29 Mart 2024 Cuma

PEKİ KİM BU SELAM ÖRGÜTÜ

Tüm Türkiye'de bir anda en çok merak edilen örgütlerden birisi olan Selam Tevhid Örgütü tarafından dinlenen MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Emniyet'e ifade vermeye gittiğinde Selam Tevhid Örgütü'nün sorumlusu olduğunu öğrendi.

Isparta

Türkiye'de AK Parti'nin CHP'nin ve MHP'nin il başkanlarını dinlediği iddia edilen örgütten MHP İl Başkanı İsa Yalçın şikayetçi oldu.Kendisi de Akdeniz Bölgesi'nde bulunan bazı şehirlerin sorumlusu olarak ilan edildi. Başkan Yalçın dinlendiğini ve sorumlusu olduğu iddia edildiği bu yapıyı Emniyet'e ifade vermeye gittiğinde öğrendi.Emniyette paralel yapı tarafından yasa dışı dinlendiğini öğrenen Yalçın, Türk İntikam Tugayı örgütünede üye olduğunu öğrendi. Yalçın yasa dışı dinleyenlerden şikayetci oldu.

PEKİ KİM BU ÖRGÜT?

SELAM TEVHİD ÖRGÜTÜ HAYATIMIZA NASIL GİRDİ?

Türkiye yasa dışı Selam Tevhid Kudüs Ordusu örgütünü ilkolarak Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı gibiaydınlara yapılan suikastler vasıtası ile tanıdı.

Örgüt, 1990-2000 yılları arasında bir çok kanlı eyleme imza atarken, Ankara ve İstanbul Emniyet müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yakalanan ve örgüt ile bağlantıları tespit edilen çok sayıda kişi, 07 Ocak 2002 tarihinde “Ankara 2 nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi” tarafından mahkum edildi.

07 Ocak 2002 tarihinde devlet arşivlerine kaldırılan örgüt dosyası, önce 08 Ağustos 2010, sonra da 24 Şubat 2014 tarihinde 2011-762 nolu soruşturma dosyası ile birlikte yeniden Türkiye’nin gündemine oturdu.

Star ve Yeni Şafak gazetelerinin manşete taşıdığı haberegöre, devletin içinde yapılanan paralel bir örgüt, Selam Tevhid Kudüs Ordusuadı altında 7 binden fazla kişiyi dinledi. Haber çok kısa zamanda kamuoyunda yankı buldu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DA ŞİKAYET ETMİŞTİ

30 Mart yerel seçimleri nedeniyle Türkiye genelinde il il dolaşarak seçim çalışması yürüten Başbakan Recep Tayip Erdoğan da, Star ve YeniŞafak gazetelerinin manşetine taşıdığı bu haberlere ilişkin açıklamalar yapmıştı.11 Mart 2014 tarihinde Bitlis’te vatandaşlara seslenen Erdoğan "Valiyi,korumaları, memurları, AKP'nin, CHP'nin, MHP'nin il başkanlıklarını,bürokratları keyfi olarak dinlenmişler. Selam Örgütü diye bir örgüt uydurmuşlar. 3 bine yakın kişiyi 3 yıl dinlemişler." İfadelerini kullanmıştı.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

mhp yi ögütlesin bi

27 Aralık 2014 Cumartesi 17:00

adam mhp yiörgütleyememiş. mhp nin ısparta varlığı yoklugu belli değil.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR