29 Mart 2024 Cuma

PROTOKOL GAZETECİLER İLE BİR ARAYA GELDİ

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Isparta

Bu kapsamda Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan ve yönetiminin organize ettiği kahvaltı programına Isparta Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmenve IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol gibi isimlerde katıldı. 

Çoksayıda basın mensubunun katıldığı organizasyonda basın sektörünün sıkıntılarıdile getirildi. Kahvaltı sonrası konuşan IGC Başkanı Şevket Karahan, basınsektörünün sıkıntılarından bahsetti ve camiaya destek veren kurum vekuruluşlara teşekkür etti. Kahvaltı organizasyonunda kendilerini yalnızbırakmayan protokol üyelerine de minnettar olduklarını belirten Başkan Karahan;“Isparta basını olarak sağladığımız birlik ve beraberliği siz değerlikonuklarımızla taçlandırdık” dedi.

ISPARTA BASINI SAĞDUYULU

Isparta’da görev yapan basın mensuplarının sağduyulu veIsparta sevdalısı insanlar olduklarını belirten konuklardan Vali VahdettinÖzkan; “Hemen hemen bütün arkadaşlarımızı tanıyorum. Hepinizi sağduyulu ve yolgösterici çalışanlarsınız. Kamuoyunun bilgilendirilmesinde bizlere yardımcıoluyorsunuz. Kurumlar arası bilgi akışının sağlanması, toplumun çıkarlarınınkorunması gibi önemli görevleri olan ve mesleklerinin gereğini yerine getirmekiçin fedakarca görev yapan siz değerli gazetecilerimiz, aynı zamanda bizlergibi kamu hizmeti sunmaktasınız” dedi. 

KAMUOYUNU DENETLİYORSUNUZ

Isparta basının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayanSDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’da; “Gazeteciler kamuoyunundenetlenmesinde önemli görevler üstleniyor. Biz bürokratlar her hangi bir işyapacağımızda basın ne der, bize nasıl bir yol gösterir yada nasıl yorumlardiye düşünüyoruz ve sizlere danışıyoruz. Çalışan basın mensuplarının büyüksorunlarının olduğunu biliyoruz. Yeri geliyor doğan çocuğunu göremeden, haberpeşinde koşuyorsunuz. Evinizden, eşinizden ve ailenizden fazla kurumunuza vehaberlerinize zaman ayırıyorsunuz. Sizler olmasanız Suriye’de, Arakan’da, DoğuTürkistan’da ve ülkemizde neler olup bittiğinden haberdar olamayız oralardaneler oluyor öğrenemeyiz. Isparta basınının büyük bölümü yapıcı ve yolgösterici. Bazen aranızda istisnalar çıkabilir. Ancak sizler o istisnalarızaten ayıklıyorsunuz.” Dedi.

UFKUMUZU GAZETECİLER AÇIYOR

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde basın mensuplarınıyalnız bırakmayan isimlerden biri de Isparta Ticaret ve Sanayi Odası BaşkanıŞükrü Başdeğirmen oldu.  Şehir basınınkendilerine yol gösterdiğine dikkat çeken Başkan Başdeğirmen; “Gününüzü canıgönülden kutluyorum. Ufkumuzu gazetecilerin yol göstermesiyle de açıyoruz.Sizler olmasanız bizler üyelerimize zor ulaşırız. Her hangi bir duyurumuzda bizlerdedestek oluyorsunuz ve üyelerimizin sorunlarını bizlere aktarıyorsunuz.” Dedi.

ISPARTA BASINI VE IYAŞ BİRLİKTE BÜYÜDÜ

Isparta’nın önemli işadamlarından olan IYAŞ Yönetim KuruluBahattin Şenol’da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak şu açıklamadabulundu; “1995 yılında kurduğumuz IYAŞ sizlerin desteğiyle büyüdü. O zamanküçük yaşta ki basın mensupları bugün şehir basının önemli isimleri halinegeldi. Yani hem IYAŞ hemde Isparta basını birlikte büyüdü. Zaman zaman olumsuzhaberlerle karşı karşıya kalabiliyoruz. İçinizde ki olumsuz kişileri de sizlerzaten yok ettiniz. Şehrimizin basın çalışanları elit ve düzgün insanlardanoluşuyor.” Dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR