28 Mart 2024 Perşembe

Sağlık Bakanlığı’nda TKHK ve THSK Lav Edilecek

Sağlık Bakanlığı, teşkilat yapısında yapacağı önemli değişiklikler ile merkez ve taşrada yeni düzenlemeye gidiyor.

Isparta

Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın öve öve bitiremediği sağlıkta dönüşüm programının bir ayağı olan 2 Kasım 2011 tarihinde yürürlüğe giren 663 Sayılı Kanun ile Sağlık Bakanlığı merkez ve taşrada Bakanlık, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu olmak üzere 3 başlı diye adlandırılan bir yönetim şekline girmişti.

663 Sayılı Sağlık Bakanlığı Ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girmesiyle merkez ve taşralarda yönetim 3 farklı şekilde yapılmaya başlandı. Tabi bu durum yönetim zaafına neden olup beraberinde de yetki karmaşasına neden oldu.

Merkezde ve taşrada yeni binalar kiralanıp Devletin parası bina, araç gereç vb ihtiyaçlara harcandı. Yeni binalar, yeni yöneticiler ve sözleşmeli yüzlerce personel çalıştırılmaya başlandı. Ayrıca bu yapı kurulduğu günden bu yana 3-5 kez kurum başkanlarının değişimi, illerde müdürlüklerin ve genel sekreterlerin değişimi sebebiyle bu yapıdan beklenen performans görülemedi.

Ve yine sağlık personelinin kurumlar arası hareket serbestliğinin ortadan kaldırılması nedeniyle özellikle eş ve sağlık mazereti olan personel il içinde kurum değişikliği yapamadığından mağdur edildi.

Bu be benzeri onlarca hatta yüzlerce sorunlar nedeniyle Sağlık Bakanlığı yine eskisi gibi merkez ve taşrada tek elden yönetilmesi zaruriyeti ortaya çıkmaktadır.

Konuyla ilgili personel sağlık haber sitesi 1 Kasım 2015 genel seçimleri sonrasında tek başına hükümet modeli oluşursa Sağlık Bakanlığında yeni bir düzenlemeye gidileceğini iddia etti. Merkezde Halk Sağlığı Kurumu ve İllerde Halk Sağlığı Müdürlüklerinin tamamen bitirileceği, Kamu Hastaneleri kurumunda ise sözleşmeli yönetim biçiminden vazgeçileceğini hastanelerinin yönetimini İl Sağlık Müdür yardımcılığı eliyle gördürüleceğini iddia etti. Yani hastanelerde Başhekim il sağlık müdür yardımcılığına bağlı olacak.

Bu sayede personeller arasındaki ayrımcılık ortadan kalkmış olacak ve en önemlisi Devletin her ay milyonlarca lira tasarruf edilmesi planlanıyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

tugba

21 Eylül 2015 Pazartesi 12:37

nihayet sağım solumuz müdür olmuştu. Boş birimler açıldı. Gereksiz masraflar yapıldı. Bir çok torpili nin ekmeğine yağ sürüldü. Bir çok kişide muzdarip oldu.bence hemen yapılsın bakınız ne kadar karlı olucak.beklemesinler secimi

ne yapcannnn

18 Eylül 2015 Cuma 08:15

yenimi geldi acaba akıllarına.bu lafta kalır,aynen şimdiki düzen devam ederler.nasıl kadrlaşacaklar.müdürler var,araştırmacı diye suyu sabunu dokunmuyorlar,mesayilere riayet etmiyorlar.yerlerine yeni müdür ekstra fazladan personel yıgılması, kimin ne yaptıgıbelli degil,devam kardeş bence bu düzene o ne alaaaaa

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR