29 Mart 2024 Cuma

PROFESYONEL BİR FUTBOL TAKIMIMIZ OLMASI GEREKİYOR

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Dr. Pınar Taner Topsakal, Isparta'nın profesyonel liglerde bir futbol takımının olmaması kabul edilebilir bir şey değil dedi.

Isparta

Güneykentspor'u ziyaret eden Milletvekili Aday Adayı Topsakal, amatör kulüpler mutlaka desteklenmelidir diye konuştu. Topsakal;"Şehirlerde spor alt yapısı geliştirilmeli ve gençleri zararlı alışkanlıklardan kurtaran spor tabana yayılarak geliştirilmelidir.


 Benim hayalim Ispartamızı en az 1. ligde temsil edecek bir takımı bu şehrin dinamiklerini harekete geçirerek çıkarmak. Bir Alanya, Akhisar, Tavşanlı gibi ilçe takımları kendilerini spor kamuoyuna duyurabildilerse Ispartamızında bir futbol kulübü olmalıdır. Örneğin bir Isparta Belediyespor kurabilsek tıpkı Gaziantep gibi bu takımı üst liglere çıkarsak bu şehrin insanları hafta sonları değişik bir etkinlik olarak maçlara gidebilse ne güzel olurdu. Günümüzde spor özellikle futbol sadece spor olarak kabul edilemez. En kolay olarak en geniş kitlelere ulaşabileceğiniz bir reklam ve tanıtım aracı.Milyarlarca liraya yapamayacağınız reklamı ve şehrin tanıtımını bu takımla kolayca yapabiliyor şehirler.


Amatör kulüplerin gençlik spor bakanlığında çözülebilecek sorunlarıyla yakından ilgilenip bu kulüpleri güçlendirirsek profesyonel lige çıkaracağımız takımı bu kulüpler insan alt yapısı konusunda besleyecektir. Profesyonel liglere çıkaracağımız takımın alt yapısını güçlü oluşturacağız. Bu takımın mutlaka tesisleri olmalı, tesislerde 3-4 adet çalışma sahası, kapalı çalışma salonu ve apart şeklinde futbolcuların kalabileceği ve 3 öğün yemek çıkan tesisleri olmalı. Bu şehrin çocukları da sporda gelecek görebilmeli ve gelecekleri için başka şehirlerde umut görmemelidirler. Futbol takımı için düzenli gelir getirecek bir otopark yada benzinlik gibi bir işletmeyi oluşturabilirsek bizim de güçlü bir takımımız olur. İnsanlar Antalya'ya futbol izlemeye gitmez Antalya buraya gelir bu durumda.Bir şehrin geleceği çocuklarıdır. Biz çocuklara gittiğimiz yerlerde hangi takımı tutuyorsunuz diye soruyoruz.


 Sütçüler, Aksu, Senirkent,Eğirdir fark etmiyor buranın çocukları mutlaka 3 İstanbul takımından birini söylüyor. Bu geleceğimizin kaybıdır.Daha şimdiden bu çocukların şehirlerinden umudu kesmesi ve başka geleceklerde umut aramalarının bilinç altına işlenmesidir. Biz ne zaman Şarkikaraağaç'daki evladımıza hangi takımı tutuyorsun sorusuna Ispartaspor cevabını alırsak bu şehrin geleceğini kurtardık demektir.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

sporcu

01 Nisan 2015 Çarşamba 15:22

Pınar hanım inşalah siz seçilirsiniz..Isparta sizi çok sevdi.

sengetli

31 Mart 2015 Salı 08:57

iyi gari sırtımız yere gelmez Pınar takıma sahip çıktıysa :)Tansu hanımda seçim meydanlarında Isparta Sporu birinci lige çıkartayım mıııııı ...diyordu :)

mert

30 Mart 2015 Pazartesi 13:01

Eski vekiller olursa oy vermeyeceğiz.Pınar hanım olursa oy veririz.

Ali kılavuz

30 Mart 2015 Pazartesi 10:05

Nezaketiniz ve ıspartaya olan bağlılığınız nedeniyle teşekkür ederim

Güneykentli

29 Mart 2015 Pazar 20:28

Teşekkürler...

vatandaş Osman

29 Mart 2015 Pazar 19:10

Tebrikler. Ispartanın renkleri olan yeşil pembe kaşkolu takdığınız için

haktan odabaşı

29 Mart 2015 Pazar 17:21

Daha önce MHP ve CHP 'ye oy veren biri olarak sizi tebrik ederim. Bu fikirlere aynen katılıyorum.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR