversitemiz Eğirdir Su Ürünleri Fakültesinin kuruluşunun 35. yıldönümü etkinlikleri kapsamında 19 Mayıs Açık Hava Tiyatrosu ve Öğrenci Meydanı’nda düzenlenen şenlikte, sağlığımızı koruyan ve geliştiren besinler listesinin en başında yer alan balık ikram edildi. İç Su Ürünleri Üreticileri Birliği ve Şahlanlar Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Ş.’nin sponsorluğunda hayata geçirilen Balık- Ekmek Şenliği’ne üniversitemiz öğrencileri de yoğun şekilde ilgi gösterdi. Etkinlikte sağlıklı ve dengeli beslenmek için su ürünleri tüketiminin önemine vurgu yapıldı. Şenliğe, Vali Şehmus Günaydın, Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlkerHüseyin Çarıkçı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi ve Balıkçılık Yapıları Daire Başkanı SuÜrünleri Yüksek Mühendisi Ramazan Çelebi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Tuğrul, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü (SAREM) Müdürü Şakir Çınar, Şahlanlar Gıda Sanayi Ticaret Limitet Şirketi sahibi Osman Şahlan, Ispartaİç Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği Başkanı Mustafa Aydemir, mülkiidare amirleri, özel sektör temsilcileri, akademisyenler de katıldı.

Su Ürünleri Sofralarda Daha Çok Yerini Almalı


Vali Şehmus Günaydın, Balık Ekmek Şenliği’nde su ürünlerininsağlıklı ve dengeli beslenme açısından önemine vurgu yaptı. Su ürünleritüketimi ile ilgili Baltık ülkeleri, Dünya ortalamasını anlatan Vali Günaydın,Türkiye’nin de bu seviyeye erişmesi gerektiğini söyledi.

Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevgi Savaşda “Balık yüksek protein içeriğinin yanı sıra esansiyel aminoasitler, omega-3yağ asitleri, vitamin ve mineral maddeleri içeren sağlıklı bir besindir. Suürünleri sektörünün hızla ilerlediği ülkemizde üretilen kültür balığının Avrupabaşta olmak üzere yurtdışındaki tüm marketlerde rağbet gördüğünü gururlasöyleyebiliriz.  Ülkemizde ise ne yazıkki su ürünleri tüketimi dünya ortalamasının çok gerisinde kalmaktadır. Dünyadabalık tüketimi kişi başına yıllık ortalama 19-20 kg iken, ülkemizdeortalama 6-8 kg olarak yıllara göre değişmektedir. SDÜ Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi olarak“Balık ye sağlıklı ol” düşüncesiyle üniversite öğrencisi gençlerimizi tatlı sukültür balığı olan Alabalığın lezzeti ile tanıştırarak, balığın sağlıklıbeslenmedeki önemini ortaya koymak istedik” dedi.

Etkinlik, öğrencilere ve katılımcılara alabalık ikramı ilesona erdi.



YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

mehmet soyyilmaz

20 Nisan 2017 Perşembe 23:11

Sayin Valim Sayjn rektor SDU dd yuzlerce ogretim elemani 6_7 aydan uzun surefir hala aciga alknmis olarak bekletiyorsunuz Neden? Suclu olanlar bir yana sucsuz olanlar neden goreve iade edilmiyor?

Muallim

20 Nisan 2017 Perşembe 15:40

Valim...mağdur öğretmenleri daha me kadar bekleyeceksiniz?

eğirdir

20 Nisan 2017 Perşembe 15:37

Eğirdir Su ürünleri fak. neredeymiş, ne iş yaparmış, kaç öğrencisi varmış, neden adı hala Eğirdir SÜF, soran olmamış mı?

protokol

20 Nisan 2017 Perşembe 15:10

protokol... sayın valim. valikiçe açığa alınan sağlıkçılardan ihraç var- göreve iade var- açığa bile almadığınız oldu- adalet olsa iyi olur- şeriatın kestiği parmak acımaz- birde herkes suçunu bilse- cevap verseniz kurulduğunu idda ettiğiniz kurullar cevap vermiyoda- protokolde görmüşken bi soruverem dedim- malum randevu mümknü değil basın yoluyla görebiliyoruz sayın valim arz ederim

ISPARTA VALİLİĞİ

20 Nisan 2017 Perşembe 16:08

Yarın sabah saat 09:30'da Valiliğe bekliyoruz

ali akıntürk

20 Nisan 2017 Perşembe 14:29

dün şehit haberleriyle Türkiye yas da malesef Süleyman demirel üniversitesi eglçee peşinde yazıklar olsun sizin gibi yönetim zihniyetinize yazıklar olsun egitim yuvasn nı şarlatan yuvası yapdınız. ibfnin dekanı şarlatnalık yapıp kafeden cıkmasın, birgün olsun ders işlemedi yazıklar olsun sizin gibi yönetim zihniyetinize

vatandaş

20 Nisan 2017 Perşembe 14:13

tebrik ederim arpayı eğirdirde yiyin yumurtayı merkez doğu kampüsüne yapın.eğirdirde neden bu şenlik yapılmıyor.şenlikte çapak dişli yerine kültür alabalığı yedirin.afiyet olsun....Bu arada öğrenci sayınızda bir artış oldumu ?????burs vermeye devam ediyormusunuz ???

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR