28 Mart 2024 Perşembe

SAYGI, SEVGİ VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

SAYGI, SEVGİ VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

Isparta

Isparta’da Ulu Önder Atatürk'ün 81 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat 09.05'te hayat durdu.

Kentte sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Protokoldeki isimler Isparta Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

SİRENLER 2 DAKİKA BOYUNCA ÇALDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 81. yıldönümü nedeniyle Isparta Valiliği önündeki 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında anma töreni düzenlendi. Törene; Vali Ömer Seymenoğlu, İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğimen, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, Vali Yardımcıları, askeri ve mülki erkan, siyasi parti il başkan ve temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Atatürk anıtına çelenk konulması ardından başlayan törende, saatler 09.05’i gösterdiğinde 2 dakika boyunca sirenler çalındı, saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada Atatürk Anıtının arka bölümünde bulunan bayrak direklerindeki bayraklar yarıya indirildi.

SİRENLERİ DUYAN HERKES

SAYGI DURUŞUNDA BULUNDU

Gerek tören için oraya gelen kamu görevlileri gerekse trafikte olanlar araçlarından inerek, gerek işlerine giderken o sırada oradan geçen vatandaşlar ve gerekse işyerinde sireni duyan tüm vatandaşlar pencere ve kapılarının önüne çıkarak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e saygı duruşunda bulundular. Bazı kişiler, saygı duruşu sırasında gözyaşlarını tutamadı. Valilik önündeki tören, İstiklal Marşı'nın okumasının ardından sona erdi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

VATANDAŞIN BİRİ

11 Kasım 2019 Pazartesi 18:08

nur içinde yat ATATÜRKÜM

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR