28 Mart 2024 Perşembe

SAHTE PARA ELE GEÇİRİLDİ

SAHTE PARA ELE GEÇİRİLDİ

Isparta

 Isparta'nın Eğirdir İlçesi  Emniyet Müdürlüğü  08.02.2016 günü saat:01.50 sıralarında Cami Mahallesinde faaliyet göstere iş yerinde müşterinin sahte para verdiği anonsu gelmesi üzerine ekiplerimiz olay yerine intikal etmişlerdir.

Müşteki M.H ile yapılan görüşmede müşteri olarak bulunan A.Hile R D. isimli şahısların hesabı ödemek için kendisine 100 Amerikan Doları verdiğini, bu paranın sahte olduğunu düşündüğünden şüpheliler hakkında davacıve şikâyetçi olması üzerine bahse konu 100 Amerikan Dolarının yapılan incelemesinde sahte olduğu anlaşılması üzerine şüpheli A.H isimli şahsa parayı nerden aldığı sorulduğunda kendisinin değişik illerde inşaatlarda çalıştığını bu nedenle de nereden aldığını bilmediğini beyan etmesi üzerine şüpheliler A.H ve R.D Eğirdir Polis Merkezi Amirliğine intikal ettirilmiştir.

Şüphelilerden R.D ile yapılan görüşmede paranın sahte olduğunu bildiklerini, bilerek parayı bozdurmak amacıyla işyerine girdiklerini ve kendileri ile birlikte Renault Fluence marka araç ile R.E ve S.Ö isimli şahısların dışarıda kendilerini beklediğini ve araç içerisinde demet halinde çok sayıda sahte Amerikan Doları olduğunu, Antalya ilinden Konya İline kadar yaklaşık 15 tane iş yerine de girerek bu şekilde sahte Amerikan doları verdiklerini ve S.Ö. isimli şahsın telefonunun kendisinde bulunduğunu ve arayabileceğini söylemesi üzerine S.Ö isimli şahıs telefonla aranmış, arama neticesinde yerleri tespit edilmiştir. Ekiplerimizce Renault Fluence marka araç içerisinde şüpheli R.E ve S.Ö isimli şahıslar Eğirdir İlçesi çıkışında yakalanmıştır. Araç ve şahıslar üzerinde yapılan aramada herhangi bir suç vesuç unsuruna rastlanmamıştır.

Tahkikat evrakları hazırlanarak adli makamlara sevk edilen şüpheliler S.Ö, A.H, R.E ve R.D isimli şahıslar TUTUKLANARAK cezaevine gönderilmiştir.

Vatandaşlarımızca paranın sahte olabileceği şüphesi duyulması halinde en yakın kolluk birimine müracaat etmeleri veya 155 Polis İmdat hattını aramalarını önemle belirtiriz.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

MEHMET

20 Şubat 2016 Cumartesi 20:09

Böyle köpekleri asın gitsin.İdam geri gelsin...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR