29 Mart 2024 Cuma

PROTOKOL İMZALANDI!

Genel Yetkili Sendika TOÇ BİR-SEN’in Hizmet koluna dair, Üçüncü Dönem, 2015 yılı Toplu Sözleşme görüşmelerinde bağıtladığı ‘’TAR-GEL Projesi’nin Yeniden Değerlendirilmesi’’ maddesi gereği TOÇ BİR-SEN Teknik Heyeti ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik başta olmak üzere Bakanlık Teknik Heyeti arasında süren yoğun müzakereler, görüşmeler ve değerlendirme toplantıları sonucu TAR-GEL Projesi’nin tamamen bitirilmesine ve tüm personelin özlük ve sosyal haklar anlamında eşitlenmesine karar verildi.

Isparta

25/01/2016 tarih ve 27 sayılı Olur ile Bakanlık makamınca oluşturulan komisyon marifetiyle uzlaşılan hususlar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in onayı ile yürürlüğe girmiştir. Bahse konu olura istinaden 27/01/2016 tarihinde komisyon toplantısı yapılarak konuyla ilgili mutabakata varılmıştır.

Büyük Toç Bir-Sen ailesi olarak, 2004 Köymer sürecinden beri üstlenmiş olduğumuz ve bu güne değin kararlılıkla sürdürdüğümüz insan merkezli, onurlu sendikal mücadelemizde büyük bir sendikal zafer daha kazanmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Hiçbir hesap kitap yapmadan, meslektaşlarımızın ve mesai arkadaşlarımızın, mesleki ve insâni haklarına sendikal mücadelemizi odakladık. Geriye dönüp baktığımızda, her bir adımı çileli, sıkıntılı, meşakkatli ve binbir engelle dolu bir süreci bitiriyoruz. Gurur duyduğumuz teşkilatımız öncülüğünde ve on binlerce Toç Bir-Sen mensubundan aldığımız güçle bütün bu fırtınalı yolculuğu, soğuğa-sıcağa, kara-kışa, yağmura-çamura, aldırmadan gece gündüz demeden yürüttüğümüz TAR-GEL mücadelemizi, muhteşem bir sonuçla taçlandırmış bulunmaktayız.

BU BAŞARI AZMİN ZAFERİDİR

Bilinmeli ki bu zafer; örgütlü olmanın, sendikal bilincin, demokratik yöntemin, inanmışlığın, adanmışlığın, azmin, kararlılığın, ilkeliliğin, dürüst ve samimi olmanın, her türlü aykırılığa ve olumsuzluğa pirim vermemenin, iyide, güzelde ve doğruda, her şeye rağmen karalılıkla ısrar etmenin, hedefe kilitlenmenin, koordineli ve bilinçli çalışmanın güzel bir örneğidir.

EŞİTLİĞİ SAĞLAYIP, KÖYDE İSTİHDAMI BİTİRDİK

Varılan mutabakat metni gereği TAR-GEL Projesi’ne dair, personeller arasında ayrımcılık oluşturan tüm mevzuatın yürürlükten kaldırılarak Bakanlığın tüm taşra teşkilatı personeli, çalışma, tayin, özlük ve sosyal haklar açısından eşitlenmiş olup; köy, mahalle ve belde merkezi gibi Bakanlık birimlerinin olmadığı yerlerde istihdam edilen TAR-GEL Projesi çalışanları bağlı oldukları İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine atanacaktır.

Toç Bir-Sen ailesi olarak, on bin civarındaki meslektaşımızın çekmiş olduğu binbir sıkıntısını her daim yüreğimizde hissederek ısrarla çözüm istedik, çözüm adına hiçbir fedakârlıktan kaçınmadık, bu anlamda atılmadık hiçbir adım, başvurmadığımız hiçbir alternatif kalmamıştır. Bu bağlamda TAR-GEL çalışanlarımızın sorunlarının bitirilmesi adına, Toç Bir-Sen sayın bakanlar başta olmak üzere, bakanlık yetkilileri ile yüzlerce toplantı gerçekleştirdik. Yetkili sendika olarak kurum idare kurullarının, yüksek idari kurullarının, toplu görüşme masası ve kamu personeli danışma kurulu, kamu görevlileri hakem kurulunun, toplu sözleşme masalarının öncelikli talebi ve ana gündemi yaptık. Görüşmediğimiz ve kapısını çalmadığımız, ısrarcı olmadığımız, hiçbir siyasi ve bürokratik makam ve mevki bırakmadık.

Çözüm amaçlı onlarca çalıştay ve bugün büyük bir gurur, büyük bir onur, büyük bir mutlulukla sayın bakan Faruk Çelik beyefendiyle tam bir uzlaşı içerisinde, 41 000 üyemiz, 10 000  TAR-GEL çalışanımızla el ele yürek yüreğe vererek coşkuyla sonuçtayımızı kutluyoruz.

 

GÖNÜL İNSANI, SAYGIN DEVLET VE MİLLET ADAMINA TEŞEKKÜR

Bu zaferde, bu coşkumuzda ki saygın devlet ve millet adamlığını tarihin altın harflerle kaydedeceği, devlete ve millete geçmişte yaptığı büyük hizmetler gibi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak sorumluluk üstlendiği ilk günden itibaren, bakanlığın ve sektörün diğer sorunlarına olduğu gibi, kangrenleşmiş Tar-Gel sorununa da kayıtsız ve seyirci kalmayarak, bilgi birikimi ve tecrübesini, güçlü insani siyasi ve yönetsel kişiliği ile birleştirerek, Toç Bir-Sen’imizin yıllardır haykırdığı Tar-Gel sorununu bitirme talebine karşı,  etkili ve kararlı bir şekilde çözme iradesini ve becerisini ortaya koyabilen, modern kamu yönetiminin örnek kişiliği Sayın Faruk Çelik beyefendiye, Tar-Gel projesinin yeniden değerlendirilmesi çalışma komisyonunun kıymetli üyelerine,  Toç Bir-Sen ailesi olarak binlerce teşekkürü, şükranlarımızı arz ediyoruz.

Bu muhteşem zaferimiz Toç Bir Sen’imize, her bir üyemize, mesleki ve insani haklarının istikballerindeki ve kariyerlerindeki prangalarını kırdığımız 10 000 civarındaki mühendis ve veteriner hekim mesai arkadaşımıza ve meslektaşımıza, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımıza, üreticimize, çiftimize, köylümüze, top yekûn tarım sektörümüze, aziz milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz.


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR