11 Mayıs 2024 Cumartesi

Sağlık Alanında Önemli Projeler Geliştirdik

Sağlık Alanında Önemli Projeler Geliştirdik

Isparta

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, sağlık alanında önemliprojeler geliştirdiklerini söyledi.

 

Kalp ve onkoloji alanında yeni bina hedeflerinin olduğunubelirten Çarıkçı, şöyle konuştu: "Tıp Fakültesi Hastanesi bölgemizinhastanesi. Rakamlara baktık. Yılda 350 bin hasta bakıyoruz. İyi bir rakam. 3’te1’i Burdur ve Afyon’dan geliyor. O yüzden göz bebeğimiz. Hastane çok köklü vetecrübeli bir hastane. Kadrosu da yeterli. Tıp teknolojisi nankör birteknoloji. Sürekli yenilememiz gerekiyor. Mali sıkıntıları tüm fakültehastaneleri yaşıyor. Bizimkisi döner sermaye soygunundan farklı bir örneğiniyaşadı. Burada asıl olan borcun sürdürülebilirliği. Geçen yıl başlatılan birorgan nakli merkezi var. Onu bitirmemiz gerekiyor. Bu yıl belli bir bütçeaktarıldı.

 

Gelecek yıl ve ondan sonra da bütçe aktaracağız 2 yıldaorgan nakli merkezi çok iyi çalışır hale getirilmesi bizim için elzem. İkidoktor arkadaşımız Zafer Sabuncuoğlu ile İhsan Yıldız bakanlıktan lisanslarınıaldılar. Şuanda üniversitemizin organ nakli merkezimizin izinlerivar.Önümüzdeki süreçte üniversitede böbrek ve karaciğer nakli yapabileceğiz. Şuandahasta sırası var. Uygun alt yapıyı tamamladığımızda ilk nakiller başlayacak. BuIsparta ve Tıp Fakültesi için başarı olacak. Öncelikli hedeflerimizden birtanesi organ nakil merkezini hızlı şekilde bitirebilmek.

 

Ondan sonra iyi bir bütçe planlaması yapabilirsek yenidenkalp merkezi ya da onkoloji merkezi açmak istiyoruz. Bunun planlamasını yapıpIsparta’ya bir onkoloji ve kalp merkezi kazandırmak istiyoruz. Isparta’yı vehastaneyi onkolojiyi bu alanda geliştirmemiz gerekiyor. Radyasyon onkolojisialanında Türkiye’de önemli yerlerden bir tanesiyiz. İki arkadaşımız var vetaleple baş edemiyorlar.

 

BAKA’dan bir proje çıkarta bildik. Bu proje turizmfaaliyetleriyle alakalı çıktı. Sırrı bey ve Sayın Valimiz çok ilgilendiler.Yurtdışından gelen hastalara hizmet edecek. Kendi hastalarımıza da hizmet edecek.Bir nevi akciğer kalp ameliyatı olanların ameliyat sonrasında rehabiliteedilebilecekleri bir egzersiz salonu olarak anlattılar bana. Hastane çok pahalıbir iş. Sürekli her birimine para aktarmamız gerekiyor.

 

Böyle bir birim oluşturuyoruz. Bir de Diş Hastanemizvar.Bölge açısından çok önemli bir hastane. İhtisaslaşmış konularda hizmetveriyorlar. Yataklı bir servis açtılar. Dişçi korkusu vardır ya. ÖzellikleZihinsel Engellileri diş tedavisi yaptırmak çok büyük sorun. Onları anesteziyaparak yatılı olarak hizmet vermek gerekiyor.

 

Belki hayatın içinde biz çok iyi anlamıyoruz ama zihinselengelli birisini diş hekimine götürmek çok zor bir şey. O hizmeti verecekbiryer yok. O hizmeti şuanda SDÜ Diş Hekimliği Hastanesi verebiliyor. Dişçidenkorkanlar da gelebilirler. Orada tercih imkanları var"

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR