18 Nisan 2024 Perşembe

SAKİN ŞEHİR'DE FESTİVALE ÖZEL SERGİ AÇILIŞI

SAKİN ŞEHİR'DE FESTİVALE ÖZEL SERGİ AÇILIŞI

Isparta

Eğirdir Belediyesi tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen Klasik Müzik Festivali öncesinde Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanat Fakültesi Öğretim Üyeleri Tuğba Kodal'ın Kolaj Resim Sergisi ile Murat Çeliker'in Afiş Tasarın Sergisi açıldı.

Tuğba Kodal ve Murat Çeliker tarafından hazırlanan Klasik Müzik Festivaline özel Sergi, festival süresince Eğirdir Yeşilada'da bulunan Ayastefason Kilisesinde ziyaretçilere açık kalacak.

Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanat Fakültesi Öğretim Üyesi Tuğba Kodal,"3.sü düzenlenen Eğirdir Klasik Müzik Festivalinde açtığımız kişisel sergimizde, 15 kolaj içerikli işlerimiz var. özgün baskıda kullanılan tıkayrışık malzemeleri yeni bir bütün içinde değerlendirerek, yeni bir anlam ve ifade etmek amacıyla eserler ortaya koyduk. Umarım beğenilir" dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanat Fakültesi Öğretim Üyesi Murat Çeliker, Klasik Müzik festivali kapsamında belediyemizin çağrısı doğrultusunda kişisel sergi çalışmamızı hazırladık. Geçmişte hazırladığımız afiş çalışmalarımızla bir katkıda bulunmak istedik. Eğirdirli ve Ispartalı hemşehrilerimizi sergimize bekliyoruz, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "1 Temmuz 29 Temmuz arası düzenlenecek olan Klasik Müzik Festivali'nin açılış toplantısındayız. SDÜ'nün değerli sanatkar hocaları afiş ve kolaj eserlerini açılışta ve festival süresince burada bir yenilik olarak sergi halince sunacaklar. Bu salonu muhtelif toplantılarda ve halkımızı bilinçlendirme oturumlarında kullanacağız. Klasik Müzik  Festivali kapsamında konserlerde ve kursiyerlere eğitimlerde burayı kullanacağız. Müzik Festivali için Türkiye'nin bir çok yerinden Sakin Şehir Eğirdir'imize gelen kursiyerlerimizin ve hocalarımızın konserleri olacak. Ayrıca Eğirdir'de müzik festivali kapsamında kurs alan çocuklarımızın da konserleri olacak. Şimdiden bir davet ve duyuruda bulunayım, her hafta cumartesi Eğirdir Yeşilada'daki kilisede müzik dinletisi olacak." dedi.  

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR