25 Nisan 2024 Perşembe

Şarkikaraağaç'ta Büyük Operasyon

Şarkikaraağaç'ta Büyük Operasyon

Isparta

Şarkikaraağaç'ta tarihi eser kaçakçıları, ÇarıksaraylarKasabasından Roma devrine ait bir lahit’i çıkararak Şarkikaraağaç İlçesiKızıldağ yolu üzerinde boş bir araziye getiren şüpheliler İlçe EmniyetMüdürlüğünün başarılı operasyonu sonucu yakalandı.

Varlığından arkeologların bile haberdar olmadığı mezarısoyan şüpheliler kıskıvrak yakalandı.

 

Uzun zamandır Çarıksaraylar Kasabasında bulunan ve kimsenindikkatini çekmeyen 2 bin 500 yıllık lahit’i bulunduğu yerden kepçe yardımı ileçıkaran şüpheliler, Kızıldağ yolu üzerinde boş bir araziyi kazıp gömdüler.

 

Roma dönemine ait olan 2 bin 500 yıllık bir lahit’i Kızıldağyolu üzerine getiren Y.E., O.C. Ve A.Ç. isimli şüpheliler Lahit’i burayagömdüler. Etrafta bulunan evlerden birisinin dikkatini çekmesi üzerine 155’ehaber verildi. Bunun üzerine Şarkikaraağaç İlçe Emniyet Müdürlüğünün sıkı takipsonucu yaptıkları operasyon sonucu şüpheliler kıskıvrak yakalandı.

 

Roma dönemine ait olan 2 bin 500 yıllık bir lahitŞarkikaraağaç İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilerek koruma altına alındı.

 

Ayrıca yine Şarkikaraağaç Cumhuriyet Başsavcılığından alınanarama kararı ile şüpheli Y.E. İsimli şahsın evine ait yapılan aramada 6 kökesrar ve kaçak sigara ele geçirildi.

 

Yapılan operasyonda Y.E, O.C ve A.Ç tarihi eserkaçakçılığına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Zanlılar İlçe EmniyetMüdürlüğünde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Olay ile ilgilitahkikat devam ediyor.

 

PİYASA DEĞERİ 1 MİLYON

Roma dönemine ait olan 2 bin 500 yıllık bir lahit’i, Kültürve Turizm Bakanlığı Yalvaç Müze yetkilileri tarafından edinilen bilgiye görepiyasa değeri yaklaşık 1 milyon TL olduğu iddia edildi.

 

Şarkikaraağaç Ekspres

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR