19 Mart 2024 Salı

PKK'nın infaz listesi bulundu

PKK'nın infaz listesi bulundu

Isparta

PKK'ya yönelik gerçekleştirilen son dakika operasyonlarsırasında ele geçirilen dokümanlarda suikast tarzı eylemler planlandığınıtespit etti. Emniyet'in yazısında, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu,milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Mehmet Metiner ile üst düzey bürokratlarınPKK'nın hedefinde olduğu belirtildi.

Mardin'in Nusaybin İlçesi Koruköy'de gerçekleştirilenoperasyonlar sırasında ele geçen dokümanlarda PKK terör örgütünün yenihedeflere saldırı planladığı deşifre edildi. Emniyet'in yazısında, TOBB BaşkanıRıfat Hisarcıklıoğlu, milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Mehmet Metiner ile üstdüzey bürokratların PKK'nın hedefinde olduğu belirtildi.

LİSTEDE KİMLER VAR?

Emniyet Genel Müdürlüğü, Şubat ayı içerisinde NusaybinKoruköy'de terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlar sırasındaele geçirilen dokümanlarda suikast tarzı eylemler planlandığını tespit etti.Dokümanlar konusunda tüm iller bilgilendirdi. Örgütün fedai tarzda eylemlerinyanı sıra enerji boru ve iletişim hatları gibi hedeflere saldırı düzenleyeceğibelirtilen yazıda, eylem hedefleri arasında TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu,milletvekilleri Orhan Miroğlu ile Mehmet Metiner'in olduğuna yer verildi.İllere gönderilen yazıda ayrıca, vali, kaymakam, emniyet müdürü gibi üst düzeybürokratlara yönelik pusu ve sabotaj gibi eylemlerin benimsendiği debelirtildi.

40 KİLO PATLAYICI YOLDAYMIŞ

İstihbarat birimleri, PKK/KCK ve Suriye uzantısı PYD/YPG'ninŞanlıurfa Akçakale sınır hattında faaliyet gösteren üyelerinin sansasyoneleylemlerde kullanılmak üzere 40 kilogram patlayıcı maddeyi "İsa" kodadlı kişiye gönderdiğini tespit etti. Patlayıcı maddenin sınır hattında, silahkaçakçılığı faaliyetinde bulunan ve kontrolünde çok silah olduğu yönündetespitler bulunan A.B. ve O.B. adlı kişiler tarafından ülkeye sokulmakistendiği ortaya çıkarıldı.

BOMBACI HER YERDE ARANIYOR

İstihbarat birimleri, Mevlüt kod adlı Harun Hazır'ın Faraşinkısal alanından Van'a geldiğini de saptadı. 14 Kasım 2016 tarihinde elegeçirilen 06 ABA.. plakalı bomba yüklü aracı Van'a getiren örgüt mensuplarınınarasında olabileceği değerlendirilen Harun Hazır'ın sabotaj ve bombalı araçlariçin faaliyet yürüttüğü, güvenlik güçlerine yönelik eylem arayışındaolabileceği uyarısı yapıldı.

O TERÖRİST BÖLGEDE ARANIYOR

Mardin'in Dargeçit İlçesi Karabayır Köyü'nde Şubat ayı sonhaftası içerisinde ülkeye giriş yaptığı belirlenen bir grup terör örgütü üyesiarasında özel yetiştirilmiş, canlı bomba olabilecek Yusuf Bahrani'nin bulunduğuda tespit edildi. İstihbarat birimleri tarafından yapılan tespitin ardındanbölgedeki tüm iller uyarıldı.(Habertürk)

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR