26 Nisan 2024 Cuma

REKABETİN BÖYLESİ

Sağlık alanındaki rekabet kurum içine kadar indi. Türkiye'nin en çok varis tedavisi yapan kalp profesörünün odasının yanına varis tedavisi için başka bir alternatif gösteren ilan asıldı.

Isparta

Sağlık alanında devlet, özel ve üniversite hastaneleri arasındaki rekabet giderek artıyor. Hastaneler arasındaki rekabet hastaya dahakaliteli sağlık hizmeti almasını sağlıyor. Ancak SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ndeki bir uygulama rekabetin boyutunun kurum içerisine kadar düştüğünü açıkça ortaya koyuyor.

 

SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ndepoliklinikler katında  10 ayrı yere varistedavisi ile ilgili asılan ilan kafaları karıştırdı. 'Varis tedavisinde son nokta' başlığıyla 'girişimci Radyoloji Ünitemizde endovenöz lazer ablasyon tedavisi uygulanmaktadır. Lazerle varis tedavisi. Ağrısız, iz bırakmaz, narkoz gerektirmez" ilanı yapıldı. İlk bakışta normal gibi gözüken varis tedavisi ilanının Kalp-Damar Cerrahi Ana Bilim Dalı poliklinikleri yanında da asılması tepkiye neden oldu. Tepkinin sebebi, ilanın kapsamının varis tedavisi konusundaTürkiye'nin en çok operasyonunu yapan ve bu alanda bilgisine başvuran birprofesöre sahipken bu konuda alternatif tedaviye sevk ediyor olması. Kalp-DamarCerrahisi ABD Başkanı Prof. Dr. Turan Yavuz, varis tedavisinde Türkiye'ye ün yapmışken, bu alanda yapılan kongrelerde bilgisine başvurulan duayen bir kişiolarak kabul edilmesine rağmen böyle bir ilan asılmasına anlam verilemiyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

hüseyin

21 Eylül 2014 Pazar 01:17

haberi prof. yavuz sipariş etmiş gibi görünüyor, rekabetten hastalar yararlı çıkar.daha çok doktorun hastalara hizmet vermesinden neden rahatsız olmuş anlayamadım.bir öğretim üyesi ben yapayım başkası yapmasın diyemez.böyle düşünen biri asistan öğrenciyi nasıl yetiştirecek??

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR