25 Nisan 2024 Perşembe

Reuters: Hakkari Dağlıca'da 15 Asker Şehit Oldu

Reuters: Hakkari Dağlıca'da 15 Asker Şehit Oldu

Isparta

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde yola döşenen mayın, askeri iki zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lılar tarafından patlatıldı. Reuters'ın verdiği bilgiye göre, saldırıda 15 asker şehit oldu.

 

2 KOBRA ARACI PARÇALANDI

 

Alınan bilgilere göre akşam saatlerinde Dağlıca Yeşiltaş Karakolu'na bağlı birlikler karakol istikametinde ilerlediği sırada, PKK terör örgütü 100 metre aralarlıklarla döşediği mayınları Yeşiltaş Köyü yakınlarında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Meydana gelen patlamalar sonucu 2 kobra aracının parçalattı. Reuters'ın servis ettiği bilgiye göre 15 asker şehit oldu.

 

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

 

Olayda yaralanan askerlerden 6'sı Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Reuters'ın servis ettiği bilgiye göre 15 asker şehit oldu. Yaralı ve şehit sayısında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Güvenlik güçlerinin, bölgede hava destekli operasyon başlattığı bildirildi.

 

TERÖRİSTLERDEN ÖLENLER VAR

 

Şehit ve yaralının olduğu saldırıdan sonra bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Özel birliklerin de katıldığı operasyonda teröristlerle sıcak temas kurulduğu ve çatışmaların uzun süre devam ettiği belirtildi. Çatışmalar sırasında teröristlerden de ölenlerin olduğu öne sürüldü. Bölgedeki olumsuz hava koşullarına rağmen operasyon kesintisiz sürerken, Yüksekova ve Hakkari'de hastanelerde hareketlilik yaşandığı görüldü.

 

F-16'LAR HAVALANDI

 

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör saldırısının ardından havalanan F-16 ve F-14 uçakları ile terör örgütüne yönelikilk etapta hedeflenen 10 nokta bombalandı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

hakkı sert

07 Eylül 2015 Pazartesi 11:33

susmuş şeytanlar hepinizi Allah kahretsin.

MAHMUT AKSU

07 Eylül 2015 Pazartesi 11:31

Cenab ı Rabbim değerli ailelerine sabır versin. Seçim zamanı çözüm süreci başladı artık ****ar ağlamıyor, herkes konuşur Akp yapar diyen boy boy afiş bastıran Türbanlı kardeşim umarım bu şehitlerimizin kanında boğulmazsın. ıspartamıza gelip BARİDA OTEL DE bizim vergilerimizle yağlanıp, beslenen, besiye çekilen AKİL İNSANLARI hatırlıyormusunuz? Eğer kendi vergimden bir kuruş nasip oldu ise zehir zıkkım olsun. Boğazlarına dursun.soruyorum sizlere bu akil insanları gören varmı?

ıspartalı

07 Eylül 2015 Pazartesi 10:17

Bir ölür bin diriliriz biz şehitlerimize selam olsun.mekanları cennet olsun

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR