15 Mayıs 2024 Çarşamba

Uluslararası Ormancılık Operasyonları Çalıştayı gerçekleştirildi

Uluslararası Ormancılık Operasyonları Çalıştayı gerçekleştirildi

Isparta

TUBİTAK/BİDEB 2221-Konuk Bilim İnsanı Destekleme Programı kapsamında, Prof. Dr. Mehmet EKER’in daveti ile ABD Kuzey Arizona Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hansup HAN, konuk bilim insanı olarak Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Orman Fakültesinde misafir edildi.

Bu çerçevede, 24-25 Nisan 2024 tarihlerinde Orman Fakültesi ev sahipliğinde, Uluslararası Ormancılık Operasyonları adlı çalıştay gerçekleştirildi. Bu bilimsel etkinliğe Prof. Dr. Han’ın yanı sıra Slovenya’daki ormancılık iş makineleri üreticisi Tajfun firmasından Genel Direktör Aleksandar STOJKOVIC, ABD-USDA Forest Service’den Jeff HALBROOK (çevrimiçi) ile Orman İnşaatı-Transportu ve Teknolojileri (ORİTEK) Platformu Üyeleri’nden davetli bilim insanları konuşmacı olarak katıldı. Orman Fakültesi akademik ve idari personeli ile öğrencileri başta olmak üzere beraber Bursa Teknik Üniversitesi’nden, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nden, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nden ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden akademisyenler, Isparta Orman Bölge Müdürlüğü’nden şube müdürleri ve mühendisleri, SMM Orman Mühendisliği Şirketi temsilcileri, Biyoenerji Şirketi temsilcileri, ISUBÜ Isparta Uluslararası Öğrenci Topluluğu gibi çeşitli paydaşlar katılım sağladı.

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz ÇATAL, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan ÖZÇELİK, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hasan ALKAN ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Oğuz ÇOBAN’ ın katılım ve konuşmalarıyla başlayan çalıştayda; ormancılık operasyonlarında kullanılan teknolojiler, yeni geliştirilen makine ve sistemler, biyokütle hasat ve tedarik sistemleri, dağlık arazide odun üretiminde kullanılan kablo destekli makineler ile hassas ormancılık konularında sunumlar ve tartışmalar yapılmış ve bilgi alışverişinde bulundular.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR