29 Mart 2024 Cuma

PAZAR ESNAFINA HES KODU SORGULAMASI YAPILDI

PAZAR ESNAFINA HES KODU SORGULAMASI YAPILDI

Isparta

ISPARTA'DA koronavirüs tedbirleri kapsamında kent merkezinde kurulan Salı Pazarında esnafa HES kodu sorgulaması yapıldı.

COVİD-19 pandemisi ile mücadele kapsamında "Sağlık İçin, Hepimiz İçin" sloganıyla maske, mesafe  ve  temizlik kuralları başta olmak üzere İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan tüm önlemlere yönelik denetimlere aralıksız olarak devam ediliyor. Vali Ömer Seymenoğlu koordinasyonunda Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Belediye Yetkilileri, Meslek Odası Temsilcileri ve Kamu Çalışanlarından oluşturulan ekipler Isparta il merkezinde ve ilçelerde tüm alanlarda 7/24 denetimler gerçekleştiriyor.

Denetimlerin sıklaştırıldığı yerlerin başında da pazar yerleri geliyor. Kentte Salı Pazarı’nda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, pazar yeri sorumlusu ve zabıta ekiplerince pazarcı esnafına yönelik HES kodu sorgulama uygulaması yapıldı. Esnafın kimlik bilgilerini alan ekipler herhangi bir olumsuzluğa karşı sorgulama gerçekleştirdi. Ekipler, HES kodu sorgulama uygulamasının tüm pazar yerlerinde devam ettiğini belirterek esnaf ve vatandaşlardan belirlenen kurallara sıkı sıkıya uymalarını istediler.

Pazar esnafı ise uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi. Salı pazarında yapılan uygulamada herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Ekip, denetimler sırasında vatandaşlara maske, mesafe ve temizlik kuralları başta olmak üzere, açık alanda sigara içilmemesi, meyve ve sebzelerin elle seçilmemesi konularında da uyarılarda bulundu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Esnaf

03 Aralık 2020 Perşembe 07:45

Daha sıkı olmalı yetersiz denetimler kaç kişiye hes kodu soruldu şüpheli

Halk

01 Aralık 2020 Salı 23:14

Denetim sıfır malesef

tuğrul

01 Aralık 2020 Salı 23:09

sayın valim lütfen pazarcıların maskesiz veya maskeli bağırmasını engelleyin.

halk

01 Aralık 2020 Salı 21:59

Madem karaağaç pazarı kapandı Çarşamba pazarı haftanın 3-4 günü açık olsun

Vatandaş

01 Aralık 2020 Salı 20:46

Şu rezalete bak Allah aşkına. Pazarcı Esnafı yine aynı maskeler çenenin altında ,Belki günlerce aynı maskeyi takıyor artık kirden rengi değişmiş, avaz avaz bağırıyor . Müşteri desen aynı mesafe denen şey hak getire. Allahım bu cahil insanlara akıl fikir ver. Biz bu gidişatla dana çok kurban veririz.İllaki polisiye tedbir mi gerekiyor ?Daha devlet ne yapacak bütün iş insanlarda bitiyor. Bu vurdumduymaz insanlar yüzünden artık paranoyak olduk. Bunlara hakkımı helal etmiyorum.

Pazarcı ali

01 Aralık 2020 Salı 19:24

Ben pazarcıyım bugün göstermelik yani fotoğraf çekme için hes kodu sorgulaması yapıldı. Normalde kim kime dum duma. Zabıta ve polisler görevini doğru düzgün yapmadığı için böyle oluyor. Pazarcılar odası başkanı hasan demir desen maskesiz dolanıyor

Oy corona corona

01 Aralık 2020 Salı 17:50

Pazarda herkes seçe seçe alışveriş yapıyor

İlginc..??

01 Aralık 2020 Salı 16:39

Virüsü yayan ÇİN Aşısız virüsü atlatan çin 5 aydır Maske mesafe temizlikten bi haber olan çin Aşıyı dünyaya satmaya çalışan çin... Biraz uyanık olmak lazım degilmi düşünün bir virüs çıkıyor çinin bir bölgesinde ve çine hiç yayılmıyor vuhanda bitiyor ama koskaca dünyaya yayılıyor ve çin aşı kullanmadan virüsü 5 ay önce bitiriyor ve maske dahil tüm yasakları kaldırıyor havuz köpük partileri yapıyo.. SİZCE BU İŞTE BİR TUHAFLIK BİR KOMPLO BİR OYUN PLAN YOKMU ALLAH AŞKINA DÜŞÜNÜN BİRAZ.

Ispartalı

01 Aralık 2020 Salı 15:05

maske takmıyorlar ki. Birde sürekli bağırıyorlar müşteri toplamak için. Kimse de niye maske takmıyorsunuz demiyor

Evde kalan

01 Aralık 2020 Salı 13:59

Sanki üçüncü dünya harbi çıktı....Ne bu kalabalık yaa kardeşim. Böyle virüs işi biter mi ? İki hafta bulgur pilavı, çorba, makarna yesek ölmeyiz. Etmeyin, tutmayın vatandaşlar. Lütfen kalabalıklardan kaçının.....dedikçe........Anlayan anladı....

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR