25 Nisan 2024 Perşembe

PEMBE ÇIĞLIK!

Kanser Hastası bir bayanın başına gelebilecek en kötü şey Nihal Gürakan’ın başına geldi

Isparta

Yaklaşık 2 yıl önce kanser hastalığına yakalandığını öğrenen 54 yaşındaki Nihal Gürakan’ın hayat hikayesi, duyanları ve dinleyenleri göz yaşına boğuyor. Kanser Hastası Bayan; “Kanser olduğum için eşim (kocam) beni terk etti. Hastalığa yakalanmadan önce ise babamın bana verdiği gayrimenkulleri zorla sattırdı. Satmazsam beni boşayacağını söyledi. Mecbur kaldım hisselerimi sattım.” dedi.

 

·        Kanser Hastası olduğu için eşi terk etti

·        Kızı dakendisi gibi kanser hastalığına yakalandı

·        Bakacaksadece 90 yaşında bir babası var. Onun da sağlığı elverişsiz

·        Kanserhastası olduğu için ağır işlerde çalışamıyor.

·        TEK UMUDU 32 YAŞINDAKİ MATEMATİK ÖĞRETMENİ OĞLU, ANCAK O DA İŞSİZ.

·        Vali’ye,Belediye Başkanı’na, Milletvekillerine, ITSO Başkanına, ESOB Başkanına,Siyasilere yalvarıyor. Ne olur oğluma bir iş verin!

 

Her insanın başına gelebilecek olan kanser hastalığına yakalanan Nihal Gürakan (54) hastalığından ziyade başına gelenlere yanıyor. ‘PEMBE ÇIĞLIK’ haberini, sizlere hazırlarken, bizler içinde kelimeler yetersiz kaldı. Kanser Hastaları Yardımlaşma Derneği’nin(KANSEV) hasta üyelerinden olan Göğüs Kanseri Gürakan, başından geçenleri vediğer süreçleri şu şekilde anlattı; “Isparta’da evlendikten sonra Hatay’daikamet etmeye başladım. 36 yıllık evlilik hayatım oldu.  Evliliğimde zaman zaman tartışmalar yaşadım.Ancak evliliğimizin son zamanlarında bu tartışmalar ciddi boyutlara ulaştı.(küfür, ağır hakaret, dayak, darp,) bunlar yaşanırken, kanser hastası olduğumuöğrendim. Ben bu süreçte eşimden manevi destek beklerken, tam tersi oldu ve hastalığımla ilgili dalga geçmeler, küfür, ağır hakaret, dayak, darp olayları yine devam etti. Sonunda boşandık ve ayrılığın hemen ardından başka biriyleevlendi. Meğer bana kötü davranmasının sebebi hayatında başka bir kadınınolmasıymış.  Benden zaten ayrılmak istiyormuş, kanser olmamla beraber ayrılması içinde başka bir sebebi kalmadı. Benolayların sonunda Isparta’ya geldim. 90 yaşındaki yaşlı babamın yanınasığındım. Hiçbir gelirim ve çalışma durumum yok. Babam vefat etmeden önce banave kardeşime mallarını miras etti. (bölüştürdü) miras payımı alırken evliydim.O dönem eşim olacak kişi payıma düşen malları satmazsam beni boşamakla tehditetti.  Mecburen yaşını/ başını almış biriolarak kimseye muhtaç olmayayım, yuvam yıkılmasın diye hisselerimi sattımparasını eşime verdim. Vermez olaydım parayı aldı yedi/içti. Göğüs Kanseri olduğum için her 3 ayda il dışında kontrolüm oluyor. Ancak ekonomik sıkıntılardanve gelirsizlikten ötürü para bulmakta güçlük çekiyorum.  Kanser Hastaları Yardımlaşma Derneği Başkanı Cemaliye Bardakçı Hanımefendi bana destek oluyor. Yol paramı veriyor. Cemaliye hanım olmasa biz ne yapacağız? Ben kimseye muhtaç olmadan hayatımın gerikalanını tamamlamak istiyorum. Kanser olduğum için ağır işlerde çalışamıyorum.Tek umudum matematik öğretmeni olan oğlum. O da benim kanser olmamdan,boşanmamdan ve diğer olaylardan çok etkilendi. İş bulamıyor. Buradan Ispartalı büyüklerime sesleniyorum. Ya beni, yada oğlumu bir işe katın. Özel okullarolur, diğer etüd merkezleri olur. Bir yerde çalışmasını sağlayın. Gerçekten muhtaçlık çok zor. Allah’ım kimseyi bu duruma düşürmesin. Allah bağışlarsa, 35yaşında kızım ve 32 yaşında oğlum var. Ne yazık ki kızımda ben gibi göğüs kanseri.  Damadım kızıma çok iyi bakıyor.Benim düştüğüm durumlara şükürler olsun ki kızım düşmedi. Oğlum eğer bir yerdeçalışır, düzenli maaşa bağlanırsa hem beni hem kendini kurtarır.” Dedi.

NİHAL HANIM GİBİ ONLARCASI VAR

Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz KANSEV Derneği Başkanı Cemaliye Bardakçı ise şu açıklamada bulundu; “Nihal hanımın durumu gerçekten yürekleri dağlıyor. Biz dernek olarak elimizden gelen yardımı sağlıyoruz. Ancak bizimde bütçemiz ortada. Yardımlarlaayakta durmaya çalışan bir kuruluşuz. Hastamızın durumunu hepimiz biliyoruz.Gerçekten yardım bekleyen onlarca hastamız mevcut. Bizim derneğimize maddi durumu iyi olmayan hastalarımız geliyor. Kanser pahalı bir hastalık. Derneğimize gereken desteğin verilmesi için devlet büyüklerimize sesleniyorum. Sağolsun ki Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın bize Kültür Sitesi 2. Katta bir yer verdi. Allah ondan razı olsun. Sayın Valimiz, eşi kıymeti hanımefendi, KETEMkurumu gereken manevi desteği bizlere sağlıyorlar. Ancak maddi olarak daişadamlarımızdan, diğer yardımseverlerden destek bekliyoruz. Şahsım adına hiçkimseden bir talebim yok. Tek amacım maddi durumu olmayan kanser hastalarına destek verilmesi. Nihal hanımın kendine yada oğluna bir iş verilirse bizler çokmutlu olacağız” dedi.

Not: ‘Başlıktaki Pembekelimesinin anlamı; KANSEV Derneğinin simgesi ve göğüs kanserine dikkat çekmekiçin başlatılan kampanyanın farkındalık rengi olduğu içindir’

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

toprak

04 Şubat 2016 Perşembe 19:56

Çok geçmiş olsun sevgili nihal hanım. Durumunuza gerçekten üzüldüm fakat! bunlar hayatın içinde var olan şeyler. Elbette çok zor bir durum ve anlıyorum. Herşeyde bir hayır aramak en doğrusu ve bu hastalığı atlatmak için yüksek morel desteğine ihtiyacınız var. Geçmiş olsun

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR