20 Nisan 2024 Cumartesi

SANIK YAKINLARI FENALIK GEÇİRDİ

Yalvaç ilçe merkezi ve Jandarma bölgesinde yaşanan hayvan hırsızlığı olaylarına karıştığı belirlenen ve polisin yaptığı operasyonla ele geçirilerek tutuklanan 4 sanık hakkında mahkeme 9’ar yıla yakın hapis cezası verdi.

Isparta

    Yalvaç Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 2. Celsesinde hakim kararını açıkladı ve sanıklara 9 yıla yakın hapis cezası verilerek tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

    SON İŞLERİNDE  KAMERALARA YAKALANDILAR

    Hayvan hırsızlığını adeta meslek haline getiren M. Ali Koca (39), Bekir Yavuz (32), Yunus Bayrak (35) ve Turan Kaval (48) son olarak geçtiğimiz Aralık ayında Abacılar Mahallesindeki bir besihaneden hırsızlık yapmak istemiş ancak alarm tertibatının devreye girmesi üzerine amaçlarına ulaşamadan olay yerinden kaçmıştı. Besihane çevresinde bulunan güvenlik kameralarının farkına varamayan şahısların kimlikleri görüntülerden tespit edilerek olaydan sonra Eski Sanayi’de bir kahvehanede bulunan şahıslar yakalanmıştı.

    Şahısların kullandığı araçta 3 adet tabanca, pala diye tabir edilen bıçak, çok sayıda mermi ve Hint Keneviri tohumu ele geçirilmişti.

    Poliste ifadeleri alınan şahısların Polis bölgesinde 2, Jandarma bölgesinde 8 olmak üzere 10 hayvan hırsızlığı olayına karıştıklarının belirlendiği açıklanmıştı. Hayvan hırsızlığı, ruhsatsız silah bulundurma ve uyuşturucu madde satın almaktan dolayı Nöbetçi Mahkemeye çıkarılan sanıklar tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

    Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılamalarına devam eden sanıklara hakim 9’ar yıla yakın hapis cezası vererek tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşmada bulunan sanık yakınları karar üzerine fenalık geçirdi.

Nurettin arkan dha 


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR