28 Mart 2024 Perşembe

POSTAYLA GÖNDERDİ!

Isparta Belediyesi tarihinde belki de bir ilk yaşandı. Belediye, yüklenici firma gelmeyince Ticaret ve Kültür Merkezi'nin yenilenen inşaat ruhsatını iadeli taahhütlü postayla gönderdi.

Isparta

Müteahhitlerin, yatırımcıların projelerine çap, inşaat ruhsatı ve benzeri belgeler almak için kapısında beklediği Isparta Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde ilginç bir olay yaşandı.Isparta Belediyesi tarihinde belki de bir ilk yaşandı. Belediye, Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'nin yenilenen inşaat ruhsatını teslim almak için kimse gelmeyince iadeli taahhütlü posta yolunu kullandı. Belediye İmar Müdürlüğü, 50 bin m2'lik ITKM'nin süresi dolduğu için yeniden çıkarılan inşaat ruhsatını yüklenici firma Kadıahmetoğulları'na iadeli taahhütlü posta ile gönderdi. Yaşanan olay Kadıahmetoğulları'nın ITKM'yi tamamlamak için ne derece ciddiyet içerisindeolduğunu ortaya koyuyor.

RUHSATI ALMAYA GELMEDİLER

Akdeniz'in de daha önce gündeme getirdiği gibi, 2006 yılında Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'nin yükleniciliğini üstlenen Kadıahmetoğulları, 31.12.2015 tarihinden önce inşaatın yüzde 95'inin tamamlandığı beyanıyla Isparta Belediye Başkanlığı'na geçici teslim yapılması talebinde bulundu. Ancak Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından görevlendirilen teknik heyet, ITKM şantiyesinde yaptığı incelemede henüz fiziki gerçekleşmenin yüzde 95'i bulmadığını tespit etmiş, eksiklikleri içeren bir rapor hazırlamıştı. Geçici kabul kozunda başarılı olamayan Kadıahmetoğuları,zorunlu olarak süresi biten ruhsat için yenileme talebinde bulunmuştu. İnşaat yenileme ruhsatı için talep edilen 100 bin TL'lik harcı geçte olsa ödeyen Kadıahmetoğulları, bu kez de hazırlanan ruhsatı teslim almama yoluna gitti.Yüklenici firmanın yetkililerini bir süre ruhsatı teslim almak için bekleyenBelediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, geçtiğimiz hafta içerisinde iadeli taahhütlü posta yoluyla ruhsatı Antalya'ya gönderdi. Kadıahmetoğulları'nda da ruhsatın teslim alındığı bilgisi alındı.

ŞANTİYE ÇALIŞMIYOR

ITKM'nin yeni inşaat ruhsatını alan Kadıahmetoğulları'nın projede eksik kalan alanları tamamlamak için herhangi bir bürokratik engeli bulunmuyor. Ancak ruhsatın alınmasına rağmen ITKM şantiyesinde henüz bir çalışma başlatılmadı. ITKM şantiyesi önceden olduğu gibi kuş uçmaz, kervan geçmez halini aldı. Yüklenici firmadan Belediye tarafından belirtilen eksiklikleri tamamlaması bekleniyor.

OTOPARK İÇİN TESPİT

RAPORU BEKLENİYOR

Öte yandan 2006'da yapılan paylaşım planına göre mülkiyeti Isparta Belediyesi'nde görülen 1800 araçlık otoparkı hizmete açma kararı veren Belediye, bu yöndeki çalışmalarını sürdürüyor. Mahkemece görevlendirilecek bilirkişiler tarafından yapılacak durum tespitinden sonra otoparkın hizmete açılması için çalışmalara başlanacağı bildirildi.

AKDENİZ GAZETESİ

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Olmaz böyle şey

09 Haziran 2016 Perşembe 14:24

Haberde işi Yokuşa sürenin firma olduğunu hissettirmeye çalışmışsınız fakat zannetmeyin ki taraflı gazeteciliğiniz gerçekleri örtecek.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR