26 Nisan 2024 Cuma

SANAYİDE BÜYÜME HEYECANI

SANAYİDE BÜYÜME HEYECANI

Isparta

1961'de dillendirilip çalışmalarına başlanılan ancak 1992yılında işletmeye açılan 525 hektarlık Isparta Süleyman Demirel Organize SanayiBölgesi'nde yatırıma tahsis edilebilecek sadece 5 bin m2'lik 1 parsel kaldı,doluluk oranı yüzde 100'e dayandı.

 

Isparta'nın 1961 yılında fikir olarak tartıştığı, 1992yılından itibaren de işletmeye açtığı ve gururumuz 9.Cumhurbaşkanı SüleymanDemirel'in adı verilen Organize Sanayi Bölgesi, 22 yıl sonra 'YETERSİZ'durumuna geldi. Büyümü planlamasını ve çalışmalarını uzun zamandır sürdürenOrganize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, genişleme sahalarını belirledi ve resmisüreci başlattı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün Mania Planı'nı 30 metre kodundabelirlediği genişleme sahasının OSB alanına dahil edilmesi için Bilim, Sanayive Teknoloji Bakanlığı'nın onayı bekleniyor. Havaalanına doğru ve Koçtepe Köyüalt bölgesine doğru 2 yönde gerçekleştirilecek büyüme sonrasında 500 hektarlıkyeni alan sanayi bölgesi olarak yatırımcının hizmetine sunulacak.

 

TAHSİS İÇİN 1 PARSEL KALDI

 

Isparta OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut, şuanda yatırımcıya tahsis edilebilecek 1 parselin bulunduğunu açıkladı. 5 binm2'lik parsel dışında yatırım taleplerini değerlendirecek bir sanayi arsasınınolmadığının altını çizen Karabulut, şu açıklamayı yaptı:

 

"Şu anda tek bir parsel 5 bin m2 arsamız var. Onunharicinde satacak parselimiz yok. Bu yüzden yüzde 100 doluluğa yaklaşmış birOSB'nin büyümesi gerektiğine karar verdik. Bu karar üzerine tüm girişim vemüracaatlarımızı yaptık. Bakanlık nezdinde de müracaatlarımızı yaptık. Büyümetrendi içinde çalışmalarımız devam etmektedir. İki tarafta hem havaalanıbölgesinde hem de Koçtepe'nin altı bölgesinde büyüme hedeflerini koyduk,çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah Isparta’mıza mevcut OSB'nin 2 katıbüyüklüğünde bir sanayi alanı programını alıyoruz. Başka türlü yeni bir OSBkurmak çok uzun yıllar alacağı için o konuda mücadele etmedik, mevcudungelişmesine karar verdik. Yeni kaynak, yeni girişimci ve yeni tüccarlarıIsparta'ya bekliyoruz. İnşallah bundan sonra teveccüh gösterirler yenisanayiciler gelir, biz de onlara hizmet etmekten zevk alırız. Üreten insanları,yatırımcıları yanımızda görmek istiyoruz. OSB'mizin büyümesi noktasında kiminemeği geçerse herkese teşekkür ederiz."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ispartalı

23 Ekim 2014 Perşembe 14:17

Sayın Karabulut Şu dolu dediğiniz organize sanayi 5 10 kişi çalışan Atölye Tarzı yerlerden ve bazı Şahıslara tahsis edilmiş olan üzerinde Çivi bile çakılmamış olan arsalardan mı bahsediyorsunuz. Önce zamanında ucuz diyerek verilen herkesin aldığı şu an koyun beslenen domates yetiştirilen arsaları değerlendirin.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR