23 Nisan 2024 Salı

SARAY MI YAPIYORSUN!

SARAY MI YAPIYORSUN!

Isparta

Orman Bölge Müdürlüğü, sosyal tesis, yemekhane ve işletme binası tuvaletleri için büyük onarım ihalesine çıktı. Teknik şartnamede tuvaletler için istenen malzemeler 'bu kadar da olmaz' dedirtecek türden.

 

ALTIN VARAKLI PRİZ

 

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü'nün büyük onarım işi kapsamında işletme binası içerisindeki tuvaletlere kullanımı ender olan siyahgranit taştan yapılmış klozet, altın varaklı pirizler, lüks aynalar, 5 yıldızlıotellerdeki gibi gösterişli taban ve tavan kaplama malzemeleri ile doğal taş lavabolar istendi.

 

Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Isparta Orman İşletme Müdürlüğü, sosyal tesis, yemekhane ve işletme binası içindeki tuvaletler içinadı üstende 'büyük onarım inşaatı' ihalesine çıktı. İş gerçekten de büyük.Büyük olmasının nedeni inşaatın fiziki büyüklüğü değil. Büyüklük tuvaletler,yemekhane ve sosyal tesiste kullanılması istenen malzemelerin hem fiyat hem degörsel olarak büyüklüğü. 5 ve üzerindeki yıldızlı oteller ile saraylarda görmeye alışık olduğumuz görsel malzemeler, Orman Bölge Müdürlüğü tuvaletleri için istendi.

 

Tuvaletlerde kullanımı çok ender olan siyah granit taş klozet ile altın varaklı prizlerin yapımı öngörüldü. Lavobalar, yer ve tavan döşemeleri, ışıklar, aynalar, sabunluk ve çeşmeler için istenen malzemeler delüksün ötesinde.

 

Orman Bölge Müdürlüğü Isparta Orman İşletme Müdürlüğü'nün'sosyal tesis, yemekhane ve işletme binası tulvaletleri büyük onarım inşaat yapım ihalesinin onayı genel müdürlük ve Kamu İhale Kurumu'nca 23 Eylü 2016 tarihinde verildi. Dün sabah 10.00'da gerçekleştirilen ihalenin teknik şartnamesi aylar öncesinden EKAP'dan duyuruldu. EKAP'ın resmi internet sitesinde teknik şartname kapsamında kullanılması istenen örnek malzemelerin listesi ile görsellerine de yer verildi. İnşaat malzemelerinin isimlerinden işin büyüklüğünü (!) anlamak pek mümkün değil. Ama istenen malzemelerin örnek resimleri saraylara ya da 5 yıldız ve üzeri otellerde kullanılanlar kadar ihtişamlı...

 

Sosyal tesis, yemekhane ve tuvaletler için istenilen malzemeler arasında en ilginci siyah granit taştan yapılmış klozet. Heryerde beyaz klozet uygulanırken Orman Bölge Müdürlüğü işletme binasındaki tuvaletler için siyah granit taş klozet isteniyor. Tuvaletlerde kullanılacak pirizler de altın varklı olması şart koşuluyor. Kullanılacak aynalar, çeşmeler, sabunluklarda saraylara layık türden. Zemin kaplamada da ihtişamlı malzemeler isteinyor,tavan kaplamalar ise osmanlı tipi gergi tavan olacak. İhalenin maliyeti ile ilgili bir bilgi yok. Ancak dün yapılan ihalede en uygun teklifi veren firma'büyük işi' kazanacak. Büyük iş tamamlandıktan sonra da Orman Bölge Müdürlüğü'nün bina içi tuvaletleri ile yemekhanesi ve sosyal tesisi saraya dönecek. Bekleyip, göreceğiz...

Kaynak : Akdeniz 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ispartali

09 Ekim 2016 Pazar 10:11

İste bu tip insanlar en az fetöcüler kadar vatan hainidir. Devleti bilerek ve isteyerek zarara ugratiyorlar. Adama sorarlar senin evinde de altin varraklı priz var.

Smmtr

08 Ekim 2016 Cumartesi 10:30

Ihale sartlari sadece bir firmanin yapabilecegi sekilde duzenlenir is o firmaya kalir.happy end.

Baki yeşil

08 Ekim 2016 Cumartesi 07:14

Lafa gelince hantal devlet v.s deniyor işte devlet buralarda hala 1930 kafasında o eskidenmiş biryere gittiğinde memur açıkta kalmasın diye yapılmış şimdi her taraf otel lokanta bence önem arzeden birkaç kurum ordu mit gibi diğer bu tür sos.tesislerin hepsini devlet özelleştirsin asıl buralar duruyor kit kamburları onlar karlı yerler peşkeş çekiliyor. M.vekilleri bu tür konular yönetsin her taraf tatil köyü senede birkaçını kullanılacak diye bir sürü masraf gereksiz istihdam,

Vatandaş

07 Ekim 2016 Cuma 19:06

Şu misafir haneler özelleştirme yapılsın çok müdürün başına dert..Kurumda ne kazandırıyor.Bence külfet esasen özelleştir gitsin kaç kişi oturuyor oranın geliri ne ...

dağlı

07 Ekim 2016 Cuma 17:32

Bu devlet kurulduğundan bu yana, müsriflik bu derece artmamıştı. Ancak, müdürlerin ilham aldıkları bir yer vardır mutlaka. Helal olsun.

Melaike

07 Ekim 2016 Cuma 16:38

Allahtan altin varak istemişler.ya altından başka bisey isteselerdi

mahmut aksu

07 Ekim 2016 Cuma 15:18

276 kg lık gülleyi kaldırıp düşman gemisini batıran seyit onbaşıya savaştan sonra devlet bir maaş bağlamak istedi. Ama o onurlu, vakur asker hiç tenezzül etmeyerek bu maaşı geri çevirdi. Aşığına doğasına geri döndü. Bizlere bu doğayı bıraktı. MESLEĞİ ORMANCILIK OLAN seyit onbaşı, savaştan sonra bu mesleği ile meşgul olmaya devam etti. Ey ihtişamlı sıcacık deri koltuğunda oturan orman müdürü ne zaman değerli Isparta basını alarak çandır köyünün dağlarına çıkacak tüm rezilliği göstereceksin?

Naci TATOĞLU

07 Ekim 2016 Cuma 13:21

AMAN ORMANCI CANIM ORMANCI ALTIN YALDIZLI TUVALETE GİRMESSEN TUTAR BİR SANCI.

maliyetine

14 Ekim 2016 Cuma 17:15

Şimdi Müdürün hizmetine ait 2 adet sekreter 1 adet Özel Kalem 2 adet odacı olursa Altın varak klozet az gelir.

07 Ekim 2016 Cuma 12:35

kendini başkan zanneden muhtarlar, baştakine bakıp kendine saray yaptıran ormancılar.. siz hala fetö safsatalarıyla uyuyun ahmaklar..

Neden

07 Ekim 2016 Cuma 11:20

Türkiye genelinde sadece 200 kadar ormandan fetocu çıktı her kuruma yerleşenler ormanımı boş bırakacaklar incelenmesi gerekir.

Yasin

07 Ekim 2016 Cuma 11:12

Birilerinin elinde vardir o malzemeler onlara cikartmislardir ihaleyi. Bunda ne varki. Cogu kurum ayniSartname maddeleri kurum ihtiyaclarina gore degil sirketlerin satacaklarina gore hazirlaniyordur.

namık

07 Ekim 2016 Cuma 11:05

orman işletme müdürlüğü ne iş yapıyor da, milletin parasıyla böyle lükse giriyorlar.Ben daha ne iş yaptıklarını bilmiyorum

MAHMUT AKSU

07 Ekim 2016 Cuma 10:52

Müdürümüzle fazla uğraşma o namazında abdestinde. ben bu koltuğa oturmak için 15 yıl dirsek çürüttüm bana ne ormandan. Mermer den çok para kazanıyoruz boşverin ormanı..... evet mermerden çok para kazanılınca o güzelim çandır dağları yalan yanlış sahte raporlarla mermercilere peşkeş çekilince çok kazanılan paraların nerelere harcandığını basının bizim görmemizi istediği ölçüde görüyoruz. ihale iptal olacak. Dağlar yine katledilecek. mermer ocaklarına karşı değiliz. sadece doğru raporlarla açılmas

Hak

07 Ekim 2016 Cuma 10:20

Okullarda mudurler oda yapma yarisinda bu ne israf Allahtan Sayin Binali Beyefendi tasarruf dedi aryik yapamazsiniz. Sagolun Basbakanim.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR