24 Nisan 2024 Çarşamba

POLİS DURDURDU VE..

POLİS DURDURDU VE..

Isparta

Şehir giriş ve çıkışlarında denetimlerini artıran Emniyet ekipleri Pazar günü yapılan kontrollerde bir araçta arama yaparak ruhsatsız silah ve bu silaha ait şarjör ve mermi ele geçirdi

Yalvaç İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri şehirde huzur vegüvenin tesis edilmesi amacıyla sık sık arama, tarama ve yol kontrolleriyaparak kanun dışı işlere ve suçlulara göz açtırmıyor. Pazar günü şehir giriş ve çıkışlarında yol kontrolleri yapan ekipler bir araçta yaptıkları aramada ruhsatsız silah ele geçirdi. El yapımı olduğu anlaşılan silah ve mermilere elkonularak silah sahibi S.K (37) gözaltına alındı.

 

    Emniyet Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı’nın gözetim ve denetiminde yapılan kontrollerde Mahkemeden alınan arama izni ile Pazar günü  ekipler, Senirkent yolu üzeri,Sofular-Salur çıkışları, Anıt kavşağı ve Altıkapı kavşağında denetim yaptı.

 

    Denetimler esnasında Altıkapı kavşağında durdurulan 32 DG 212 plakalı özel otomobilde arama yapıldı. Yapılan aramada araç içerisinde el yapımı Star marka 9 mm çapında bir tabanca ile bu tabancaya ait şarjör ve 6 adet dolu mermi ele geçirildi.

 

    S.K isimli şahısaait olduğu belirlenen silah ve mermilere el konulurken şahıs ifadesi alındıktan sonra Savcılığa sevk edildi.

 

    Yalvaç İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan bu kontrollerde 1 yıl içerisinde 15 dolayında ruhsatsız silah ele geçirildiği ve yasal işlem yapıldığı öğrenildi.Yetkililer denetimlerin devam edeceğini duyurdu.

Nurettin Arkan  

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR