26 Nisan 2024 Cuma

SAĞLIKTA 3 BAŞLILIĞA SON

SAĞLIKTA 3 BAŞLILIĞA SON

Isparta

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı eylem planınında yer alan sağlık düzenlemelerinin 3 ayiçerisinde, ‘sağlık paketi’ olarak Meclis’e gönderileceğini açıkladı.

 

Sağlık Pakette, sağlık personeline yönelik şiddet için cezalar, illerdeki yetki karmaşasını gidermek için çatı yönetici uygulaması veaile hekimliği polikliniklerinin butik hastaneye dönüştürülmesi gibi projeler bulunuyor.

 

Müezzinoğlu,’’ Ocak ayında Sağlık Bakanlığı’nın paketini hazırlayacağız ve 3 ay içinde de Meclis’e sunacağız. 6 ayın içinde de yasalaştırmayı planlıyoruz. Pakette yer alacak konulardan ilki şiddeti önlemek,diğeri illerdeki üçlü sağlık yapılanmasıyla ilgili sorunları çözmek, bir diğeri ise aile hekimliğiyle ilgili fiziki mekânları değiştirip, butik hastanelere dönüştürmek.”dedi.

 

Kulislerde dilden dile dolaşan söylentilere göre illerde Kamu Hastane Birlikleri ve Halk Sağlığı Müdürlükleri kapatılıp ilde sağlığın tek elden yönetilmesi için tek çatı yöneticisi uygulamasına geçilecek.Bu yönetici eskisi gibi İl Sağlık Müdürlüklerinde olacağı gelen bilgiler arasında yer almaktadır.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Esnaf

17 Aralık 2015 Perşembe 15:40

görünen köy ortada esnaf gardeş büyüyen ısparta ne olacak zannediyon eskı sanayı bile mutayıtler binaları kentsel donuşum artık büyüyen tarafa gitmek görünüyor görmedinmi diş hastanesini sanayı özkan kavşagı bizlerde esnafiz neolacak konut tabiki

esnaf

17 Aralık 2015 Perşembe 14:39

ISPARTA ŞEHİR HASTANESİ TAMAMLANDIKTAN SONRA TAŞINACAK OLAN DEVLET HASTANESİ BİNALARI NE OLACAK? EN AZINDAN YETKİLİLER BİR AÇIKLAMA YAPARLARSA BURADAKİ ESNAFLARDA ZAMAN KAYBETMEDEN KENDİ BAŞLARININ ÇARESİNE BAKMAYA BAŞLARLAR.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR