16 Mayıs 2024 Perşembe

Kocanın cebinden habersiz para almak boşanma sebebi sayılıyor

Kocanın cebinden habersiz para almak boşanma sebebi sayılıyor

Isparta

Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi, maddi istekleri bitmediği ve cebinden habersiz para aldığı gerekçesiyle eşine karşı boşanma davası açan kocayı haklı bularak, boşanmaları yönünde karar veren yerel mahkemenin kararını kısmen onadı.

Aile mahkemesi, şiddetli geçimsizlik nedeniyle karşılıklı boşanma davası açan çiftten kocanın başvurusunu kabul ederek, boşanmalarına karar verdi. Mahkeme, kadının maddi isteklerinin devam etmesi ve eşinin cebinden habersiz para alması nedeniyle tam kusurlu kabul edilerek, kocanın boşanma davasının kabulü ile kadının davasının reddine karar verdi. Mahkeme ayrıca kadının eşine manevi tazminat ödemesine hükmetti. Taraflardan kadın, kusur belirlemesi ve aleyhine hükmedilen tazminat yönünden, koca ise hüküm gerekçesi ve tazminat miktarı yönünden kararı temyiz etti.

YARGITAY'DAN KISMEN ONAMA

Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını kısmen onadı. Yargıtay kararında, taraflardan kocanın, açtığı davadan sonra eşi ile birlikte onun akrabalarında misafir olarak kaldıkları, yine birlikte eşinin akrabasının düğününe katıldıkları ve müşterek oturdukları konuta döndükleri belirtildi. Kocanın bunu barışma ümidiyle yaptığı, bu durum karşısında eşinden kaynaklanan kusurları affettiği, en azından hoşgörü ile karşıladığının kabulü gerektiği belirtildi. Bu yüzden kocanın davasının da reddi gerekirken, bu yön temyiz edilmediğinden bozma nedeni yapılmadığı belirtildi.

Kararda kadının, koca tarafından atfedilen eylemleri dışında başka kusurlu bir davranışı kanıtlanamadığı, hal böyleyken tam kusurlu kabul edilmesi ve hatalı kusur belirlemesine bağlı olarak koca lehine manevi tazminata hükmedilmesinin usul ve yasaya aykırı olduğu, bu yüzden tazminat kararının bozmayı gerektirdiği belirtildi. Bunun dışında kalan temyize konu diğer hükümlerin ise onanmasına karar verildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Avukat Gadget

01 Mayıs 2024 Çarşamba 18:18

Hiçbir boşanma sebebi bu kadar basit olmayacaktır. Bu tür eylemlerin evlilik birliğini çekilmez mahiyete, düzeye getirmesi ve süregelen eylemler olması gerekir. Aksi halde Mahkemeler her esaslı olmayan, devamlılık arz etmeyen ve evlilik birliğini çekilmez hale getirmeyen sebeplerle boşanma kararı veriyor olması gerekir.

Öz ıspartalı

01 Mayıs 2024 Çarşamba 18:10

Kocasının cebinden para alması doğru değil ama koca da eşinin cebinden para eksik etmemesi lazım....KOCA para vermezse kadın napsın alacak tabi gelip benden istemek hali yokya

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR