26 Nisan 2024 Cuma

REKTÖR HOCANIN ODASI ARANDI

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) rektörlük binası ile rektörlüğe bağlı çalışan ofislerde "böcek" tabir edilen dinleme cihazı arandı.

Isparta

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığına gelen SDÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan İbicioğlu'nun dinlenildiğine dair ihbar üzerine İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, rektörlük ve rektörlüğe bağlı ofislerde "böcek" tabir edilen dinleme cihazı araması yaptı.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, yaptığı açıklamada,geçtiğimiz günlerde Isparta Cumhuriyet Başsavcılığından aranarak dinlenildiğine dair ihbar bulunduğunu, bununla ilgili bilgisine başvurulacağının söylendiğini belirtti.

Bunun üzerine savcılığa giderek hem görüşlerini aktardığını hem de suç duyurusunda bulunarak odasının aranmasını, ortaya çıkabilecek delillerin tespit edilmesini ve bunları koyanlarla ilgili adli işlem yapılmasını talep ettiğini anlatan İbicioğlu, henüz "şunu bulduk, bunu bulduk"gibi bir bilginin kendisine ulaşmadığını ama arama sonuçlarının rapor haline getirileceğini kaydetti.

SELAM TEVHİT ÖRGÜTÜ KAPSAMINDA DİNLEMİŞLER

Kendisinin dinlenme olayının 2 yıl öncesine dayandığınıifade eden İbicioğlu, "Üniversite olarak İran üniversiteleri ile işbirliğikonularında neler yapabiliriz noktasında İran ile bir takım görüşmeleryapmıştık. Farklı zamanlarda İran Büyükelçiliği'ne gitmiştik. Zannediyorum ondan sonra dinleme başlamış. Selam Tevhid Örgütü kapsamında ben de dinlenenler listesindeydim" dedi.

İbicioğlu, 17 Aralık sürecinden sonra isminin gazetelerde çıkan dinleme listelerinde yer aldığını hatırlatan, bununla ilgili de savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu dile getirdi. İbicioğlu, "Dinleme konusu,özellikle ortam dinlemesi doğal olarak her şeyden önce huzuru bozuyor,insanların birbirine güvenini bozuyor" diye konuştu.

"PARALEL YAPILANMAYA KARŞI TEDBİRİMİZİ ALDIK"

Rektörlük anlayışında devlet adamlığı mantığının ön planda olduğunu vurgulayan İbicioğlu, şöyle devam etti: "Üniversitede herhangi bir paralel oluşumun kök salmasına hiçbir zaman müsaade etmedik, etmeyeceğimize dair de uygulamalar ortaya koyduk. Zannediyorum bir takım çevreler rahatsız oldu. Türkiye'de bir yeri hedef seçtiğinizde onu bir şekilde yıpratırsınız. Buişin kökeni şuraya kadar gidiyor: Ben rektör olduğumda ilk önce 'Ahmet Necdet Sezer'in adamı' dediler, 'MİT ajanı' dediler, Ak Parti Siyaset Akademisi'nde eğitimler vermiştim, Ankara, İstanbul, Sakarya, Diyarbakır, Gaziantep gibiillerde  'Ak Parti'nin il başkanı gibi çalışıyor' dediler, 17 Aralık'tan sonra da ciddi tedbirler almıştık.Zannediyorum bu süreçte tavrımız görüldüğünden ve hissedildiğinden dolayı,acaba herhangi bir unsura rastlanır da bir şey yapabilir miyiz diye dinlenildiğime inanıyorum."

"Bizim alnımız ak, başımız dik. Her şeyi yasalar çerçevesinde yaparız" diyen İbicioğlu, şunları kaydetti: "Üniversitenin hiyerarşik yapısı dışında, dışarıdan herhangi bir şekilde emir, talimat alan veya resmi yetkiler dışında kendilerine yetki üretmek isteyen yapılanmalarına karşı net ve dik durduğumuzdan dolayı herkes kendine göre bir takım manevralar geliştirmeye kalkışmış. 17 Aralık sonrası yaşanan süreçte ben bunu daha iyigözlemledim. Tabi bir de üniversite olarak paralel yapılanmalara karşı almamız gereken tedbirlerimizi aldık. Bundan sonra da hiçbir koşul altında paralel yapılanmalara müsaade etmeyeceğiz. Bununla ilgili tedbirleri sonuna kadar devam ettireceğiz." 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

eski paralelciden notlar...

27 Aralık 2014 Cumartesi 14:00

ben paralel dersanelerinde görev yaptım tabi önceden ama çok şükür şimdi orada çalışmıyorum.rektör bey paralelci olmadığını iddia ediyor öyle değilse yanında çalışanlar neden hep paralelin dersane kadrosundan.mesela ilk rektör olduğu zamanlarda y,tarcan isimli bayan özel kalemiydi ayrıca kreş müdürlüğü gibi görevleri vardı.ayrıca bu hanımın eşi e.tarcan dersanemizin müdürüydü fakat o da şimdi sdü de öğretim görevlisi şu anda.bir de anlımız ak başımız dik demişsiniz bu haksızlıklar nolacak....

sergiciyasmin

27 Aralık 2014 Cumartesi 00:41

Şimdi sen paralelci değilim mi diyorsun? Yalancının...anladın sen onu

birbilen

26 Aralık 2014 Cuma 21:56

Pekii paralelcilere çıkartılan yeni kadro ilanları ne olacak.şimsi onları yr.doç , doç , prof yapmayacakmısın.Böylemi tedbir aldınız paralele karşı, başta yardımcınız paralelci değilmi.

Böcekkkk

26 Aralık 2014 Cuma 20:43

Böcek çıkmıştır belki ama o böcegide kendi koymuştur...

sadi

26 Aralık 2014 Cuma 18:41

şimdi diyeceksin ben profum rektörüm toplumun örnek aldığı aydın bilgin kişiyim diyeceksin sonra Q su 0 olanın bile güleceği iddiayı ortaya atacaksın. yahu senden önce ilk deneyen bile rezil oldu kimse inanmadı sen neyin peşindesin.en azından internetten filan sitelerden çiçekti böcekti üç beşliraya satılan aletlerden getirdip saga sola atıp aratıyormuş gibi yapsaydın.

hasan

26 Aralık 2014 Cuma 15:13

hadi canım...sayın rektörüm seni neden dinlesinlerki sen zaten paralelin adamı değilmisin? geç bunları.....

ADAM KAÇ YAŞINDA

26 Aralık 2014 Cuma 12:31

O YAŞTA BÖCEK KAYBOLMAZ, BÜYÜK İHTİMALLE REKTÖR HOCANIN BÖCEK ÖLMÜŞTÜR:)

GÜVEN

26 Aralık 2014 Cuma 12:08

Sayın rektör eski il emniyet müdürü ve istihbarat müdürü peyami ve tayfasını araştırrtın bence kesin bişeyler çıkacaktır.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR