19 Nisan 2024 Cuma

PROJE HAZIRLANDI

PROJE HAZIRLANDI

Isparta

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yaşam Boyu EğitimMerkezi (YBEM), 2 yıldır atıl kalan eski Gülkent Devlet Hastanesi ek binasınınyaşlı bakım ve rehabilitasyon eğitim merkezi olması için proje hazırladı.

YBEM Müdürü Fatih Cebeci, yaptığı yazılı açıklamada,hazırlanan proje ile hastane binasının yaşlı bakım merkezine çevrileceğini,sağlık turizmi kapsamında yılda 7 milyon dolarlık katma değer sağlanmasınınhedeflendiğini belirtti.

Bugün Japonya'da bir yaşlının bakımının yıllık maliyetinin140 bin dolar olduğunu bildiren Cebeci, kendilerinin 70 bin dolara bu hizmetivereceklerini kaydetti. Avupa'da, özellikle İngiltere gibi yaşlı nüfusun çokolduğu ülke insanlarının bu tür merkezlere ihtiyaçları bulunduğunu anlatanCebeci, yapılacak organizasyonla bu insanların Isparta'ya gelmesininsağlanabileceğini, bunun da yıllık 7 milyon dolarlık kazanç getirebileceğinivurguladı.

Önemli bir devlet yatırımının atıl durumda kalmasındandolayı üzüntü duyduklarını ifade eden Cebeci, şöyle devam etti: "Buvarlığı Isparta'nın yeniden hizmetine sunmak adına binaya talibiz. Şehrimizinsağlıkta liderliğini perçinlemesi adına şehrin sivil toplum örgütleriyle,milletvekilleriyle, bürokratlarıyla, belediyesiyle, meslek odalarıyla bir arayagelerek, uluslararası anlamda hizmet verecek bu alanın Yaşlı Bakım veRehabilitasyon Eğitim Merkezi olmasını canı gönülden istiyoruz. Ayrıca bumerkezde yetiştirilecek gençlerimiz de yurt içi ve dışında istihdamolanaklarına sahip olacak. Bu anlamda işadamlarımızın yatırıma ortakolmalarını, elde edilecek artı değerin Isparta ve Ispartalıların olmasınıistiyoruz. Böyle bir hamleyle Isparta'nın bu konsepte Türkiye ve Avrupa 'damerkez konumuna getirilmesini arzuluyoruz."

 Cebeci, hazırlananprojeye göre yaşlı bakım merkezinde tek kişilik odaların bulunacağını, fiziktedavi salonlarında uzmanlar eşliğinde tedavi ve fiziki aktivitelerinyapılacağını, temiz ve hijyenik yemekhanelerde diyetisyen gözetiminde yemekservisi yapılacağını, ayrıca bakım ve fiziki tedavinin yanında yaşlı bakıcılığıkonusunda eğitim de verileceğini kaydetti.

Şehir merkezine 13 kilometre uzaklıkta, 4 bloktan oluşan 200yatak kapasiteli hastane ek binası, refakatçi ve doktorların gidip gelmektesorun yaşaması, uzman hekim tarafından anında müdahale gerektiren durumlardahastanın taşınmak zorunda kalınması gibi nedenlerden dolayı 2012'de taşınmıştı. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR